Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Australië

Australië per Camper

‘Down under’ met een camper door het weidse Australië… wie droomt daar nou niet van? Samen met uw gezin de ruige outback in, de prachtige oostkust of het onbekende west-Australië door crossen en de dag natuurlijk afsluiten met een echte Australische ‘barbie’. ‘No worries!’ En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Bij keuze voor een camperreis heeft u alle vrijheid wat betreft uw reis en route. Ook in de Australische winter is een camperreis een fantastische en onvergetelijke ervaring. We willen u er wel op wijzen dat in sommige regio’s, voornamelijk in de avonduren, de temperatuur snel kan dalen. Dit maakt de keuze voor een campertype nog belangrijker, wij overleggen dit natuurlijk heel erg graag met u.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over de camper die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie routesuggestie. Vraagt u hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Reviews

Australië Familie Krop – Draaijer in Nieuw-Zeeland en Australië We zijn inmiddels 2,5 weken terug en heb al sinds het eerste uur heimwee. Het is...
  • Kampvuur
  • Vrijheid
  • Kangoeroes
  • Eigen keuken, douche & toilet
  • Barbecueën in de natuur
  • Knus ‘huis’ op wielen
  • Outback avontuur
  • Familie ‘quality time’
  • Koala’s

Maui

  * Goede kwaliteit en service
  * Eersteklasse campers
  * Campers tot 2 jaar oud
  * Campers met 2-6 slaapplaatsen
  * Werken met flextarieven op basis van vraag en aanbod

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Britz

  * Grootste verhuurder in Australië
  * Middenklasse campers
  * Campers van 1 tot 5 jaar oud 
  * Campers met 2-6 slaapplaatsen
  * Werken met flextarieven op basis van vraag en aanbod

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Australië

Programma

De verschillende verhuurmaatschappijen bieden een afwisselend assortiment aan campers. Wij hebben de meest gangbare typen voor gezinnen met minimaal 2 kinderen uitgelicht:

Maui Beach

Geschikt voor maximaal 4 volwassenen

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 7,10 tot 7,21 meter Cab over bed: 1,63 x 1,96 meter Airco in Camper & Cabine
Breedte: 2,50 meter Dinette bed: 1,45 x 2,20 meter Douche/Toilet
Hoogte buiten: 3,25 meter Automaat/Diesel
Hoogte binnen: 2,10 tot 2,15 meter Kinderzitje mogelijk

 

    

Andere beschikbare typen bij Maui:
Cascade * Geschikt voor 4 volwassenen
River * Geschikt voor 6 volwassenen
Ultima Plus * Geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind

Britz Frontier

Geschikt voor 4 volwassenen en 1 kind

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 7,21 meter Cab over bed: 1,50 x 2,10 meter Airco in Camper & Cabine
Breedte: 2,34 meter Dinette bed: 1,20 x 1,85 meter Douche/Toilet
Hoogte buiten: 3,25 meter 2-persoonsbed: 2,10 x 1,55 meter Automaat/Diesel
Hoogte binnen: 2,15 meter Kinderzitje mogelijk

 

    

Andere beschikbare typen bij Britz:
Explorer * Geschikt voor 4 volwassenen
Vista * Geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen
4×4 Safari Landcruiser * Geschikt voor 5 volwassenen

Australië

Prijzen

De prijzen voor de campers zijn o.a. afhankelijk van de vertrekdatum, aantal huurdagen, verzekeringspakket en worden veelal gebaseerd op vraag en aanbod. De kosten variëren van ca. € 80,- tot € 220,- per dag.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over de camper die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie routesuggestie. Vraagt u hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Verzekeringen
Bij de tarieven is altijd een basis schadeverzekering inbegrepen. Afhankelijk van de verhuurmaatschappij en het pakket kunt u deze nog uitbreiden.

Kilometers
Bij de basisprijs van uw motorhome zijn een onbeperkt aantal kilometers inbegrepen.

Uitrusting
Een camperuitrusting is inbegrepen: slaapzakken, linnengoed, handdoeken, stoelen, koelkast, bestek, servies e.d.

Overige kosten 
Optionele extra’s, eventuele achterlatingskosten, waarborgsom, brandstof en standplaatsen op de campings onderweg zijn niet inbegrepen bij de huurprijs.

Vervoer
Het vervoer naar het verhuurstation van de camper is niet altijd bij de huurprijs inbegrepen. Dit verschilt per maatschappij.

Specials
Bij een aantal campers en bij bepaalde periodes zijn ‘specials’ van toepassing. Denkt u aan gratis pakketten bij een bepaald aantal kilometers of u betaalt geen achterlatingskosten bij bepaalde routes. Wij adviseren u graag in de offerte welke specials voor u van toepassing kunnen zijn.

Reis restricties
Bij het bepalen van uw route dient u rekening te houden met de routebeperkingen die door de verhuurmaatschappij is opgesteld. Indien u zich hier niet aan houdt en problemen ondervindt op een weg waarvoor een beperking geldt, is uw verzekering niet geldig. U mag bijvoorbeeld niet rijden op ongeplaveide wegen en niet-openbare wegen (m.u.v. de wegen naar campings en in nationale parken). Daarnaast is het niet toegestaan om uw camper mee te nemen op de ferry naar Kangaroo Island of Tasmanië en om op niet erkende wegen te rijden op Kangaroo Island. Houdt u zich aan deze beperkingen, anders zijn de verzekeringen niet meer geldig. In de offerte adviseren we u hierin uitgebreid.

Australië

Praktisch

Geschiedenis
De Aboriginals zijn de eerste bewoners van Australië. Zo’n 50.000 jaar geleden hebben zij zich op dit continent gevestigd.

De ontdekking
De bemanning van het Hollandse schip Duyfken zette in 1606 als eersten voet aan wal in het noorden van Australië. 10 jaar later bereikte een tweede Hollands schip de westkust van Australië. De kapiteins van de twee schepen noemde het land “Nieuw Holland”. In 1642 ontdekte kapitein Abel Tasman Van Diemensland het huidige Tasmanië.

In 1768 ontdekte de Engelse ontdekkingsreiziger James Cook de oostkust van Australië. Hij noemde dit nieuwe land “Nieuw-Zuid Wales”. In die tijd waren er in Engeland veel gevangenen. De meesten werden naar Amerika overgebracht, maar toen Amerika onafhankelijk werd, moesten de Engelse een nieuwe plaats vinden om deze gevangenen te huisvesten. Australië werd een strafkolonie waar Engelse gevangenen hun eigen huizen en faciliteiten moesten bouwen. Toen de eerste gevangenen in “Nieuw-Zuid Wales” aankwamen, zagen ze dat het land slecht en droog was. Daarom besloten ze een stuk naar het noorden te varen. Op 26 januari 1788 kwamen ze ter hoogte van het huidige Sydney aan land. Daar bouwden ze een stad.

Het zijn ook deze gevangenen die honderdduizenden Aboriginals hebben uitgemoord. Zo werden grote stukken land van de Aboriginals afgenomen. Omdat ook vrije mensen zich in Australie wilden vestigen, gaf de regering van Engeland gratis stukken land weg. Later werd het land verkocht omdat de Engelse regering geldproblemen had.

Toen er 1849 voor het eerst goud gevonden werd, kwamen er goudzoekers van over heel de wereld naar Australië in de hoop snel rijk te worden.

1901-1945
In 1901 keurde Australië een federale grondwet goed, waardoor het een zelfregerend deel (dominion) van het Britse Rijk werd. 

Melbourne werd de eerste hoofdstad, maar in 1911 schreef de regering een prijsvraag uit voor het ontwerp van een nieuwe hoofdstad. Het winnende ontwerp van de Amerikaanse architect Walter Burley Griffin werd uitgevoerd vanaf 1913, en in 1927 werd het aldus ontstane Canberra de nieuwe hoofdstad.

1945-heden
Na de Tweede Wereldoorlog is Australië veranderd door een streng immigratieprogramma: lange tijd werden uitsluitend blanke Europeanen toegelaten, maar sinds de jaren ’80 is de instroom van Aziaten sterk toegenomen. 

Australië blijft een constitutionele monarchie met Koningin Elizabeth II als staatshoofd: een referendum om een republiek te vestigen werd in 1999 afgewezen.

Hoofdstad
De hoofdstad van Australië is Canberra. 

Oppervlakte
7.692.024 km

Aantal inwoners
23.232.413 (2017)

Grenst aan
Noorden: Arafurazee

Oosten: Tasmanzee
Zuiden: Grote Australische Golf
Westen: Indische Oceaan

Taal
De voertaal is Engels. 

Sport
Rugby
– Voetbal
– Cricket

Veiligheid
Australië is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter vooral in de grotere steden altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u paspoorten en geld in de kluis van het hotel te bewaren (indien aanwezig). Let op: in Australië wordt aan de linkerkant gereden.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in o.a. restaurants, publieke gebouwen en theaters in Australië.

Electriciteit
Het voltage in Australië is 220V. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

240 V

50 Hz

I

Inentingen
Voor Australië zijn geen inentingen nodig. De hygiënische normen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

Religie
Bijna 75% is Christelijk

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar. De waarde van 1 AUD is ca. EUR 0,60. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd. Soms heeft u uw pincode bij uw creditcard nodig.

Prijsindicatie
In Australië lopen de prijzen in de horeca nogal uiteen. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan daarbuiten. Bijvoorbeeld:

Ontbijt AUD 20,-
Lunch AUD 22,-
Diner AUD 35,-
Koffie AUD 3,-
Bier AUD 5,-
Frisdrank AUD 3,-

Fooien
In Australië is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer AUD 2,- per dag.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
26 janauri Dag van Australië
09 maart Common Wealth Day
25 april Anzac Day
10 juni Verjaardag Koningin (niet in West-Australië)
28 november Niet winkel -dag
25 en 26 december Kerstmis

Beste tijd
Australië kunt u het beste bezoeken in de maanden september tot en met maart/april, omdat het onder de evenaar ligt en het er tijdens onze zomer winter is. Verder is het land zeer uitgestrekt, waardoor er meerdere klimaattypen voorkomen. Het noorden kent bijvoorbeeld in de periode oktober tot maart een regenseizoen. 

Reistijd
In ongeveer 12 a 13 uur vliegt u naar uw bestemming in Azie. U heeft daar gemiddeld 3 uur overstaptijd. Daarna vliegt u in 6 tot 8 uur door naar uw bestemming in Australië. 

Tijdsverschil
Er zijn in Australië drie verschillende tijdzones: de Eastern Standard Time (EST), de Central Standard Time (CST) en de Western Standard Time (WST). Tussen de WST en de CST wordt een tijdverschil aangehouden van +1,5 uur en tussen de CST en de EST een verschil van +0,5 uur. Het standaard tijdverschil tussen Nederland en de WST is +7 uur.

De wintertijd begint in Australie op de laatste dag van maart en eindigt op de laatste dag in oktober: exact het tegenovergestelde van Nederland. Queensland, Northern Territory en Western Australia hanteren geen zomertijd. Voor het bepalen van het tijdverschil met Nederland moet u dus steeds de verschillende zomertijden in de gaten houden. Maar hierdoor ontstaan er ook tijdverschillen binnen de CST en de EST.

Bagage
Als u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Cathay Pacific, Qantas.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Australië.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat geldig is tot en met de dag van aankomst terug in Amsterdam. U heeft een toeristenvisum nodig, dat gratis door Travelnauts wordt verstrekt. Uw kinderen dienen eveneens in het bezit te zijn van een eigen paspoort en een visum.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen.

Aanvlieghavens
U kunt naar zeer veel steden in Australie vliegen, o.a. naar Sydney, Melbourne, Darwin, Perth en Brisbane, echter altijd met een overstap in Azie. Vanwege de lange vliegduur raden wij u aan om enkele dagen in Azie te verblijven voordat u door vliegt.

Vervoer ter plaatse
Trein: treinvervoer in Australië is zeer goed mogelijk. Er is een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Perth – Sydney

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus gebruiken, wordt in Australie het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u voor de lange afstanden zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs.

Klimaat
U kunt Australië het beste bezoeken in de tussen de maanden september tot en met maart/april.
Omdat het onder de evenaar ligt, is het er zomer gedurende onze winter.
Doordat het land zeer uitgestrekt is, komen er meerdere klimaattypen voor.
Het noorden kent bijvoorbeeld een regenseizoen in de periode oktober tot maart.
Over het algemeen is het er droog, zonnig en heet.

Noorden: tropisch regenklimaat met een droge periode gedurende onze zomer
Zuidoosten: Mediterraan klimaat
Midden en Westen: Woestijn en steppen klimaat

Vooral op het zuidelijke halfrond is de ozonlaag de laatste jaren dunner geworden. Wij adviseren u tussen 11.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven.

Zonnebescherming
In Australie schijnt de zon een stuk feller dan in Nederland. Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
In het midden en westen kunnen de nachten koud zijn. Een vest is daar geen overbodige luxe.

Eten en drinken
Australië kent vanwege de vele nationaliteiten een diversiteit aan keukens. Typisch Australisch is BYO: Bring Your Own. Dat houdt in dat u uw eigen drank mee mag nemen naar restaurants. Verder is er de “Barbie”; barbecuen. Maar kangoeroe- en krodillenvlees staan ook op vele menukaarten. 

Ontbijt
Het Australische ontbijt lijkt op het engelse ontbijt; eieren, bacon, worstjes, tomaten en witte bonen in tomatensaus. Er wordt ook veel Weet-A-Bix (tarwe) met warme melk gegeten. Maar ook vers fruit, toast met jam. Thee, koffie, melk, fruitsappen worden ’s ochtends gedronken. Een echt Australisch beleg op toast is Vegemite: hartig beleg dat gemaakt is van gist. Bij ons beter bekend als Marmite.

Australië

Reviews

Australië
Familie Krop – Draaijer in Nieuw-Zeeland en Australië
We zijn inmiddels 2,5 weken terug en heb al sinds het eerste...
Australië
Familie van Kranenburg – van de Voort in Australië
Wie? Pieter en Christine met de kinderen Lars (17) en Flore (12)....
Australië
Camperreis Australië
Beste Erwin en collegae, Hartelijk dank voor je mail. We zijn afgelopen...
Australië
Familie Gadeyne – Depraetere in Australië
De vlucht en jetlag Tot in tegenstelling met wat we gedacht hebben,...
Australië
Vakantie in Australië
Beste Erwin, Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Australië. Jammer dat...
Australië
Australië met de camper
Dank je wel Travel Nauts. Wij hebben een geweldige vakantie gehad en...