Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Jordanië Oman

Woestijnen, sprookjes en strand

Oman en Jordanië zijn twee van de meest fascinerende landen in het Midden-Oosten. Ga op zoek naar dolfijnen, vaar mee op een traditionele ‘dhow’, breng een bezoek aan een soek, ontdek mystieke forten en waan uzelf in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht in de woestijn. Lees een boek drijvend in het water van de Dode Zee en dwaal door het wereldwonder Petra. Ontdek deze mythische bestemmingen en sluit af met een heerlijk verblijf aan de Rode Zee. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. U verblijft in de luxere hotels en slaapt ook een nacht in een tent in de woestijn… Een unieke reis die u met de hoogtepunten van Oman en Jordanië laat kennismaken.

Reviews

Jordanië Oman Familie Goossens in Oman Beste, Nog eens hartelijke dank voor de alweer perfecte organisatie! Het was een zalige reis naar...
  • Zwemmen
  • Snorkelen
  • Windsurfen
  • Slapen in de woestijn
  • Kameelrijden
  • Boottochtjes

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Amman
Dag 2 Amman – Muscat
Dag 3 Muscat
Dag 4 Muscat-Nakhl-Rustaq-Muscat
Dag 5 Muscat
Dag 6 Muscat – Sur
Dag 7 Sur – Wahiba Sands
Dag 8 Wahiba Sands – Muscat
Dag 9 Muscat – Amman
Dag 10 Amman – Dode Zee
Dag 11 Dode Zee – Petra
Dag 12 tot en met dag 18 Petra – Aqaba
Dag 19 Aqaba – Amman – Amsterdam

Jordanië Oman

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Amman – Muscat
Na aankomst staat een chauffeur voor u klaar die u 4 uur lang door Amman zal leiden. U kunt zelf beslissen of u de chauffeur vraagt een sightseeing tour te maken of dat u zich naar een leuk restaurant laat brengen. Vervolgens wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de vlucht naar Muscat.

Dag 2
Amman – Muscat
Verblijf: Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa
 

Na aankomst in Muscat wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U kunt meteen uw kamer in!

Muscat
Muscat – ook Mascate of Masqat genoemd – is de hoofdstad van het sultanaat Oman en telt ongeveer 550.000 inwoners. De stad wordt getypeerd door de witte, lage huizen – zelden meer dan vijf verdiepingen. Kenmerkend ook is de bijzonder vriendelijke bevolking die er met glans in is geslaagd westerse invloeden samen te smelten met haar authentieke Arabische cultuur. Zo is een stad ontstaan waar u zich meer dan welkom voelt.

Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa
Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa is een zeer stijlvol en luxe resort, dat bestaat uit drie hotels. Al Waha is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen. Er zijn verschillende restaurants in het resort waaronder het kindvriendelijke restaurant Surf Café. Er zijn 2 zwembaden, 2 kinderzwembaden, 7 restaurants, snackbars, een kinderclub, een spa-wellnesscentrum en tegen betaling kunt u veel watersporten ondernemen. De kamers zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 3
Muscat
Verblijf: Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa

U heeft de hele dag ter vrije besteding om Muscat beter te leren kennen. Wat dacht u van een wandeling door de pittoreske straatjes van Muscat onder leiding van een gids? Leuk voor het hele gezin is een zogenaamde ‘dhow’ cruise. De authentieke ‘dhows’ zijn traditionele houten zeezeilschepen waarmee vroeger reizen werden gemaakt naar China, India en zelfs Zanzibar en Egypte. Nog een Travelnauts aanrader: ga op zoek naar dolfijnen voor de kust! De kans op een treffen is tijdens een boottocht het grootst. Zeker als u een Omaanse schipper hebt. Als de dolfijnen hem niet spontaan tegemoet zwemmen, belt hij mobiel naar familie of vrienden in de buurt die nooit te beroerd zijn om te vertellen waar de tuimelaars zich bevinden. Een andere interessante tour voor het hele gezin is de culturele museumtour of een stadstour langs moskeeën en musea. Het paradepaardje van Muscat is de Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld. Het meest indrukwekkende onderdeel van het interieur is zonder twijfel het enorme handgemaakte Perzische gebedskleed waar 600 vrouwen ruim 6 jaar aan hebben gewerkt.
Vrouwelijke bezoekers dienen haren, hals, polsen en enkels te bedekken tijdens een bezoek aan deze prachtige moskee.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 4
Muscat-Nakhl-Rustaq-Muscat
Verblijf: Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa

Na het ontbijt reist u naar Nakhl, het prachtig fort steekt boven de rotsachtige bergen en het kleine stadje uit, waar zich een grote dadelplantage bevindt. Via de smalle paadjes in het stadje komt u bij de warmwaterbronnen uit waarvan wordt gezegd dat ze een helende werking hebben. Hierna reist u door naar Rustaq (ca. 50 km ten zuidwesten van Nakhl), ooit de hoofdstad van Oman geweest. Op de terugreis bezoekt u het mysterieuze fort van Al Hazm.

Nakhl
Nakhl is een pittoresk plaatsje dat wordt gedomineerd door een van de meest spectaculaire kastelen van Oman. Het fort in Nakhl is midden in de stad gevestigd en boven in is een ruimte zo gemaakt dat zelfs in de hete zomermaanden ieder verkoelend briesje binnenkomt.
U heeft er een mooi uitzicht op de omgeving met de dadelpalm bossen rondom en de oase in de buurt. Het fort is te bezichtigen en er zijn nog enkele vertrekken in oorspronkelijk stijl gedecoreerd en gemeubileerd.

Rustaq
Ook in Rustaq kunt u een fort bewonderen, dat genesteld ligt aan de rand van de Batinah vlakte. Het is slechts van de buitenkant te bezichtigen, maar vanaf de hoge uitzichtpunten kunt u ook hier weer prachtige foto’s maken. Deze regio is ook beroemd om de bijenhouders en die kunt u dan ook veel bezig zien. In de bergen rondom Rustaq zijn een aantal wadi’s en grotten die u kunt bezoeken.

Al Hazm
Dit mysterieuze fort bekend om zijn prachtige toegangspoorten met verzen uit de Koran en bloemtekeningen is het hoogst gelegen fort van Oman. Bijzonder zijn ook de verhalen over geheime tunnels die binnen in de muren lopen om de verschillende onderdelen van het fort met elkaar te verbinden.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 5
Muscat
Verblijf: Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa

Vandaag kunt u alles doen waar u eerder nog niet aan toe gekomen bent in Muscat of wellicht wilt u liever een dagje ontspannen en van de vele faciliteiten in uw resort genieten?

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 6
Muscat – Sur
Verblijf: Sur Plaza Hotel

Na het ontbijt reist u per 4-wheeldrive (met chauffeur, optioneel kunt u ook met een huurauto zelf rijden), met onderweg mooie vergezichten en de ruige kust, naar Sur. Tijdens deze rit ziet u het azuurblauwe blauwe water met witte zandstranden aan de Golf van Oman. Na een bezoekje aan het vissersplaatje Quriyat, komt u aan in Bimah Sinkhole, een spectaculaire krater van kalksteen met groen turkooizen water. Hierna stopt u bij een van de prachtige stranden van dit gebied.

Quiriyat
Deze kustplaats ligt op ongeveer één uur rijden van Muscat. De route voert door een bergachtig, droog binnenland. Bij Quriyat ligt de ingang, althans voor toeristen, voor het water is het de uitgang, van Wadi Dayqah. Wadi is Arabisch voor rivierdal. En dan wel in alle soorten en maten.

Sur
In de kustplaats Sur worden de bekende traditionele Dhow boten gemaakt. Loop hier de haven in om de bouw van deze traditionele schepen van dichtbij te bekijken of u kunt een werkplaats bezoeken. Een uitstapje per veerpont (2 min.) naar het dorpje Ayega is ook een aanrader. Hier wonen veel Dhow-bouwers en de sultan heeft hier ook een verblijf. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de ‘soek’ voor souvenirs, juwelen en parfum. Vanaf het fort van Sur heeft u een schitterend uitzicht op de lagune en de stad.

Inbegrepen: ontbijt, lunch.

Dag 7
Sur – Wahiba Sands
Verblijf: 1000 Nights Camp, Wool Tents

Een avontuurlijke dag staat op het programma! Na het ontbijt reist u naar Wadi Bani Khalid, een oaseplaats midden in de onvruchtbare en droge bergen en vervolgens naar Wahiba. De Wahiba Sands worden bewoond door Bedoeïenen. U brengt vandaag een bezoek aan een Bedoeïen huis, rijdt op een kameel en maakt een Sand Dune tour in Wahiba. Kortom: een echte woestijndag! Bovendien overnacht u in een tent.

Wahiba Sands
In Oman vindt u een gedeelte van de grootste woestijn van het Midden Oosten: Wahibi Sands. Dit woestijnlandschap op 200 meter hoogte beslaat een oppervlakte van maar liefst 16.000 vierkante kilometer. In deze woestijn leven nog honderden Bedoeïenen. Een tocht door de woestijn is een ware belevenis en moet u echt meegemaakt hebben. 
Niet ver van de ‘entree’ van de woestijn ligt de mooiste Wadi van Oman; Wadi Bani Khalid! Via een kronkelende weg komt u aan in deze groene Wadi met kleine watervallen en in de oase ligt nog steeds een dorpje.

Inbegrepen: ontbijt, diner.

Dag 8
Wahiba Sands – Muscat
Verblijf: Shangri la’s Barr Al Jissah Al Waha

Vandaag wordt u teruggebracht naar Muscat, waar u de laatste nacht zult doorbrengen. Mocht u nog ergens niet aan toe gekomen zijn tijdens uw eerdere verblijf in Muscat, dan is daar misschien vandaag nog tijd voor.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 9
Muscat – Amman
Verblijf: Land Mark Hotel

U wordt naar de luchthaven van Muscat gebracht voor uw vlucht naar Amman. Na aankomst wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

Jordanië
Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land ten oosten van de rivier de Jordaan, gelegen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever in het westen, Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten, Saoedi-Arabië in het zuidoosten, en het heeft in het zuiden een toegang tot de Rode Zee in de stad Aqaba. De hoofdstad Amman stond in de verre geschiedenis bekend als Rabbath Ammon en in de Grieks-Romeinse tijd als Philadelphia. De stad is een druk commercieel en bestuurlijk centrum met veel uitstekende hotels, restaurants, galeries en musea. De kroon van Amman is de Citadel.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 10
Amman – Dode Zee
Verblijf: Holiday Inn

Vandaag reist u verder naar de Dode Zee. Dit is de zoutste zee op aarde. De Dode Zee bevat acht keer zoveel zout als iedere andere zee en er is geen plant of dier die hierin kan overleven. Probeer eens een boek te lezen in het zoute water. U zult zien: dat gaat gemakkelijker dan zwemmen! De Dode Zee ligt 417 meter onder de zeespiegel op het diepste punt van de aarde aan het zuideinde van het Jordaandal en op de grens tussen Israël, het Westjordaanland en Jordanië. De zee is 76 km lang en 16 km breed en wordt door het Jordaans schiereiland Lisan gedeeld in een klein ondiep zuidelijk deel (4 tot 6 meter diep) en een groot noordelijk deel met op sommige plaatsen een diepte van maar liefst 430 meter.

Dag 11
Dode Zee – Petra
Verblijf: Beit Zaman

Vandaag wordt u via de Kings Highway naar Petra gebracht. De stad Petra is één van de zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Behalve prachtige ruïnes en een in de rotsen gebouwde graftombe, ziet u vooral ook veel paard en wagens, ezels en kamelen. Petra is echt een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes. U zult zich verbazen over de prachtig gekleurde rotsformaties en waant u in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht. Aanraders zijn een wandeling door de Siq, de Threasury en de Monastry. Kinderen kunnen op een ezel, kameel of paardenkoets.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 12 tot en met dag 18
Petra – Aqaba
Verblijf: Radisson Blu Hotel

U wordt op dag 12 naar Aqaba gebracht waar u een heerlijk verblijf van maar liefst 7 nachten staat te wachten in een luxe strandresort. Hier kunt u bijkomen van alle opgedane indrukken en genieten van een relaxte vakantie.

Aqaba
Aqaba, uitkijkende op de gelijknamige Golf van de Rode Zee, is de enige haven van Jordanië. De stad, die tijdens het Rijk van Koning Salomo en ook nog in de eerste eeuwen van de Islam met de naam Ayla, zeer welvarend was – heeft een zeer lang en glorieus verleden waar slechts weinig sporen van zijn overgebleven. De streek brengt een welkome afwisseling na de roestkleurige woestijn van het noorden. De zandstranden en koraalriffen zijn hier op zijn puurst vergeleken met de rest van het gebied rond de Rode Zee.

Radisson Blu Hotel
Prachtig en ruim aangelegd resort direct aan zee. De keur aan faciliteiten en goede service staan garant voor een ontspannen vakantie. Met onder meer een privéstrand, zwembaden, diverse restaurants en bars zal het u werkelijk aan niets ontbreken. Er is ook veel te doen voor de kinderen waaronder een animatieprogramma. Vanzelfsprekend kunt u hiervandaan ook vele watersporten ondernemen en kunt u met een snorkel op zoek gaan naar bontgekleurde vissen in de Rode Zee.

Inbegrepen: ontbijt.

Dag 19
Aqaba – Amman – Amsterdam
Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht waar u zich klaarmaakt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Jordanië Oman

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
–          Retourtickets inclusief luchthavenbelasting

–          Regionale tickets inclusief luchthavenbelasting
–          Vervoer van en naar de luchthaven en visa versa in Oman en Aqaba
–          Dagexcursie Nakhl-Rustaq
–          3 Dagen /2 nachten tour Sur – Wahiba Sands in Oman
–          Vervoer tussen Amman – Petra – Dode Zee en Aqaba in Jordanië
–          Aangegeven maaltijden

Exclusief:
–          Niet aangegeven maaltijden

–          Fooien
–          Overige excursies
–          Visumkosten

Jordanië Oman

Praktisch

Jordanië

Tijdsverschillen
Het is gedurende het hele jaar één uur later dan bij ons.

Feestdagen
Jordanië kent vele nationale feestdagen. Elk jaar op dezelfde datum:

Nieuwjaar – 1 januari
Verjaardag van de koning: 30 januari
Dag van de Arabische Liga:22 maart
Dag van de Arbeid: 1 mei
Onafhankelijkheidsdag: 25 mei
Verjaardag oud-koning: 14 november
Kerstmis: 25 december

Houdt u er rekening mee dat op deze data banken, winkels en overheidsgebouwen gesloten kunnen zijn. Naast deze nationale feestdagen kent Jordanië nog een aantal Islamitische feestdagen die elk jaar op een andere dag of in een andere maand vallen.

Geldzaken
De munteenheid is de Dinar (JD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de waarde van de Dinar vrijwel gelijk aan de Euro.

Creditcard: Meer en meer accepteren grote winkels en hotels de gangbare creditcards. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor hotels. Vooral in de hotels vraagt men vaak een deposito voor de eventuele door u te gebruiken extra’s, ondanks het feit dat u in het bezit bent van een voucher voor de betaling van de overnachtingen. Het bezit van een creditcard voorkomt dat u een gedeelte van uw contant geld moet gebruiken voor deze deposito’s.

Pinnen: U kunt in de meeste toeristische gebieden bij ATM- geldautomaten met maestro- of cirrus-teken geld pinnen met uw bank/pinpas met maestro- of cirrus-teken. Zorgt dat u extra contante Euro’s bij u heeft voor het geval een automaat buiten werking is.

Fooien
Meestal is de service in restaurant inbegrepen in de rekening en is het niet nodig fooi te geven. Mocht dit niet het geval zijn, is een fooi van 10 % een goede richtlijn. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar spreek vooraf duidelijk een prijs af, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Elektriciteit
Jordanië kent een netspanning van 220 V . De meeste hotels in Jordanië hebben Europese stopcontacten, maar wij raden aan om uw eigen adapter mee te nemen.

Inentingen
Vaccinaties worden wel aangeraden, maar zijn niet verplicht. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze u de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen. Voor Jordanië worden de volgende inentingen aangeraden:

– DTP (difterie, tetanus, polio)
– Hepatitis A (geelzucht)
– Buiktyfus

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat na afloop van de reis nog minstens 6 maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Het visum kunt u ter plaatse kopen voor ca JD20 per persoon.

Lokale belastingen
Op de meeste producten in Jordanië is BTW van toepassing. De meeste rekeningen die u zult betalen zijn al inclusief dit percentage.

Eten en drinken
De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. In Amman is de hele wereldkeuken vertegenwoordigd. Erg lekker zijn de mezze, verschillende kleine hapjes en salades en mensaf, een typisch bedoeïnengerecht dat bestaat uit lamsvlees geserveerd met rijst en pijnboompitten. Alcohol is gemakkelijk verkrijgbaar en de lokale wijnen zijn heel redelijk.

Klimaat
Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. In het westen kan het van november tot maart koud en nat zijn. In januari is het gemiddeld 10ºC; het kan zelfs sneeuwen. Van april tot november is het doorgaans droog en heet, tot 30ºC in augustus. Meer landinwaarts zijn de zomers droog en heet tot 40ºC in de Jordaanvallei en bij de Dode Zee. De winters zijn relatief koud met nauwelijks regenval. In Aqaba is het in januari gemiddeld 15ºC.

Oman

Geschiedenis
Oman is al heel lang een bekend handelscentrum, dit vanwege de ligging. Vaarroutes uit Azië en Afrika gingen langs Oman. Er zijn archeologische vondsten die dateren uit  2000 v. Chr. De Portugezen, de Ottomanen en de Perzen hebben in het gebied geregeerd. 

Hoofdstad
De hoofdstad van Oman is Muscat.

Oppervlakte
309.500 km2

Aantal inwoners
3.424.386 (2017)

Grenst aan:
– Noorden: Golf van Oman
– Westen: Saoedi Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten
– Oosten: Arabische Zee

Taal
Arabisch. Engels wordt vrijwel overal gesproken.

Sport
Kamelenraces zijn een populaire sport in Oman. Maar ook voetbal is populair.

Veiligheid
Oman is een zeer veilig land om te reizen en kent weinig criminaliteit

Elektriciteit
Het voltage in Oman is 220Volt. De contactdozen zijn niet het zelfde als in Nederland, voor de zekerheid adviseren wij u een adapter mee te nemen.

Voltage

Frequentie

Type stekker

240 V

50 Hz

C / G

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: gele koorts, DTP, buiktyfus, hepatitus A. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: www.thuisvaccinatie.nl

Religie
Islamitisch. 

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Oman is de Rial (=OMR). Een Euro vertegenwoordigt de waarde van ongeveer 0,50 OMR. Het is mogelijk om in de grotere hotels Euro’s te wisselen, u kunt overal pinnen indien uw bankpas voorzien is van een Cirrus teken.

Prijsindicatie  (in de hotels)
Ontbijt €5,-
Lunch €15,-
Koffie €1,-
Bier €3,-
Frisdrank €1,-


Fooien
In Oman is het gebruikelijk om fooi te geven, ca. 5% van de rekeningen. De salarissen voor het personeel wat de kamers schoonmaakt, is niet hoog. Het wordt zeer gewaardeerd indien u bij het vertrek of bij een langer verblijf om de dag een wat achter laat, ca. OMR 2,- per dag. Voor het dragen van de koffer ca. OMR 2,- per koffer.

Feestdagen
1 januari Nieuwjaar
18 november Nationale Dag
9 november Verjaardag van de Sultan
31 december Oudejaarsdag
Kuda id einde van de Ramadan
Juni / juli Maud Id, geboortedag van Mohammed


Beste tijd
Oman kunt u het gehele jaar bezoeken. In de zomer heerst de moesson en kunnen er aan de kust flinke buien vallen. In het binnenland heerst een woestijnklimaat, waardoor het vooral in de zomer zeer heet kan zijn. 

Tijdsverschil
In de zomer is het 2 uur later en in de winter is het 3 uur later dan in Nederland. 

Bagage
Als u economy class vliegt, mag u 20 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor KLM.

Douane
De douane is zeer streng. Er mag alleen alcohol ingevoerd worden, volgens de invoerbepalingen van Nederland.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum, dit kunt eenvoudig bij aankomst kopen. Een single entry visum voor een verblijf van maximaal 10 dagen bedraagt OMR 5,- (circa € 9,-) en OMR 20 (circa € 36,-) voor een single entry viusm voor een verblijf van maximaal 1 maand.

Aanvlieghavens
Muscat. 

Vervoer ter plaatse
Taxi: dit is de meest eenvoudige manier van vervoer. De taxi’s bij de hotels zijn duurder dan de taxi’s die u op straat kunt aanhouden. Vanuit de meeste hotels zijn er shuttle bussen naar Muscat. 

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Oman kunt u het gehele jaar bezoeken. In de zomer heerst de moesson en kunnen er aan de kust flinke buien vallen. In het binnenland heerst een woestijnklimaat, waar het vooral in de zomer zeer heet kan zijn.

Oman heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. In de zomer kan het er erg heet zijn. In het binnenland heerst een woestijnklimaat waarbij de temperatuur tot boven de 45 graden kan stijgen. 

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. De zon kan flink heet zijn. Wij adviseren u tussen 11 uur en 15 uur uit de zon te blijven.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden omdat het erg vochtig kan zijn. Voor de rest eigenlijk alleen maar zwemkleding. Wanneer u het hotel verlaat volstaat luchtige kleding waarbij de schouders, bovenarmen en knieën bedekt moeten zijn.

Eten & drinken
Oman heeft niet echt een eigen keuken. Doordat er veel etnische bevolkingsgroepen zijn heb je een grote keus aan gerechten. De belangrijkste ingrediënten zijn; lamsvlees, kip, vis, rijst en dadels. 

Ontbijt
De Omani’s eten foul mudammas (gepureerde fava bonen met tomaten, uien en olijfolie) samen met pita brood. Khubz Rugag (dun brood) dit kun je met suiker of kaas eten. Chamchamo (gebakken saffraanbrood) dit is lekker met kaas of honing. Ook is er nog een eieren/tomatengerecht wat gegeten wordt als ontbijt. De Omani’s drinken hier koffie, thee of vruchtensap bij.

Jordanië Oman

Reviews

Leest u onderstaande reviews:
Familie Heemskerk in Oman
Vakantie Oman
Familie de Nooijer in Oman
Collega David in Oman!
Familie van Haaften in Oman

Jordanië Oman
Familie Goossens in Oman
Beste, Nog eens hartelijke dank voor de alweer perfecte organisatie! Het was...
Oman
Familie de Berk in Oman
Dag, We hebben echt een heerlijk reis gehad. Voor mij staat deze...