Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Madagaskar

Wonderlijk Madagaskar

Stap in de wereld van Alex de leeuw & Marty de zebra en hun vrienden… en ga op avontuur in Madagaskar! Het land van lemuren en gekko’s, kameleons en apen. En vooral; natuurparken. Geen eiland ter wereld kent zo’n gevarieerde natuur op zo’n korte afstand van elkaar. Staat u op het ene moment nog midden in de woestijn, dan begint 30 kilometer verderop het tropisch regenwoud. Maar ook boababs, tropische stranden, savanne, watervallen en ‘gekke’ landschappen als die van de rode tsingy torens maken enorm veel indruk.

Madagaskar is het op drie na grootste eiland ter wereld en hoort bij het Afrikaanse continent. Het is echter zo lang geïsoleerd geweest, dat het land een compleet eigen flora en fauna kent. Een bijzondere bestemming waar u een compleet nieuwe wereld ontdekt samen met uw kinderen.

Een rondreis door Madagaskar is een avontuur. Vanuit de hoofdstad Antananarivo reist u per auto met privéchauffeur het eiland rond. Wilt u echt alle bijzondere delen van Madagaskar zien, dan mag ook het noorden niet ontbreken in uw reis. Hier vindt u mooie stranden en bijzondere natuurparken die nergens anders te zien zijn. Vanwege de grote afstanden zijn meerdere binnenlandse vluchten nodig om alle hoogtepunten van het eiland te kunnen zien.

Travelnauts adviseert deze rondreis door Madagaskar aan avontuurlijke en flexibele gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar, die al eens vaker een verre reis hebben gemaakt. Het rondreizen op zich, de prachtige natuur en ontmoetingen met de lokale mensen zorgen voor een unieke reis. U verblijft middenklasse hotels waar mogelijk. Vrijwel alle natuurparken in Madagaskar worden te voet verkend met uw eigen gids. De wandelingen worden altijd aangepast op de kinderen, maar kunnen redelijk vermoeiend zijn.

Reviews

Madagaskar Familie De Wilde – Meuwissen in Madagaskar Wie? Familie De Wilde – Meuwissen met dochters Mare (7) en Mie (6) Waarheen? Madagaskar 22...
  • Ringstaartmaki’s
  • Woestijn
  • Wandelingen
  • Rit met een zebu kart
  • Reuzegrote boabab bomen
  • Watervallen
  • Vissersboten
  • Verlaten baaien en stranden

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Antananarivo
Dag 2 Antananarivo – Tulear – Ifaty
Dag 3 Ifaty
Dag 4 Ifaty – Tulear – Isalo National Park (270 km, circa 6 uur)
Dag 5 Isalo National Park
Dag 6 Isalo National Park – Ranomafana National Park (280 km, circa 7 uur)
Dag 7 Ranomafana National Park
Dag 8 Ranomafana National Park – Antsirabe (260 km, circa 6 uur)
Dag 9 Antsirabe – Andasibe (270 km, circa 7 uur)
Dag 10 Andasibe
Dag 11 Andasibe – Antananarivo (145 km, circa 4 uur)
Dag 12 Antananarivo – Antsiranana/Diego Suarez
Dag 13 Diego Suarez – Amber Mountain National Park (40 km, circa 1 uur)
Dag 14 Amber Mountain National Park – Ankarana National Park (100 km, circa 2 uur)
Dag 15 Ankarana National Park
Dag 16 Ankarana National Park – Ankify – Nosy Be (132 km, circa 3 uur rijden & 1,5 uur per boot)
Dag 17 Nosy Be
Dag 18 Nosy Be
Dag 19 Nosy Be – Antananarivo
Dag 20 Antananarivo – Parijs – Amsterdam
Dag 21 Aankomst Amsterdam

Madagaskar

Programma

Uitgebreid overzicht.

Dag 1
Amsterdam – Antananarivo

Verblijf: A&C Hotel

U vliegt van Amsterdam via Parijs naar Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. De vluchten worden uitgevoerd door KLM en Air France.

U landt in de avond en wordt door onze lokale vertegenwoordiging welkom geheten. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht, niet ver van de luchthaven.

Antananarivo
Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar. De stad is gebouwd op 12 heuvels. Midden in de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met vele zilverreigers. Antananarivo, ook wel in het kort Tana genoemd, geeft een goede indruk van de historie van het Rode Eiland voordat de Franse kolonisatie begon. Vandaag de dag is de hoofdstad het politieke en economische centrum van Madagaskar.
Antananarivo heeft een chaotisch straatbeeld; alle gebouwen staan kriskras door elkaar. In het hooggelegen stadsdeel (Haute Ville), dat een stuk rustiger is dan het hectische Basse Ville, kunt u heerlijk rondslenteren met interessante bezienswaardigheden en mooie uitzichten over de stad op loopafstand van elkaar.

A&C Hotel
Toeristen- tot middenklasse klasse hotel op circa 5 minuten rijden vanaf  de luchthaven van Antananarivo. Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte, spa, 2  restaurants en een bar. U verblijft in een standaard kamer of in een bungalow. Een luxer hotel is ook mogelijk.

Inclusief ontbijt.

Dag 2
Antananarivo – Tulear – Ifaty

Verblijf: La Mira

U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Tulear.
Vluchtduur: circa 1,5 uur

Na aankomst wordt u opgehaald en in circa 1,5 uur rijden naar Ifaty gebracht. De zandweg tussen deze beide plaatsen is slechts 27 kilometer lang, maar zorgt voor veel oponthoud.

De weg van en naar Ifaty wordt gekenmerkt door karretjes voorgetrokken door zebu (een rund dat wordt gekarakteriseerd door de grote bult achter de nek), vrouwen met oranje gezichtsmaskers die manden op hun hoofd dragen en langs de weg rieten hutjes omringd door heggen van takken.

Ifaty
In Ifaty start u uw rondreis door Madagaskar op de meest ontspannen manier. U kunt heerlijk acclimatiseren en genieten van het strand en de prachtige zonsondergangen. Het dorp doet erg Afrikaans aan en bestaat volledig uit rieten hutjes. De tijd lijkt hier stil te staan.
Ifaty ligt aan een enorm koraalrif, dat brede en ondiepe lagunes creëert aan de kust. Aan het eind van de ochtend komen alle vissersboten naar het strand en kunt u zien hoe ze de vissersnetten binnenhalen. Verder kunt u hier snorkelen, duiken en vissen. Van juli tot en met september heeft u zelfs de mogelijkheid om bultrugwalvissen te spotten.

La Mira de Madio Rano
U verblijft in het la Mira hotel aan de kust. Deze accommodatie telt 19 bungalows met allemaal een eigen terrasje dat aan het strand grenst.

Inclusief ontbijt.

Dag 3
Ifaty

Verblijf: La Mira

Ifaty is beroemd vanwege het prachtige strand met wit zand en helder water. Vandaag zijn de volgende excursies inbegrepen:

Bezoek aan het Reniala Spiny Forest
In de ochtend maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling door het Reniala-woud. Dit reservaat is een klein beschermd gebied met torenhoge, stekelige struiken en meer dan 1000 plantensoorten. Ook een aantal eeuwenoude baobab-bomen kunt u tijdens uw wandeling bewonderen. Een bezoek aan dit ‘spiny forest’ levert fantastische foto’s op van onder meer baobabs, pachypodium, cactussen en veel verschillende soorten vogels.

Rit met een zebu-kart
U gaat op pad met een zebu, ook wel de Malagassy-koe genoemd, en maakt een tocht door de omgeving. Zo verkent u meteen de omgeving van Ifaty én heeft u deze unieke ervaring. De rit duurt circa 1 uur.

Verdere tips (optioneel):
In de maanden juli en augustus kunt u door het kanaal van Mozambique migrerende walvissen langs de kust zien trekken. U kunt een bootje huren en een tochtje maken langs de kust, als u wilt kunt u onderweg bij het rif stoppen om te snorkelen. Voor de duikliefhebbers is er ook gelegenheid om te duiken.

Inclusief ontbijt.

Dag 4
Ifaty – Tulear – Isalo National Park (270 km, circa 6 uur)

Verblijf: Satrana Lodge

U wordt opgehaald door uw gids/chauffeur. Vandaag gaat de rondreis van start. In circa 6 uur rijdt u via Tulear naar Isalo. U doorkruist een weids en droog landschap. De dorpen bestaan uit kleine hutten met rieten daken, meestal in een kraal (omheinde ruimte). Ook komt u onderweg baobab-bomen tegen die ver boven de savanne uitsteken.

Satrana Lodge
Gelegen nabij de ingang van het Isalo National Park. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en zwembad.

Inclusief ontbijt.

Dag 5
Isalo National Park

Verblijf: Santrana Lodge

Vandaag bezoekt u het Isalo National Park met uw gids!

Isalo National Park
Het d’Isalo National Park is het op een na grootste park van Madagaskar. Een klim dwars over het rotsplateau brengt u naar de Piscine Naturelle waar u een verfrissende duik kunt nemen in de natuurlijke poel. Wandel ook door het Namaza Forest. U heeft hier grote kans om dieren te spotten zoals de fosa (fretkat), de ringstaartmaki, de sifaka (ook een lemuursoort) en de bruine lemuur. Verder komen hier ook veel vogelsoorten en kameleons voor.
Er kan een bezoek gebracht worden aan de Fenêtre d’Isalo, een rotsformatie met fantastische vergezichten die vooral in de late middagzon schitterende plaatjes oplevert. In de omgeving groeit de pachypodium rosulatum, een minibaobab met gele bloemen. U kunt ook een wandeltocht maken naar le Cascade des Nimphes, le Lac Bleu en le Lac Noir.

Wat is een maki?
Maki’s, ook wel lemuren genoemd, vormen een familie van halfapen die alleen voorkomt op Madagaskar en enkele eilanden rondom Madagaskar. De meest bekende is de ringstaartmaki, die vaak in dierentuinen wordt gehouden, maar er zijn nog zeker 20 andere soorten maki’s op het eiland. Maki’s komen op heel Madagaskar voor, behalve in de binnenlanden. Ze leven vaak in kleine groepjes of in paren in de bossen en regenwouden.
De naam ‘lemuur’ komt van het Romeinse ‘lemures’, dit waren de geesten van de doden die volgends legenden s nachts gillen slaken. De geluiden van maki’s deden de eerste onderzoekers van Madagaskar denken aan deze ‘lemures’. De bekendste maki onder kinderen is koning Julian, de ringstaartmaki uit de animatiefilm ‘Madagaskar’.

Inclusief ontbijt.

Dag 6
Isalo National Park – Ranomafana National Park (280 km, circa 7 uur)

Verblijf: Setam Lodge

U reist vandaag verder naar het Ranomafana National Park. Onderweg komt u langs rijstvelden en wijngaarden. In deze regio wonen de Bara’s; u ziet ze regelmatig met grote kuddes zebu’s  over de weg lopen.

Onderweg bezoekt u het Anja Park/Anja Community Reserve:
Dit relatief kleine park ligt aan de RN 7 vlak onder Ambavalao. In het Anja Park leven veel ringstaart lemuren die u van heel dichtbij kunt bewonderen. Neem plaats op een rots en ze komen vanzelf bij u in de buurt. Het bijzondere aan dit park is, dat het is gesticht en beheerd wordt door de lokale bevolking. Het geld dat u betaalt aan de gidsen gaat rechtstreeks naar de families.

Vervolgens rijdt u door naar uw eindbestemming van vandaag.

Setam Lodge
De Setam Lodge is het beste hotel van de regio. Het is wijds opgezet op een heuvel in de jungle. U wordt ’s ochtends dan ook gewekt met de vele geluiden van het regenwoud. De inrichting van de twintig kamers en het hoofdgebouw is wat eenvoudig, maar de service is uitstekend. Het restaurant van de lodge beschikt over grote ramen met een prachtig uitzicht  over de rivier.

Inclusief ontbijt en diner.

Dag 7
Ranomafana National Park

Verblijf: Setam Lodge

U brengt met de gids een bezoek aan het Ranomafana National Park.

Ranomafana
Ranomafana is een regenwoud dat pas in 1990 werd gecreëerd, ter bescherming van de Golden Bamboo-lemuur. Deze bijzondere lemuur is alleen in dit park te bewonderen. Er zijn nog slechts 30 geteld en daarmee staan ze helaas hoog op de lijst van uitstervende diersoorten.
Maar het park heeft nog meer bijzonderheden, zoals de warmwaterbronnen. Rano betekent namelijk ‘water’; mafana betekent ‘heet’. Na de ontdekking van de heetwaterbron van Ranomafana bouwde een Fransman een kuuroord op deze plek. Rond het hotel vestigden zich mensen en al spoedig was het dorp Ranomafana een feit.

Het dorp Ranomafana is een heerlijke plek om rond te wandelen met een vriendelijke bevolking. Maak hier met de hotely’s, de kleine restaurants aan de kant van de weg waar u zebusteak en andere lokale gerechten kunt proeven.

Inclusief ontbijt en diner.

Dag 8
Ranomafana National Park – Antsirabe (260 km, circa 6 uur)

Verblijf: Chambre de Voyageur

Vandaag reist u verder naar Antsirabe, een stad met een rijke historie. Onderweg bezoek u eerst een houtsnijderswerkplaats. Houtsnijwerk is een belangrijk ambacht dat in heel Madagaskar voorkomt.

Chambre de Voyageur
Gelegen aan de rand van Antsirabe in een mooie omgeving. In de grote tuin kunt u kameleons spotten, evenals (soms) schildpadden en allerlei vogelsoorten.

Inclusief ontbijt.

Dag 9
Antsirabe  – Andasibe  (270 km, circa 7 uur)

Verblijf: Vakona Lodge

U vertrekt op tijd vandaag. Zo heeft u voor uw reis naar Andasibe de tijd voor een stadstour door Antsirabe met uw gids!

Stadstour Antsirabe
Antsirabe is een Frans aandoende stad met brede lanen. Eén van de meest opvallende gebouwen is het wit-rode stationsgebouw. Het belangrijkste vervoermiddel is hier de ‘pousse-pousse’ (riksja). De stad staat bekend om de thermale baden.

U reist vervolgens richting Ambatolampy, door een wonderschoon hoogland met rijstvelden, langs rotsachtige heuvels en graven van de Merina-stam. Het binnenland van Madagaskar kent namelijk weer heel andere landschappen dan het zuiden en noorden. Ook worden fotostops gemaakt bij verschillende stalletjes met lokale ambachten en groente- en fruitverkoop. U rijdt langs typische Malagassy-dorpjes met traditionele hoge huizen. Uiteindelijk komt u aan in Andasibe.

Vakona Lodge
De Vakona Lodge ligt op een erg leuke locatie en heeft enorm veel faciliteiten! Het heeft een eigen dierentuin, krokodillenfokkerij en lemuren opvangcentrum. Ook is er een groot zwembad, tennis- en squashbaan, manege en een speeltuin. De lodge heeft bovendien een eigen meer!
De lodge is gelegen in een eigen privéreservaat dat grenst aan het nationale park waardoor dieren uit dit park ook in het reservaat te vinden zijn. Bent u een gast van de lodge dan kunt u onder leiding van een gids op uw gemak op zoek naar het wild in het reservaat. U slaapt in een bungalow met badkamer en vanaf uw eigen veranda heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende jungle.

Inclusief ontbijt.

Dag 10
Andasibe

Verblijf: Vakona Lodge

Andasibe/Analamazaotra National Park & Lemurs Island
U maakt een wandeling in het Analamazaotra National Park waar de ‘indri indri’s’, de grootste lemurensoort, hoog in de bomen leven. ’s Middags bezoekt u het Mantadia National Park, het thuis van een van de mooiste lemuursoorten: de Diadeem sifaka. U ziet hier verder nog vele andere soorten lemuren.

Indri
Het geluid van de indri klinkt een beetje als een neusfluit en is bedoeld om het territorium af te bakenen. Grote kans dat u deze ochtend al wakker wordt gefloten door deze dieren. Omdat ze ’s ochtends het meest actief zijn, gaat u al op tijd op pad. U kunt vaak verbazingwekkend dicht bij de dieren komen zonder dat het ze lijkt te storen. Ook ‘woolly lemurs’ en ‘brown lemurs’ worden veelvuldig gezien. Verder leven er kameleons, bijzondere kikkers en vele soorten vogels. Wellicht ziet u in het park ook een Parson’s kameleon, één van de grootste kameleonsoorten.
De tocht door het park voert grotendeels over goed begaanbare paden, maar om lemuren te zien zult u af een toe het pad moeten verlaten en wat moeten klauteren.

Inclusief ontbijt.

Dag 11
Andasibe – Antananarivo (145 km, circa 4 uur)

Verblijf: A&C Hotel

Bezoek aan het Peyrieras-reservaat
U rijdt weer terug naar de hoofdstad. Onderweg maakt u een stop bij het Peyrieras-reservaat, een klein dieren- en vlinderpark. Hier kunt u reptielen, insecten, kameleons en krokodillen waarnemen.

U verblijft nog 1 nacht in het A&C Hotel, inclusief ontbijt.

Antananarivo
Indien er tijd over is vandaag, kunt u na aankomst in de hoofdstad nog een wandeling maken door de smalle geplaveide straten en langs traditionele houten huizen. Verken onder meer het Queen Palace (rova) is een imposant complex dat op de hoogste heuvel van Antananarivo is gelegen. Vlak daarbij ligt het Andafiavaratra museum met een collectie van meubelen, portretten en voorwerpen die stammen uit de eeuwen van het Merina koninkrijk. Daarnaast bevindt zich er het presidentiële paleis, de Ambohimanoro kathedraal en bruisende markten zoals in Analekely.

Dag 12
Antananarivo – Antsiranana/Diego  Suarez

Verblijf: Meva Plage

U wordt al vroeg opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Diego.
Vluchtduur: circa 1,25 uur

Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Maar eerst maakt u de volgende mooie stop.

Montagne des Français & 3 baies
U bezoekt de ‘drie baaien’. Deze wandeling begint aan het strand van het vissersdorpje Ramena. Iets verder ziet u de vuurtoren en de Franse kanonnen die dateren uit het einde van de 19 de eeuw. U volgt het strand en passeert langs La Baie des Dunes, dan La Baie des Pigeons om te eindigen aan La Baie des Sakalavas, waar de wagen u opwacht. De stranden en landschappen tijdens deze wandeling zijn adembenemend.

Diégo Suarez of Antsiranana?
Verwarrend, al die namen in Madagaskar. Want eigenlijk komt u aan in de stad Antsiranana. Tot 1975 had de stad de naam Diégo Suarez en in de volksmond wordt die vroegere naam nog steeds veel gebruikt. Het is de hoofdstad van de noordelijke provincie.
De stad heeft veel koloniale gebouwen en brede straten ligt op de noordelijkste punt van het grote eiland. Dit is één van Madagaskars meest Franse steden, qua uiterlijk. Bezoek de leuke markt en natuurlijk de mooie haven met fotogenieke berg op de achtergrond.

Meva Plage
Kleurrijk hotel direct aan het strand gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant/bar en zwembad. De eenvoudige maar comfortabele bungalows hebben een terras met uitzicht op het strand.

Inclusief ontbijt.

Dag 13
Diego  Suarez – Amber Mountain National Park (40 km, circa 1 uur)

Verblijf: Nature Lodge

Nature Lodge
In het charmante bergdorpje Joffreville ligt de Nature Lodge, de ideale uitvalsbasis om het Amber Mountain National Park te verkennen. De 12 comfortabele bungalows van de lodge liggen in een tropische tuin en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De bungalows beschikken over een eigen badkamer, ventilator en een muggennet. Vanaf uw veranda heeft u een spectaculair uitzicht over de baaien en de bergen. In het restaurant worden de gerechten bereid met verse ingrediënten, zoals kokos, vis en zeevruchten. Aan het eind van de dag kunt u in de gezellige bar een exotische cocktail proeven of genieten van de prachtige zonsondergang op het terras.

Inclusief ontbijt.

Van hieruit brengt u met uw gids een bezoek aan het Amber Mountain National park.

Amber Mountain National Park
Het Amber Mountain National Park is een vulkanisch gebied met bergen tot wel 1500 meter hoogte. Een tropisch woud vol watervallen, kreken, vulkanische kratermeren en natuurlijk gevormde wandelpaden. Door de grote regenval, de hoogteverschillen en het koele, vochtige klimaat kent het park een bijzondere biodiversiteit met heel veel verschillende planten en diersoorten. Te midden van de weelderige vegetatie zijn watervallen en kliffen verscholen. Bijzonder zijn ook de Sakalava en Antankarana stammen die hier leven. Langs de wandelpaden vindt u munten, zaadjes, rijst en honing die zij als offer brengen aan hun overleden voorvaderen.

Amber Mountain is een geweldige plaats om kameleons te spotten. Maar er leven ook ringstaartmangoesten, vogels, reptielen, amfibieën en lemuren zoals de kroonmaki, Sanfords maki en vorkstreepmaki. Het park biedt leuke wandelingen over dichtbegroeide paden. De top van Amber Mountain ligt op een hoogte van 1475 meter. Als het niet bewolkt is, heeft u van hieruit een fantastisch uitzicht over het regenwoud.

Tip: het kan overdag koud zijn in het park, dus het is verstandig om warme kleren mee te brengen zoals een lichte fleece. Het is hier circa 10 graden koeler dan in Diego Suarez. Van juni tot september kan de temperatuur in het park overdag 10 tot 15 graden Celsius zijn.

Dag 14
Amber Mountain National Park  – Ankarana National Park (100 km, circa 2 uur)

Verblijf: Relais de l’Ankarana

Na uw ontbijt vertrekt u richting het oostelijke deel van het Ankarana National Park via de Red Tsingy (bezoek inbegrepen). Deze rotspunten bestaan uit lateriet waardoor ze een intense rode kleur hebben. De mooiste locatie is op de bodem van een smal ravijn waar een groep rode tsingy bij elkaar liggen. Vanwege de kleur zijn de tsingy het beste vroeg in de ochtend te bewonderen of in de namiddag. Een zeer fotogenieke plek!

Halverwege de middag bereikt u Ankarana.

Relais de l’Ankarana
Eenvoudig klein hotel, gerund door Malagassische eigenaren, bestaand uit zes bungalows. Het is gelegen op vijf hectare grond, dicht bij de ingang van het Ankarana Nationaal Park. Het is bekend om zijn karstkliffen (de Tsingy) en pachypodium planten, een bijzondere soort die alleen in Afrika voorkomt. Het restaurant serveert lokale en Europese gerechten.

Inclusief ontbijt.

Dag 15
Ankarana National Park

Verblijf: Relais de l’Ankarana

Bezoek Ankarana National Park met gids
Het Ankarana National Park  kent een groot, ondergronds netwerk van rivieren, grotten met vleermuizen, spelonken en kloven en de hoogste dichtheid van primaten. Lemuren, maki’s, mangoesten, vele vogelsoorten, diverse reptielsoorten (zelfs krokodillen) en kikkers bevolken dit dichtbegroeide park. Ideaal om al wandelend te verkennen. Ook maakt u een excursie naar de Tsingy’s.

Het park is opgesplitst in een westelijk en oostelijk deel. Het oosten is het meest toegankelijk en biedt de beste mogelijkheid om tsingy te zien. Er zijn schitterende uitkijkpunten, gigantische kloven, mooie meren en een indrukwekkend grot, de Bat Cave, met stalagmieten en stalactieten en vleermuizen die aan het plafond bungelen.
Ook in het westen zijn prachtige diepe kloven en interessante grotten te vinden, zoals de Skeleton Cave, Cathedral Cave en d’Andrafiabe Cave, die via een ondergronds circuit kunnen worden bezocht.

De meeste meren en rivieren in het park worden door de lokale Antakarana stam als heilig beschouwd, waardoor u er niet in mag baden of zwemmen. Ankarana National Park is een unieke plek voor natuurliefhebbers!

Inclusief ontbijt.

Dag 16
Ankarana National Park – Ankify – Nosy Be (132 km, circa 3 uur rijden & 1,5 uur per boot)

Verblijf: Nosy Be Hotel

Via Ankify, langs grote cacao- en koffieplantages, reist u per boot naar Nosy Be. Dit is een eiland voor de kust waar u de komende nachten zal verblijven.

Nosy Be
In het noordwesten van Madagaskar ligt Nosy Be, een prachtig tropisch eiland met witte zandstranden, palmbomen en turkoois water. Kenmerkend zijn de geurige bloemen van de ylang ylang boom die gebruikt worden voor het maken van parfum. Hierdoor heeft Nosy Be de bijnaam ‘parfumeiland’ gekregen. Zodra u aankomt op het eiland ruikt u waarom.

In het westen vindt u schitterende afgelegen stranden en baaitjes, ideaal om te relaxen, te zwemmen en aan het einde van de dag te genieten van de zonsondergang. Het binnenland heeft een gevarieerd landschap van suiker-, vanille- en ylang ylang plantages, kratermeren en watervallen. In het Lokobe reservaat is een weelderig woud met vogels en lemuren zoals de zwarte maki. Bezoek ook zeker het hoogste punt op 329 meter hoogte, de heuvel Mont Passot, voor een prachtig uitzicht. Nosy Be is ook een goed plek om te duiken en snorkelen. Een heerlijke afsluiting van uw reis door Madagaskar!

Nosy Be Hotel
Ontspan bij Nosy Be Hotel aan het strand, ga snorkelen en geniet van de volledig uitgeruste spa. De 50 kamers bieden gratis WiFi, gratis kabelinternet en een eigen tuin.

Inclusief ontbijt.

Dag 17
Nosy Be

Verblijf: Nosy Be Hotel

Vandaag staat een excursie naar Nosy Komba & Nosy Tanikely op het programma.

U bezoekt de tropische eilandjes Nosy Komba en Nosy Tanikely. Beide zijn alleen bereikbaar per boot. De eerste stop is in Nosy Komba, wat ‘eiland van lemurs’ betekent. Vroeger was het koraalrif de trekpleister, maar dan is grotendeels verdwenen. Een bezoek aan de lemuren blijft echter de moeite waard.

Aansluitend vaart u naar Nosy Tanikely, een klein eilandje met een vuurtoren. Het staat bekend al geweldige duik- en snorkelbestemming. U vindt hier koraal, zeesterren, anemonen, zeeschildpadden, kreeften en kleurrijke vissen.

Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar Nosy Be.

Inclusief ontbijt.

Dag 18
Nosy Be

Verblijf: Nosy Be Hotel

Ter vrije besteding. Geniet van een laatste heerlijke dag in Nosy Be.

Optioneel:
Maak een excursie naar Mont Lokobe. Hier maakt u een mooie, 3 uur durende, wandeling door het bos. Het gebied huisvest onder meer 30 soorten reptielen en 17 soorten vogels waaronder de bijzondere Malagasy Kingfisher en de Madagaskarransuil.

Inclusief ontbijt.

Dag 19
Nosy Be – Antananarivo

Verblijf: A&C Hotel

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Antananarivo.
Vluchtduur: circa 1,5 uur Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Deze nacht is nodig om zeker op tijd te kunnen zijn voor uw internationale vlucht terug naar huis.

U verblijft nog 1 nacht en een dag in het A&C Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 20
Antananarivo – Parijs – Amsterdam

U kunt nog de gehele dag gebruik maken van uw kamer. In de avond wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uw vlucht vertrekt na middernacht. U vliegt met Air France en KLM.

Dag 21
Aankomst Amsterdam en einde van een heel bijzondere reis.

Madagaskar

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: vanaf € 4390,- o.b.v. de voorgestelde rondreis.
Kind t/m 11 jaar: vanaf € 2350,- o.b.v. de voorgestelde rondreis.

Inclusief:
– Tickets met KLM/Air France vanuit Amsterdam inclusief luchthavenbelasting (vertrek uit Parijs is ook mogelijk)
– Alle aangegeven overnachtingen in de aangegeven hotels en kamers, op basis van logies en ontbijt (upgraden naar halfpension is mogelijk)
– Diner inbegrepen in de Setam Lodge
– Privé vervoer van- en naar alle luchthavens
– Alle genoemde binnenlandse vluchten met luchthavenbelastingen
– Gids/chauffeur tijdens het aangegeven deel van de reis met de volgende highlights, uitstapjes en entreegelden inbegrepen (inclusief gids):

*Zebu kart rit in Ifaty
*Reniala Park met gids in Ifaty
*Isalo National park
*Anja Park
*Ranomafana National Park
*Wood carving factory
*Stadstour Antsirabe
*Andasibe/Analamazaotra National Park & Lemur Island
*Pyerieas Private Reserve
*Montagne des Français & 3 Baies
*Ambre Mountain National Park
*Ankarana National Park & Red Tsingy
*Nosy Komba & Tanikela omgeving

– Documentatiepakket
– Verrassing voor uw kinderen

Exclusief:
– Fooien
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Overige optionele excursies

Belangrijke aanvullingen:

Reis op maat
De gehele reis is naar wens en op maat aan te passen. Het is ook goed mogelijk om een deel van Madagaskar te bezoeken. Zo kunt u de reis inkorten en/of in een iets rustiger tempo rondreizen . We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Reisdagen
Madagaskar is een heel bijzondere reisbestemming waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Een avontuur voor gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar. Houdt u er rekening mee dat de reisdagen intensief zijn. De wegen in Madagaskar zijn niet overal even goed en in sommige delen zijn vooral zandwegen te vinden, waardoor de toch al langere reisdagen uit kunnen lopen. Deze dagen vormen een groot onderdeel van uw avontuur. Omdat u met uw privé gids/chauffeur op pad bent, kunt u gemakkelijk stops maken onderweg.

Binnenlandse vluchten
Binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Madagaskar, de nationale luchtvaartmaatschappij. Vluchtschema’s worden regelmatig gewijzigd, hier heeft Travelnauts geen invloed op. Onze lokale vertegenwoordiging brengt u ter plaatse op de hoogte van eventuele schemawijzigingen indien nodig. Om deze reden is het niet mogelijk om meerdere binnenlandse vluchten op één dag te plannen of om een binnenlandse vlucht te laten aansluiten op uw intercontinentale vlucht.

Kwaliteit van hotels
Hotels en lodges in Madagaskar zijn over het algemeen van een toeristen- tot middenklasse kwaliteit. Travelnauts past de hotelkeuze graag aan op basis van uw wensen. Op diverse locaties zijn niet altijd luxere hotels aanwezig.

Wandelingen
Nationale parken worden in Madagaskar altijd te voet verkend met een gids. Wandelingen kunnen goed worden aangepast op  uw wensen en de leeftijd van de kinderen, maar het blijven sportieve en soms intensieve dagen.

Beste reistijd
Madagaskar ligt op het Afrikaanse continent. De zomers en winters zijn tegengesteld aan die van ons. De zomer in Madagaskar, van november t/m maart, staat bekend als het orkaanseizoen met de meeste regen. Hierdoor is de winterperiode, van april t/m oktober, de beste reistijd en de droge periode.

Paspoort & visum
Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Madagaskar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Ook kinderen dienen over een eigen geldig internationaal paspoort te beschikken. U heeft voor Madagaskar een visum nodig. U kunt deze bij aankomst op de luchthaven van Madagaskar kopen. Dit visum is 30 dagen geldig. Travelnauts informeert u hierover bij reservering. Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Madagaskar

Praktisch

Paspoort & visum
Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Madagaskar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Ook kinderen dienen over een eigen geldig internationaal paspoort te beschikken. U heeft voor Madagaskar een visum nodig. U kunt deze bij aankomst op de luchthaven van Madagaskar kopen. Dit visum is 30 dagen geldig. Travelnauts informeert u hierover bij reservering. Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Beste reistijd
Madagaskar ligt op het Afrikaanse continent. De zomers en winters zijn tegengesteld aan die van ons. De zomer in Madagaskar, van november t/m maart, staat bekend als het orkaanseizoen met de meeste regen. Hierdoor is de winterperiode, van april t/m oktober, de beste reistijd en de droge periode.

Taal
Malagasisch en Frans zijn de twee officiële talen van Madagaskar. Ook wordt er veel Howa gesproken. Daarnaast zijn er natuurlijk, net als in veel andere Afrikaanse landen, veel dialecten en kleinere talen. Engels wordt niet veel gesproken in Madagascar, maar op de iets meer toeristische plekken spreekt men vaak net genoeg Engels om elkaar te kunnen begrijpen. Uw gids/chauffeur spreekt uiteraard wel Engels en kan als tolk fungeren voor u indien u geen Frans spreekt en een gesprek wilt aangaan met de lokale bevolking.

Valuta
De munteenheid van Madagascar is de Ariary, of afgekort MGA. Een ariary is opgedeeld in vijf iraimbilanja. Het geld komt in briefjes van honderd, 200, 500, duizend, 2.000, 5.000 en 10.000 ariary en munten van één en twee iraimbilanja, één, twee, vier, vijf, tien, twintig en vijftig ariary. Pinautomaten vindt u in elk geval in de hoofdstad Antananarivo, maar niet door het gehele land. Wisselkantoren zijn wel op veel plaatsen te vinden.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
08 maart Dag van de Vrouw
29 maart Herdenking van de opstand in 1947
01 mei Dag van de Arbeid
26 juni Onafhankelijkheidsdag
15 augustus Maria ten hemel opneming
01 november Allerheiligen
25 december Kerstmis
26 december Kerstmis

Madagaskar

Reviews

Voor deze reis zijn er nog geen reviews.

Madagaskar
Familie De Wilde – Meuwissen in Madagaskar
Wie? Familie De Wilde – Meuwissen met dochters Mare (7) en Mie...