Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Oman

Avontuurlijk Oman per 4×4 auto; woestijn, strand en bergen

Zelf off-road rijden en wild kamperen in woestijn, strand, bergen en wadi’s met Nederlandse gids in konvooi.

Het sultanaat Oman is een nog onontgonnen schat die klaar is om ontdekt te worden. Geen land waar het toerisme enerzijds nog zo in haar kinderschoenen staat maar waar de standaard van hotels, vervoersmiddelen en service zo hoog is, als in Oman. Sultan Qaboos stelde het land pas in 1970 open voor toeristen, maar zorgde ervoor dat het land geen symbool werd voor overvloedige luxe, zoals wellicht Dubai of Abu Dhabi. In Oman werd volop gemoderniseerd zonder de authenticiteit van het land uit het oog te verliezen. Het resultaat is een ontzettend gastvrij en uiterst veilig land waar de highlights elkaar op steenworp afstand afwisselen.

Vanaf de herfst 2018 biedt Travelnauts een avontuurlijke 8 daagse auto off road reis aan in de prachtige natuur van Oman voor mensen die op zoek zijn naar een self-drive Off-Road avontuur in een veilige setting en zonder het ongemak van navigeren met GPS tools “in the middle of nowhere”.
Deze begeleide self-drive off-road expeditie is een uniek avontuur waarin u 1.233 km rijdt in 6 dagen en 5 nachten kampeert in de woestijn, op de bergen, in wadi’s en op het strand.

Een ideale reis voor gezinnen die al eens een andere verre reis hebben gemaakt. Het reistempo is intensief en de reis zelf heeft een avontuurlijk karakter, daarom adviseren we deze reis vanaf circa 7 jaar. De kinderen zullen het zwemmen en klimmen in wadi, spelen in de woestijn en natuurlijk zwemmen in de zee fantastisch vinden . Ook helpen met het kampvuur maken en marshmallows op kampvuur koken is altijd een topper voor kids.

  • Oude forten
  • Hiken in bergen
  • Wild kamperen
  • Zwemmen in zee/wadi’s
  • Door woestijn en op strand rijden
  • Eten bij het kampvuur
  • Zand-boarden

Vertrekdata 2018 & 2019

13 en 20 oktober 2018
22 en 29 december 2018
16 en 23 februari 2019
27 april 2019

Overzicht van dag tot dag.

Dag 01 Amsterdam – Muscat
Dag 02 Muscat – Camp 1 strand (reisafstand, 276 km, circa 6 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 03 Camp 1 strand – Camp 2  woestijn (reisafstand: 243 kilometer, circa 6 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 04 Camp 2 woestijn – Camp 3 woestijn (reisafstand: 263 kilometer, circa 7 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 05 Camp 3 woestijn – Camp 4 bergen (reisafstand: 156 kilometer, circa 5,5 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 06 Camp 4 bergen – Camp 5 wadi (reisafstand 126 kilometer, circa 6 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 07 Camp 5 wadi  – Muscat (reisafstand: 169 kilometer, circa 5,5 uur onderweg incl. stops en lunch)
Dag 08 Muscat – Amsterdam
Dag 09 Aankomst Amsterdam

Oman

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Muscat
Verblijf: Mysk Al Mouj Hotel

U vliegt rechtstreeks naar Muscat, de hoofdstad van Oman.

Na aankomst in Muscat wordt u begroet door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u acclimatiseren en genieten van de oase van luxe bij uw hotel.

Welkom in Oman
Het sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Oman telt duizenden jaren beschaving en de meer dan 500 kastelen, forten en wachttorens getuigen van haar glorieuze verleden. Het is ook een land dat getekend wordt door afwisseling. Op cultureel gebied, maar ook qua natuur: u vindt er woestijnen, oases, wadi’s, palmplantages, ruige bergketens en vele stranden. Uw eerste kennismaking met dit gastvrije land vindt plaats in Omans hoofdstad Muscat. De stad wordt ook wel het ‘Juweel van Arabië’ genoemd. Niet verwonderlijk omdat de stad wordt ingeklemd door fabelachtige bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt getypeerd door de witte, lage huizen met zelden meer dan vijf verdiepingen. Kenmerkend ook is de bijzonder vriendelijke bevolking die er met glans in is geslaagd westerse invloeden samen te smelten met haar authentieke Arabische cultuur. Als nog vrij nieuwe toeristische bestemming heeft Muscat veel te bieden: prachtige stranden, indrukwekkende woestijnen, oude forten, avontuurlijke excursies, kamelenraces, culturele tochtjes; het kan allemaal. Geniet van deze verrassende bestemming waar een volledig nieuwe wereld voor u opengaat.

De weg vinden in Muscat
Muscat is volgens de inwoners de kleinste hoofdstad ter wereld. Of dit feitelijk klopt is de vraag, maar dat Muscat compact is, is zeker. De stad telt circa 800.000 inwoners (vergelijkbaar met Amsterdam) en centreert zich rondom de drie belangrijkste wijken Masqat, Muttrah en Ruwi. Elk wijk heeft zijn specifieke eigenschappen. Masqat is de Oude Stad, waar u de haven vindt en waar ook het paleis van de sultan staat. In de doolhofachtige straatjes in Oud-Muscat schuilen prachtige winkels, zoals de Omani Heritage Gallery waar fijn handwerk en zilver wordt verkocht. Een bezoek aan het Mirani Fort biedt een prachtig uitzicht over de haven van de Oude Stad. Voor leuke souvenirs, zoals fraaie Bedoeïenen-tapijten en aardewerk, is Muttrah dé perfecte bestemming vanwege haar beroemde soek (lokale markt). De soeks in Muttrah, de haven en de Corniche zijn perfect om heerlijk rond te slenteren. De wijk Ruwi is iets moderner en biedt u elegante winkelcentra en een levendig handelscentrum. In deze wijk vindt u ook de enorme Sultan Qaboos Grand Moskee. Een bezoekje meer dan waard.

Mysk Al Mouj Hotel
Het familievriendelijke Mysk Al Mouj Hotel heeft een unieke ligging in Al Mouj, een wijk aan het water, langs een 6 km lange prachtige kust, met uitstekende voorzieningen en recreatieve faciliteiten. Het hotel ligt ook dichtbij The Walk®, met onder meer kledingzaken, supermarkten en apotheken, chique boetieks en luxe winkels. De accommodatie bevindt zich op 5 km van de internationale luchthaven van Muscat en (4,5 km) van het stadscentrum Muscat.
Het hotel heeft twee restaurants (internationaal en italiaans). U kunt een duik nemen in het prachtige zwembad op het dak van het Mysk Al Mouj Hotel. U kunt zwemmen en zonnebaden en tegelijkertijd genieten van een panoramisch uitzicht op de jachthaven. Daarnaast kunt u joggen, trainen en fitnessen in de ultramoderne fitnessruimte.

De kamers zijn eigentijds ingericht met een vleugje lokale cultuur. Alle kamers zijn voorzien van een smart-tv, een draadloze telefoon, internet, een kluisje, toiletartikelen, een föhn, 24-uurs roomservice, een wasservice, thee- en koffiefaciliteiten, een minibar, strijkfaciliteiten, USB-poorten voor zowel tablets als telefoons, een weegschaal, een bureau en een regendouche.
U overnacht in twee deluxe kamers (indien beschikbaar grenzend aan elkaar) of een suite met een aparte slaapkamer en een slaapbank in de woonkamer.

Inclusief ontbijt.

Dag 2
Muscat – Camp 1 strand (276 km, circa 6 uur onderweg)
Verblijf: Camp 1 strand

In de ochtend, nadat u heeft genoten van het ontbijt en de service van het hotel, houden we een briefing. Tijdens deze briefing zal onze staf u informeren over alles wat u moet weten voor de trip. Dit is ook het moment om kennis te maken met de staf en uw mede reizigers. Na het beëindigen van de briefing starten we en rijden Muscat uit de Wahiba Sands in voor een lunch, een rit van ongeveer twee uur.

​De meer dan 10.000 vierkante kilometer metende Wahiba Sands bevatten enkele van de fijnste zandduinen en landschappen in het Midden Oosten, met af en toe wat kamelen op de koop toe. En zoals geen ander, vangt het de kern van de Arabische wereld. We zullen ze doorkruisen van de noordelijke ingang tot de oostelijke uitgang, over ongeveer een afstand van 275 kilometer op deze dag. Na een opwindende eerste dag bouwen we het kamp op in een pittoreske omgeving tussen de duinen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en niet alcoholische dranken

Dag 3
Camp 1 strand – Camp 2 woestijn
 (243 km, circa 6 uur onderweg)

Verblijf: Camp 2 woestijn

We starten waar we gisteren gebleven zijn, rijdend door de Wahiba Sands naar de oostelijke uitgang. Na het kort oppompen van de banden vervolgen we onze trip langs de kustweg met enkele spectaculaire uitzichten. De volgende bestemming is het strand van Filim. We laten het asfalt achter ons voor wat mooie authentieke off-road tracks om daar te komen. Onderweg genieten we van het mooie strand en de culturele ervaringen in de vissersdorpjes die we bezoeken.

Na het verlaten van Filim zetten we de reis voort naar een van de highlights van deze trip “the Sugar Dunes”. De witte duinen bij Al Khaluf zijn een uniek en ontzagwekkend natuurlijk fenomeen. Het unieke uitzicht vanaf de top is er een van mijlen van ongerepte ivoren woestijn. Voordat we de Sugar Dunes ingaan hebben we een spectaculaire rit van meer van 10 km over het strand. Ons kamp is op een van de ongerepte stranden in deze omgeving. Mogelijkheden om te ontspannen zijn legio, inclusief zwemmen in de turkooizen gekleurde zee en een hike op de Sugar Dunes. De af te leggen afstand is ongeveer 245 km.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en niet alcoholische dranken

Dag 4
Camp 2 woestijn – Camp 3 woestijn 
(263 km, circa 7 uur onderweg)
Verblijf: Camp 3 woestijn

We starten onze dag terugrijdend over het strand richting Al Khaluf. Van daar nemen we de asfaltweg naar Mahut. Na een brandstofstop vervolgen we onze weg naar de zuidelijke ingang van de Wahiba Sands die we deze keer zullen doorkruisen van de zuidelijke zijde naar de noordelijke zijde.

Het landschap in het zuidelijke deel van deze woestijn toont veel gelijkenis met een Afrikaanse Savanne, met een overmaat aan bomen, zandduinen en mogelijkheden om dieren te zien. Er is ook de mogelijkheid voor culturele sightseeing met veel kleine boerderijtjes langs de weg naar de Sands. Hoe langer we rijden, hoe hoger en meer adrenaline bevattend de duinen zijn en dit is de kans voor aspirant dune-bashers om de test te doen. We bouwen het kamp op aan de voet van een van deze grote duinen. De globale afstand afgelegd tijdens deze dag zal 265 kilometer zijn.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en niet alcoholische dranken

Dag 5
Camp 3 woestijn – Camp 4 bergen (156 km, circa 5,5 uur onderweg)
Verblijf: Camp 4 bergen

’s morgens verlaten we de Wahiba Sands via de noordelijke exit en rijden richting de Jabal Bani Jabir Mountains. Dit is een fantastische rit door de bergen waar men zich kan laten verleiden door de met rotsblokken gevulde Wadi’s (Arabisch voor rivierbeddingen), seizoensgebonden poelen, klippen, steile afgronden en dramatische kloven. Langs de route zijn ook vriendelijke dorpjes en dadel- en mangoplantages, deze zijn gebouwd rond natuurlijke bronnen.

Een van de highlights van rit van deze dag zijn de beehive tombes uit de bronstijd. Volgens de lokale tradities werden de graftombes gebouwd in de geest van de ouden. De levendige beschrijving van de graftombes van Read Maptia photographer Oriol Alamany’s: The Lost Tombs of Oman.

Nadat we ongeveer 155 kilometer hebben gereden bouwen we ’s avonds op een hoogte van ca. 1.300 meter ons kamp op.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en niet alcoholische dranken

Dag 6
Camp 4 bergen – Camp 5 wadi (126 km, circa 6 uur onderweg)
Verblijf: Camp 5 wadi

Op deze dag vervolgen we onze rit door de Jabal Bani Jabir Mountains. We rijden langs een klip boven Wadi Tiwi, een spannende en uitdagende rit op een track die in de zijkant van de berg is uitgehouwen. De route zal winderig en steil zijn, maar je moed zal worden beloond met geweldige uitzichten over het pittoreske Omani landschap beneden. Aan het einde van de track zetten we de tocht te voet voort voor een hike naar beneden naar het Wadi Tiwi dorp. Het ontdekken van het dorp is betoverend. De mensen zijn er zelfverzorgend en hebben hun aloude cultuur geconserveerd. Er zijn ook geweldige rotsformaties, seizoensgebonden poelen en een dadelplantage.

Nadat we weer naar boven zijn gewandeld vervolgen we de rit door de bergen en rijden richting de kust. We zullen een maximale hoogte van 2.100 meter bereiken en een aantal geweldige vergezichten over zee hebben tijdens deze rit. Zodra we de zee bereikt hebben rijden we richting Wadi Arbiyyin om ons kamp op te zetten. In het kamp kunt u ontspannen in de nabijgelegen Wadi pool.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en niet alcoholische dranken

Dag 7
Camp 5 wadi – Muscat (169 km, circa 5,5 uur onderweg)
Verblijf: Mysk Al Mouj Hotel

We beginnen deze laatste dag van de tour met een rit naar de watervallen van Wadi Arbiyyin voor een verfrissende ochtendduik. Daarna rijden we naar de Dayqah dam, Oman’s grootste dam, die ook een acht kilometer groot meer heeft gecreëerd. De trip gaat verder door Wadi Daywah met zijn hoge en steile rotsmuren. Na een korte asfaltweg rijden we Wadi Mayh in, die ons weer richting de kust zal brengen. Voor een passend einde van de trip bezoeken we Yiti Beach, met een schitterend uitzicht over de Sea of Oman.

Nadat de laatste foto’s zijn gemaakt keren we terug naar het hotel in Muscat en zeggen vaarwel.

Inclusief ontbijt, lunch en niet alcoholische dranken

Dag 8
Muscat – Amsterdam
U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Muscat gebracht, waar u zich klaarmaakt voor uw retourvlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 9
Amsterdam

Aankomst in Amsterdam en einde van een indrukwekkende reis.

Oman

Prijzen

Vertrekdata 2018 & 2019

13 en 20 oktober 2018
22 en 29 december 2018
16 en 23 februari 2019
27 april 2019

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:

Retourtickets inclusief luchthavenbelasting
Vervoer van en naar de luchthaven en v.v.
Hotel overnachtingen in 5 sterren hotel in Muscat, inclusief ontbijt
4×4 autohuur (type Toyota Landcruiser)
Nederlandse Gids in leidende auto
Kok en assistent (voor grote groepen) op kampeerplaats
Alle ontbijt, lunch, diner op 5 kampeerplaatsen
Alle niet alcoholische drankjes
Luxe daktent
Extra tent(en) voor extra passagiers
8 liter camping douche per auto
Kampeermaterialen (stoelen, tafels, lampen, slaapzakken, kussens)
Kampvuurhout
Sand-board (1 per groep)

Exclusief:

Oman visum
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering
Brandstof voor de expeditie
Niet aangegeven maaltijden en drankjes
Alcoholische drankjes
Optionele excursies
Extra entreegelden
Fooien

Belangrijke aanvullingen

Hotel
Wanneer u aankomt op zaterdag en gedurende de laatste nacht van de trip op vrijdag verblijft u in hetzelfde hotel in Muscat. U kunt bagage achterlaten bij de conciërge van het hotel om ervoor te zorgen dat u minder bagage bij u hebt tijdens de road-trip. Het is mogelijk om in te checken elk moment vanaf 14:00 uur, wij kunnen echter ook een vroege check-in voor u regelen indien gewenst. De hotelboeking is inclusief ontbijt. Diner, lunch en drankjes zijn niet inbegrepen.

Off-Road driving
​Onder leiding van een ervaren gids die vanuit de leidende auto zal navigeren, rijden u en uw co-chauffeur in een 4×4 all-terrain auto Toyota Landcruiser.  De auto is uitgerust met een Walkie-talkie, compressor om de banden op te pompen, banden drukmeter, en sleepkabel.

Gedurende uw trip zult u ca. 1,233 kilometer rijden in 6 dagen, op steenachtig terrein, in woestijnen, op stranden, in wadi’s en op schuine ongeplaveide bergweggetjes. Het rijden is mogelijk ongeachte ervaring, onze gids biedt assistentie op basis van jaren ervaring in het off-road rijden. Voor de chauffeurs die daarin geïnteresseerd zijn organiseren we een ‘dune-bashing’ training voor beginners.

Kamperen 
Elke auto is uitgerust met een ‘Go For Nature’ daktent geschikt voor 2 personen (matras 200-140 cm). De auto is uitgerust met alle kampeeraccessoires voor deze trip, inclusief slaapzakken, kussens, tafel, stoelen en kampeerlampen. Voor extra passagiers zal voor een extra tent worden gezorgd

Alle auto’s zijn uitgerust met een mobiele 8 liter douche. Wees erop bedacht dat de kampeerplaatsen in de natuur zijn. Er zijn geen toiletten aanwezig. Toiletpapier, wetties, tissues etc. zijn aanwezig in de auto’s, u mag ook uw eigen accessoires meebrengen. Zeep, shampoo etc. is niet aanwezig dat dient u zelf mee te brengen.

Ontbijt, lunch & diner
​Op de 5 kampeerplaatsen zal een professionele kok alle ontbijten en diners klaarmaken. De lunch wordt onderweg op iedere dag een andere locatie verzorgd. Op alle kampeerplekken zullen we een kleine keuken opzetten en een basic toilet-tent en douchetent. Alle kampeerplaatsen zijn in de natuur en hebben geen faciliteiten voor warm water en toiletten.

Drankjes
Gedurende de Off-Road trip zijn niet alcoholische dranken, koffie en thee inbegrepen en worden verstrekt bij ontbijt, lunch en diner. Alcoholische dranken kunnen bij aankomst op het vliegveld worden gekocht en meegenomen tijdens de reis.

Oman

Praktisch

Geschiedenis
Oman is al heel lang een bekend handelscentrum, dit vanwege de ligging. Vaarroutes uit Azië en Afrika gingen langs Oman. Er zijn archeologische vondsten die dateren uit  2000 v. Chr. De Portugezen, de Ottomanen en de Perzen hebben in het gebied geregeerd.

Hoofdstad
De hoofdstad van Oman is Muscat.

Oppervlakte
309.500 km2

Aantal inwoners
3.424.386 (2017)

Grenst aan
– Noorden: Golf van Oman

– Westen: Saoedi Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten
– Oosten: Arabische Zee

Taal
Arabisch. Engels wordt vrijwel overal gesproken.

Sport
Kamelenraces zijn een populaire sport in Oman. Maar ook voetbal is populair.

Veiligheid
Oman is een zeer veilig land om te reizen en kent weinig criminaliteit

Elektriciteit
Het voltage in Oman is 220Volt. De contactdozen zijn niet het zelfde als in Nederland, voor de zekerheid adviseren wij u een adapter mee te nemen.

Voltage

Frequentie

Type stekker

240 V

50 Hz

C / G

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: gele koorts, DTP, buiktyfus, hepatitus A. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Religie
Islamitisch.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Oman is de Rial (=OMR). Een Euro vertegenwoordigt de waarde van ongeveer 0,50 OMR. Het is mogelijk om in de grotere hotels Euro’s te wisselen, u kunt overal pinnen indien uw bankpas voorzien is van een Cirrus teken.

Prijsindicatie (in de hotels)
Ontbijt €5,-
Lunch €10,-
Diner €15,-
Koffie €1,-
Bier €3,-
Frisdrank €1,-

Fooien
In Oman is het gebruikelijk om fooi te geven, ca. 5% van de rekeningen. De salarissen voor het personeel wat de kamers schoonmaakt, is niet hoog. Het wordt zeer gewaardeerd indien u bij het vertrek of bij een langer verblijf om de dag een wat achter laat, ca. OMR 2,- per dag. Voor het dragen van de koffer ca. OMR 2,- per koffer.

Feestdagen
1 januari          Nieuwjaar             
18 november Nationale Dag
9 november Verjaardag van de Sultan
31 december Oudejaarsdag
Kuda id einde van de Ramadan
Juni / juli, Maud Id geboortedag van Mohammed


Beste tijd
Oman kunt u het gehele jaar bezoeken. In de zomer heerst de moesson en kunnen er aan de kust flinke buien vallen. In het binnenland heerst een woestijnklimaat, waardoor het vooral in de zomer zeer heet kan zijn.

Reistijd
Ca. 6 uur.

Tijdsverschil
In de zomer is het 2 uur later en in de winter is het 3 uur later dan in Nederland.

Bagage
Als u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor KLM.

Douane
De douane is zeer streng. Er mag alleen alcohol ingevoerd worden, volgens de invoerbepalingen van Nederland.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum, dit kunt eenvoudig bij aankomst kopen. Een single entry visum voor een verblijf van maximaal 10 dagen bedraagt OMR 5,- (circa € 9,-) en OMR 20 (circa € 36,-) voor een single entry viusm voor een verblijf van maximaal 1 maand.

Aanvlieghavens
Muscat.

Vervoer ter plaatse
Taxi: dit is de meest eenvoudige manier van vervoer. De taxi’s bij de hotels zijn duurder dan de taxi’s die u op straat kunt aanhouden. Vanuit de meeste hotels zijn er shuttle bussen naar Muscat.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Oman kunt u het gehele jaar bezoeken. In de zomer heerst de moesson en kunnen er aan de kust flinke buien vallen. In het binnenland heerst een woestijnklimaat, waar het vooral in de zomer zeer heet kan zijn.

Oman heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. In de zomer kan het er erg heet zijn. In het binnenland heerst een woestijnklimaat waarbij de temperatuur tot boven de 45 graden kan stijgen.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. De zon kan flink heet zijn. Wij adviseren u tussen 11 uur en 15 uur uit de zon te blijven.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden omdat het erg vochtig kan zijn. Voor de rest eigenlijk alleen maar zwemkleding. Wanneer u het hotel verlaat volstaat luchtige kleding waarbij de schouders, bovenarmen en knieën bedekt moeten zijn.

Eten & drinken
Oman heeft niet echt een eigen keuken. Doordat er veel etnische bevolkingsgroepen zijn heb je een grote keus aan gerechten. De belangrijkste ingrediënten zijn; lamsvlees, kip, vis, rijst en dadels.

Ontbijt
De Omani’s eten foul mudammas (gepureerde fava bonen met tomaten, uien en olijfolie) samen met pita brood. Khubz Rugag (dun brood) dit kun je met suiker of kaas eten. Chamchamo (gebakken saffraanbrood) dit is lekker met kaas of honing. Ook is er nog een eieren/tomatengerecht wat gegeten wordt als ontbijt. De Omani’s drinken hier koffie, thee of vruchtensap bij.

Oman

Reviews