Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

Florida; Mickey, dolfijnen, avontuur en idyllische stranden voor gezinnen

Deze ontdekkingsreis door Florida is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. U combineert het strand van Miami met het avontuurlijke Everglades Nationaal Park, de idyllische ‘Keys’ en eindeloos vertier in de themaparken van Orlando. Plezier voor jong en oud is gegarandeerd! U verblijft in de betere hotels waar uw kinderen vrijwel altijd een eigen slaapkamer hebben. Welkom in de Sunshine State, Florida!

Reviews

Amerika Familie Pardoen in Florida Hoi Travelnauts! Zo lang naar uitgekeken, zo veel gepland en gelezen over onze reis naar Florida....
  • Disney parken
  • Sea World
  • Cape Canaveral
  • Alligators
  • Dolfijnen
  • Zwemmen
  • Strand
  • Avontuur
  • Shoppen

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Miami
Dag 2 en dag 3 Miami
Dag 4 Miami – Key West (reisafstand: 264 kilometer, circa 4 uur rijden)
Dag 5 Key West
Dag 6 Key West – Naples (reisafstand: 435 kilometer, circa 5,5 uur rijden)
Dag 7 Naples
Dag 8 Naples – Orlando (reisafstand: 315 kilometer, circa 4 uur rijden)
Dag 9 tot dag 14 Orlando
Dag 14 Orlando – Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Amerika

Programma

Dag 1
Amsterdam – Miami
Verblijf: Marseilles

U vliegt van Amsterdam naar het bruisende Miami. Op de luchthaven haalt u uw auto op en rijdt u naar uw hotel.

Activiteiten: acclimatiseren, zwemmen, zandkastelen bouwen, zonnen.

Marseilles Hotel
Het populairste middenklasse hotel van South Beach. Kleinschalig met veel originele architectuurdetails uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Direct aan het strand gelegen en met zwembad.

Dag 2 en dag 3
Miami
Verblijf: Marseilles

Vandaag en morgen heeft u 2 dagen de tijd voor Miami. Loop door het populaire en levendige South Beach met het Art Deco Historic District, wandel over Ocean Drive en kijk uw ogen uit naar old timers en gespierde lijven op deze boulevard. Een dagje strand mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Miami.

Activiteiten: strand, zon, uit eten, winkelen, het interactieve Children’s Museum, de dierentuin Jungle Island, hop-on-hop-off bus.

Dag 4
Miami – Key West (reisafstand: 264 kilometer, circa 4 uur rijden)
Verblijf: Doubletree Grand Key Resort

Vandaag gaat uw rondreis van start. U rijdt vandaag over de 42 bruggen van de ‘Keys’ naar het zuidelijk gelegen Key West.

Doubletree Grand Key Resort
Elegant middenklasse resort aan het ‘eind’ van de Keys. Fietsen zijn te huur voor een uitstapje naar de gezellige restaurants aan Duval Street. Een zwembad is natuurlijk aanwezig. In dit resort is het puur genieten.

Dag 5
Key West
Verblijf: Doubletree Grand Key Resort

Relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel: de keuze is aan u.

Activiteiten: duiken, snorkelen, zwemmen, het Dolphin Research Center, nationaal park John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo, het meest zuidelijk punt van de Verenigde Staten, idyllisch nationaal park Dry Tortugas.

Dag 6
Key West – Naples (reisafstand: 435 kilometer, circa 5,5 uur rijden)
Verblijf: Bellasera Resort

U rijdt vandaag terug over de 42 bruggen naar de westelijk gelegen kustplaats Naples, u rijdt meteen al dwars door het Everglades Nationaal Park

Bellasera Resort
Knus familiehotel in het hart van Naples. U waant zich hier in Toscaanse sferen en er is uiteraard een zwembad aanwezig.

Dag 7
Naples
Verblijf: Bellasera Resort

Vandaag heeft u volop de tijd om het Everglades Nationaal Park te bezoeken.

Everglades National Park
Een bezoek aan het Everglades National Park is een ‘must’ tijdens uw reis naar Florida. Dit moerasachtige natuurgebied heeft een subtropisch klimaat en er leven ontelbaar veel dieren en verschillende soorten bloemen en planten. U kunt er wandelen, boottochten maken en wie weet spot u wel een krokodil!

Dag 8
Naples – Orlando (reisafstand: 315 kilometer, circa 4 uur rijden)
Verblijf: Lake Buena Vista Resort Village & Spa

De rit van vandaag brengt u bij dé familiebestemming uit uitstek, Orlando!

Lake Buena Vista Resort Village & Spa
Dit resort heeft een uiterst gunstige ligging ten opzichte van de pretparken en de toeristische faciliteiten in Orlando. ’s Avonds keert u na een opwindende dag terug naar uw rustig gelegen en comfortabel ingerichte appartement met twee, drie of vier slaapkamers. Voor sommige parken wordt een shuttledienst verzorgd. Er zijn maar liefst 2 zwembaden, waarvan 1 compleet met een piratenschip, glijbaan, poolbar, jacuzzi’s, watervallen en hangmatten; een paradijs voor kinderen.

Dag 9 tot dag 14
Orlando
Verblijf: Lake Buena Vista Resort Village & Spa

U heeft voldoende tijd om op uw gemak de themaparken te bezoeken, voor de kinderen een fantastische afsluiting van de vakantie.

Activiteiten: themaparken als Walt Disney World, Harry Potter, Universal Studios en Sea World, het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, de golfbanen van Orlando, of ontspan bij een van de meren rondom Orlando.

Dag 14
Orlando – Amsterdam
U rijdt vandaag naar de luchthaven van Orlando waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam/Düsseldorf.

Dag 15
Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van een prachtige rondreis.

Amerika

Prijzen

De prijzen voor deze rondreis zijn afhankelijk van uw reisperiode, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling, kamerindeling (eigen kamer voor de kinderen of niet), accommodatiekeuze, tickets met overstap of rechtstreeks en beschikbaarheid. Ter indicatie: € 1.295,- per volwassene en € 895,- voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar oud in het laagseizoen, oplopend tot € 1.990,- per volwassene en € 1.250,- per kind in het hoogseizoen (juli/augustus/december en een aantal weken in maart en april). De kosten voor de allerkleinsten (baby’s) bedragen 10% van het volwassenen tarief.

Vraagt u een vrijblijvende offerte aan via het offerte formulier.

Inclusief:
– Tickets inclusief luchthavenbelasting
– Alle hotelovernachtingen op basis van logies (exclusief maaltijden)
– Autohuur
– Verrassing voor de kinderen!

Exclusief:
– Benzine
– Persoonlijke uitgaven
– Maaltijden
– Fooien
– Entreegelden parken
– Reis- en annuleringsverzekering

Amerika

Praktisch

Geschiedenis
De historie van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door vele oorlogen: de Frans–Indiaanse Oorlog, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de laatste burgeroorlog tot 1865. Daarna volgde een snelle industrialisatie, uitbreidend naar het westen van de Verenigde Staten.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C.

Oppervlakte
9.826.675km2

Aantal inwoners
326.625.791 (2017)

Grenst aan
Noorden: Canada
Oosten: Atlantische Oceaan
Zuiden: Mexico
Westen: Grote Oceaan

Taal
De voertaal is Engels.

Sport
– American Football
– Baseball
– Basketball
– IJshockey

Veiligheid
De Verenigde Staten is een veilig land om te bereizen per auto. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in de Verenigde Staten.

Elektriciteit
Het voltage in Amerika is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Amerika zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 60% is protestant en ongeveer 30% is rooms-katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Amerika is de US Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. US$ 1,11 (juni 2017). U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer u buiten uw hotel eet. Bijvoorbeeld:
Ontbijt US$ 15,-
Lunch US$ 15,-
Diner US$ 30,-
Koffie US$ 2,-
Bier US$ 6,-
Frisdrank US$ 3,-
Buiten de hotels kunt u meestal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer US$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. US$ 12,-.

Fooien
In Amerika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer US$ 2,- per dag.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
16 januari Martin Luther King Day
30 mei Herdenkingsdag
04 juli Onafhankelijkheidsdag
23 november Thanksgiving
25 december Kerstmis

Beste tijd
Amerika kunt u het beste bezoeken in de maanden april/mei tot en met oktober. Natuurlijk geldt voor de grote steden zoals New York, Boston, Washington etc. dat deze het gehele jaar kunnen worden bezocht. Florida is bij uitstek geschikt om het gehele jaar te bezoeken. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn in de westelijke & zuidelijke staten.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar New York, in circa 12 uur naar Los Angeles. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (met overstap), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Amerika is het aan de oostkust (New York/Washington) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Los Angeles, San Francisco) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor Delta Airlines, KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Amerika. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften van de Verenigde Staten.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met thuiskomst, dus tot en met de dag van aankomst in Nederland/België. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd.
ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland en België, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Met ingang van 12 januari 2009 is het programma verplicht en zullen alle reizigers naar of via de USA ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens visumvrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov.
Eventueel kunnen wij u hierbij assisteren, echter, de verwerking zult u zelf moeten doen i.v.m. een aantal persoonlijke vragen die gesteld worden. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven over het visumvrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. U dient naast de ESTA-toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta.
Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat nog geldig is tot en met de terugkomst datum. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen.

Aanvlieghavens
U kunt naar zeer veel steden vliegen in Amerika; veel gebruikte aanvlieghaven zijn New York, Washington, Miami, Boston, Chicago, Los Angeles, Seattle en San Francisco. Met een overstap kunt u uiteraard naar elke bestemming doorvliegen.

Vervoer ter plaatse
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt vanwege de grote afstanden in Amerika het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig (bij stopovers) of per auto/camper te reizen.
Trein: treinvervoer in Amerika is zeer goed mogelijk. Er ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Seattle – Los Angeles of Boston – New York – Philadelphia – Washington D.C.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen. Gebruik hiervoor een huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat.

Eten & drinken
Eten en drinken is erg belangrijk in Amerika. Alles is hier groot, dus ook de porties eten. Vlees, vooral steaks en hamburgers, vindt u op bijna alle menukaarten. De laatste jaren groeit de diversiteit aan keukens en het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique. Verder vindt u bij de kust veel vis en schaaldieren op de menukaart en in het zuiden ziet men duidelijk Mexicaanse invloeden, bijvoorbeeld taco’s en uiteraard gefrituurd eten, zoals kip-nuggets.

Ontbijt
De Amerikanen zijn dol op ontbijt! Pancakes met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes, toast met boter en jam komt u overal tegen. Er worden ook veel bagels gegeten met cream cheese en/of gerookte zalm.

Amerika

Reviews

Amerika
Familie Pardoen in Florida
Hoi Travelnauts! Zo lang naar uitgekeken, zo veel gepland en gelezen over...
Amerika
Familie Dirkx in Florida
Reisverslag familie Dirkx Florida 24-07-2018  tot 08-08-2018 Bijna een jaar hebben we...
Amerika
Christel van Beek in Florida
Hoi Travelnauts!   In augustus ben ik samen met mijn vader (Martien...
Amerika
Familie Cremers in Florida
Beste Samantha, Dankjewel voor de welkom thuis e-mail. We hebben een geweldige...
Amerika
Familie Bijl in Florida
Beste mensen, We hebben een heerlijke vakantie gehad! Op de eerste plaats...
Amerika
Familie Martijn in Florida
Beste Jolien, Dankjewel voor je email. Wij hebben een geweldige vakantie gehad!!...
Amerika
Familie Wapenaar – Moerland in Florida
Florida, here we come! 13-23 juli 2016: Orlando à Naples à Miami...
Amerika
Familie Reitsma – Kauffman in Florida
Ha Bart, inderdaad zeg, die jetlag op de terugweg is wat lastiger...
Amerika
Familie De Bode – Jansen in Florida
Reisverslag Florida 1 tot en met 13 mei 2016 Eindelijk is het...
Amerika
Familie Reitsma – Kauffman in Florida
Ha Bart, inderdaad zeg, die jetlag op de terugweg is wat lastiger...
Amerika
Familie van Lotringen – kerst in Florida
Onze Florida kerstreis begon gehaast. De dag van het vertrek moesten we...
Amerika
Familie Vander Beken – Deconinck in Florida
Wie? Philip Vander Beken en Ann Deconinck en de kinderen Thibo (14)...
Amerika
Familie Wissmann in Florida
Beste Erwin, Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we op...
Amerika
Familie Schermer in Florida en New York
Dag 1: Amsterdam – Detroit – Orlando: Vandaag begon de grote reis...
Amerika
Familie Doesburg in Florida
Hallo We hebben een hele mooie vakantie gehad, erg druk, veel reizen,...
Amerika
Familie Blankenstein in Florida
Goedemiddag Jelbrig, Allereerst de complimenten aan de organisatie van de reis, Travelnauts...
Amerika
Familie van Loon in Florida
Hoi David en team, Was weer even in het ritme komen na...
Amerika
Kids creatie Kenai Nasibdar
Wie?: Kenai Nasibdar (9) Waarheen?: Florida ‘Een leguaan’
Amerika
Kids creatie Dayli Nasibdar
Wie?: Dayli Nasibdar (6) Waarheen?: Florida ‘De Everglades met een krokodil’  
Amerika
Familie Van Niekerk in Florida
Wie?: familie van Niekerk Waarheen?: Florida Wanneer?: Zomer 2014 Reisverslag Orlando De...
Amerika
Familie Van Lee – Aerts in New York & Florida
Wie?: Adrianus Aerts en Ingrid van Lee met hun dochter Jasmijn (8)...
Amerika
Familie Nasibdar – Der Kinderen in Florida
Wie?: Raoel Nasibdar en Jacara der Kinderen met hun zonen Kenai (9)...
Amerika
Familie Heus in Florida
Beste Jelbrig en collega’s, Wij zijn vanmorgen terug gekomen van een heerlijke...
Amerika
Filmpje familie Pauwels in Florida
Wie?: Dirk Pauwels, Cindy Vansteenkiste en tweeling Anton en Jan (13). Waarheen?:...
Amerika
Familie Van den Brink in New York & Florida
Wie?: Hendrik van den Brink en Petra Vierhout met hun dochter Floor...
Amerika
Familie Girmscheid in Florida
Wie?: Fredericus Girmscheid en Ingrid Hegge met hun kids Jente (13), Mette...
Amerika
Familie Van Laerhoven in Florida
Hoi Monique, We genieten nog na van onze rondreis door Florida. Het...
Amerika
Familie Bhagwandas in Florida, Bahama’s & New York
Wie?: Roepnarain en Ivy Bhagwandas, Raveena (16) en Rowan (13). Waarheen?: Florida...
Amerika
Vakantie Florida
Beste Ilona en collega’s, Wij hebben een fantastische vakantie gehad. We hadden...
Amerika
Rondreis Florida
Dag Ilse, Ik kan je melden dat we heelhuids terug zijn in...
Amerika
Rondreis Florida
Beste Travelnauts team, Gisterenmorgen zijn wij veilig thuisgekomen.  Vandaag reeds terug aan...
Amerika
Vakantie New York en Florida
Beste Merel, Eindelijk thuis alles weer een beetje normaal,dus even tijd om...
Amerika
Autorondreis Florida
Hoi allemaal, Wij zijn weer veilig (en zonder aswolk) terug in Nederland....
Amerika
Familie van Schaik in Florida
Beste, Onze reis is prima gegaan. Goede vluchten, prettige plaatsen in het...
Amerika
Familie van de Ven in Florida
Goedemorgen, Ondertussen zijn we weer een beetje geacclimatiseerd, Lara is weer naar...
Amerika
Familie Poppe in Florida
Proloog: na veel wikken en wegen (“gaan we dit jaar ‘op vakantie’...