Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Bonaire

Plaza Resort Bonaire****

Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. De hoofdstad van Bonaire is gebouwd op een dijk van koraal: Koralendijk, een naam die in de loop van de tijd verbasterd is tot Kralendijk. Kralendijk kent nog geen duizend inwoners, hier kunt u de gebouwen in oud-Hollandse koloniale stijl bewonderen. Er zijn tal van gezellige en uitstekende restaurantjes, bars en terrassen te vinden. Voor wie het wil zien en beleven, heeft Bonaire ook boven water heel veel te bieden. Het binnenland bestaat uit pittoreske dorpjes waar de gastvrije bevolking altijd voor u open staat. Daar kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de karakteristieke slavenhuisjes. Ook een bezoek aan de zoutpannen en typische roze flamingo’s mag u niet missen. Bonaire is een paradijs voor iedereen die van kleinschaligheid houdt. De geringe bebouwing zorgt voor een natuurlijke sfeer en rust. In Bonaire behoort tot de drie beste duiklocaties en tot de tien beste surflocaties ter wereld. Voor kantduiken staat Bonaire op nummer één!

  • Snorkelen
  • Surfen
  • Boottocht
  • Duiken
  • Stranden
  • Roze flamingo’s
  • Zoutpannen

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Bonaire
Verblijf: Plaza Resort Bonaire
Dag 2 tot en met 7 Bonaire
Verblijf: Plaza Resort Bonaire

Dag 8 Bonaire – Amsterdam
Dag 9 Aankomst in Amsterdam.

Bonaire

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Bonaire
Verblijf: Plaza Resort Bonaire

Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft 7 of 14 nachten in onderstaand hotel:
Het Plaza Resort Bonaire biedt u rust, ruimte, zon, uitgebreide (water)sportvoorzieningen, een eigen duikschool en een absoluut fantastische onderwaterwereld!

Plaza Resort is een ruim opgezet strandhotel met een prachtige tuin op een landtong, omringd door een lagune en de zee. Het hotel staat bekend als kindvriendelijk. Zo beschikt het hotel over een groot strand, zwembad, kinderentertainment en Activity Center waar u terecht kan voor het lenen van kayaks, zeilboten en standup paddles. Op het strand vindt u tevens een compleet ingericht beach tennis- en volleybalveld.

Restaurant ‘The Tipsy Seagull’ van het Plaza Resort biedt een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee. Van de Franse keuken tot een gemoedelijke barbecue en van Caribische specialiteiten tot alom bekende klassiekers. Wij verwelkomen u graag in het complete vakantieparadijs op een van de mooiste eilanden van het Caribisch Gebied!

Dag 2 tot en met 7
Bonaire
Verblijf: Plaza Resort Bonaire

Ter vrije besteding

Dag 8
Bonaire – Amsterdam
Vandaag zit de vakantie erop en wordt u terug naar de luchthaven van Bonaire gebracht.

Dag 9
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Bonaire

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging.

Inclusief
–         Retourtickets.
–         Vervoer met een airconditioned bus van en naar uw hotel.
–         7 of 14 overnachtingen op basis van logies.

Exclusief
–      Fooien.
–      Optionele excursies.
–      De vertrekbelasting bedraagt US$ 32,- per persoon of ANG 57,60 per persoon.

Bonaire

Praktisch

Geschiedenis
De Indianen van de Arawak stam waren de oorspronkelijke bewoners van Bonaire en zij kwamen vanuit Zuid-Amerika (Venezuela) naar Bonaire. Alonso de Ojeda, een Spaanse ontdekkingsreiziger, nam in 1499 het eiland voor Spanje in. De lokale bevolking werd als slaaf verdreven. In 1633 veroverde Nederland Bonaire op de Spanjaarden. Het eiland kwam onder het gezag van Wouter van Twiller, gouverneur van de nieuwe Nederlanden, en onder bestuur van de West-Indische Compagnie. Hij haalde een kleine hoeveelheid slaven voor landbouw (voornamelijk hout en maïs) en zoutwinning naar Bonaire. Slaven die in de zoutwinning werkten verbleven in slavenhutjes bij de zoutpannen, nauwelijks hoger dan 2 meter. Deze hutjes zijn nog steeds te zien op Bonaire. De slavernij werd in 1863 afgeschaft.  In de twintigste eeuw werd de haven vernieuwd en werd het vliegveld, Flamingo Airport, aangelegd. In 1936 kregen mannen stemrecht. Gedurende de Tweede Wereldoorlog diende Bonaire als concentratiekamp voor gevangen Duitsers en Nederlandse nazi’s. Onder koningin Juliana werden de Antillen in 1954 een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Hoofdstad
De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk.

Oppervlakte
288 km2

Inwoners
19.200

Grenst aan
De Caribische Zee.

Taal
Nederlands is de officiële taal, maar het grootste deel van de bevolking spreekt Papiamento, een Creoolse taal.

Sport
Zwemmen
Surfen
Sportduiken
Snorkelen

Veiligheid
Bonaire is een veilig land om te bereizen per auto, zeker ook om leuke duiklocaties en strandjes te bekijken. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Op Bonaire leeft iedereen buiten. De meeste restaurants zijn open. Hierdoor is het toegestaan om vrijwel overal te roken. Bij aankomst in een restaurant wordt u gevraagd of u een roken of niet-roken tafel wilt hebben. Uiteraard zijn er (hotel)kamers voor rokers en niet rokers.

Elektriciteit
Het voltage op Bonaire is 110/120 Volt. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

120 V

60 Hz

A / B / F

Inentingen
Voor Bonaire zijn geen inentingen verplicht.

Religie
De belangrijkste godsdiensten op het eiland zijn het katholieke en het protestantse geloof

Geld/Bankzaken

Valuta
Het officiële betaalmiddel op Bonaire is de Amerikaanse dollar. Ook kunt u pinnen bij alle banken indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Er zijn weinig betaalautomaten op Bonaire. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Het gemiddelde prijsniveau van Bonaire is te vergelijken met Nederland. Bijvoorbeeld:

Lunch of diner ca US $ 15-30
Frisdrank ca. US$ 2,-
Bier ca. US $ 3,-


Fooien
Op Bonaire is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 10-15% van de rekening (eten/drinken). Het is tevens gebruikelijk om ook in hotels en taxi’s een fooi te geven.

Feestdagen

Nieuwjaarsdag       1 januari  
Carnaval         10-12 februari
Goede vrijdag     29 maart
Pasen    31 maart en 01 april
Koningsdag           27 april
Dag van de Arbeid     1 mei
Hemelvaart   9 mei
Pinksteren    19 mei
Bonaire Dag   6 september
Antillendag  21 oktober


Beste reistijd
Bonaire kunt u het hele jaar door bezoeken.

Reistijd
De gemiddelde vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 10 uur.

Tijdsverschil
Gedurende de zomertijd is het op Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is dit 5 uur.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Bonaire.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort. Het paspoort dient bij aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
De vertrekbelasting bedraagt US$ 35,- per persoon.

Aanvlieghavens
De luchthaven Flamingo Airport, Kralendijk.

Vervoer ter plaatse
De taxi’s hebben geen meter. Voor de ritten gelden door de overheid vastgestelde prijzen, waar echter soms van wordt afgeweken. We raden u aan om van te voren een prijs af te spreken.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
B
onaire heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden, waardoor u hier het hele jaar van de warmte kunt genieten. Op Bonaire valt weinig regen en de verkoelende passaatwind is hier altijd aanwezig. Het regenseizoen loopt van juli tot oktober. Dat betekent korte hevige, incidentele buien, meestal ’s nachts. Bonaire bevindt zich buiten de orkaanzone.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een hoge beschermingsfactor zonnebrandcrème speciaal voor kinderen mee. Neem voor uw kinderen een petje mee en houdt de kinderen uit de zon tussen 12.00 en 17.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is voor een bestemming als Bonaire erg geschikt.

Eten & drinken
De Creoolse keuken bepaalt voor een groot deel het menu op Bonaire. Veel eigen producten heeft het eiland niet. Vanwege de droogte moeten veel producten geïmporteerd worden. Een typisch Antilliaanse gerecht is funchi, bestaande uit maïsgriesmeel, zout, boter en water. Uiteraard staat er een veelheid aan vis op de menukaart.

Ontbijt
De Bonairianen eten als ontbijt onder andere Johnny Cake, vers fruit, koffie en thee.

Bonaire

Reviews

Leest u onderstaande review:
Familie Hernamdt in de Caribbean.
Vakantie Bonaire