Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie Rutten – Lowette in West-Amerika

met kinderen van 12 en 17 jaar

Wie zijn wij : Familie Rutten – Lowette uit Hasselt

Waar ging onze reis naartoe: We deden een maand lang een roadtrip aan de Westkust in de US

We zijn helaas terug van weggeweest. Vorig jaar in augustus zijn we samen met jullie begonnen aan het plannen van onze zomervakantie richting de USA. Dankzij jullie topmedewerkers verliep het plannen van de trip en het kiezen van de hotels, auto,… echt van een leien dakje. Voor mij persoonlijk, als mama, zou het een heel belangrijke reis worden, want onze oudste kanjer van een zoon van 17 jaar had al langer laten weten dat hij vanaf zijn 18e, niet meer met ons mee op reis zou gaan, maar met de vrienden. Ik zag deze reis dus als een soort afsluiter  van een reeks mooie gezinsvakanties samen en ik moet eerlijk bekennen, dat doet wel wat met een moederhart. Ik wou dan ook dat de laatste een echte topper zou worden! We boekten een maand lang een roadtrip aan de Westkust in de USA . En we telden snel maar zeker af.

Op maandag 3 augustus brachten we onze lieve viervoeters naar hun verblijf bij ouders en schoonouders en vertrokken we naar Amsterdam. We hadden op dinsdag 4 augustus onze vlucht om 9.50u, maar wilden het op het gemakje doen. We boekten ons een overnachting in een hotel aan Schiphol, zodat we niet in het midden van de nacht reeds moesten vertrekken, want er wachtte ons nog een lange dag in San Francisco. Strak volgens plan hief onze vlieger zijn pootjes van de grond om 10u en vertrokken we op avontuur.  We vlogen 9u terug in de tijd, want om 12u ’s middags landden we veilig en wel op de luchthaven in San Francisco. Koffers oppikken en een taxi vinden om naar het hotel te rijden ging reuzevlot!!! Snel even de thuisblijvers verwittigen dat we goed waren aangekomen en hup… Zo kwamen we rond 14u al aan in ons hotel op Fisherman’s Warf.  Dank je wel, Travelnauts, DE perfecte locatie om San Francisco te verkennen!!! Een aanrader!

3 dagen San Francisco
Onze hoogtepunten op een rijtje:

Na onze 3 goedgevulde dagen San Francisco namen we de taxi richting luchthaven, naar de autoverhuur. We hadden reeds op voorhand ingecheckt en op nog geen half uurtje tijd stonden we met de sleutels in onze handen klaar om er zelf op uit te trekken! Wow, wat een top auto!! We namen de upgrade naar een SUV en kregen een splinternieuwe Ford Explorer ter beschikking. Eerlijk gezegd…het Amerikaanse verkeer dat was wel heel even wennen

2 dagen Yosemite
Onze hoogtepunten:

2 dagen Mammoth Lakes
Onze hoogtepunten:

Las Vegas
We verbleven in het luxueuze Mandalay Bay. Prachtig hotel! Aan de incheckbalie besloten we om voor 30 dollar per nacht een upgrade te nemen naar de suites van het rustigere Delano (het broertje van Mandalay Bay). Wow, wat een prachtsuite met een balzaal van een badkamer! Op en top luxe! En daarbovenop hadden we nog een apart, rustig zwembad. Dat was dus lekker chill. 😉

2 dagen Las Vegas
Onze hoogtepunten:

Na 2 heel drukke dagen Las Vegas keken we uit om opnieuw de pracht en stilte van de natuur te gaan opzoeken en zo reden we op 13 juli richting Springdale, naar  Zion National Park. We verbleven er in de Hampton Inn & Suites, opnieuw een toppertje van een hotel! Mooie kamers, fijn zwembad, perfect gelegen, vlakbij het park.

1 dag Zion National Park
Onze hoogtepunten:

We verbleven 1 nachtje in Springdale en zetten de volgende dag koers naar de Bryce Canyon. Daar verbleven we in Panguitch in een 6-persoons luxe tent op een KOA camping. Een beetje spannend toch, want het was voor ons de eerste keer kamperen. Nu, deze tent kon je bijna geen tent meer noemen. Perfect proper, heel groot en prima uitgerust!! De tenten werden door Nederlandse mensen uitgebaat. Deze verbleven ook  op de camping en kwamen ons al heel snel een bezoekje brengen en lieten ons weten dat ze er altijd waren als we iets nodig hadden.

Het sanitair was echt SUPER netjes!!! In de kleine superette kochten we wat benodigdheden en ‘s avonds hebben we heerlijk gebarbecued aan ons tentje. De sterrenhemel die we die nacht zagen, deed opnieuw de tranen over mijn wangen rollen. We hoopten dat we een mooie sterrenhemel hier zouden zien, weg van de lichtvervuiling van de stad, maar dit hadden we nooit verwacht! Altijd van gedroomd, nooit eerder gezien.

2 dagen Bryce Canyon
Onze hoogtepunten:

2 dagen Moab
Onze hoogtepunten:

1 dag Monument Valley
Onze hoogtepunten:

2 dagen Lake Powell
Onze hoogtepunten:

Op 21 juli reisden we verder richting Flagstaff, Grand Canyon. Tijdens onze rit werden we verrast door een heel zwaar onweer. Amper zicht op de weg, het was even heel spannend, maar we zijn er uiteindelijk goed geraakt. We arriveerden in een prachtig hotel, aan een bos met zeer ruime en chique, pas vernieuwde suites. Er was ook een zeer goed restaurant

2 dagen Grand Canyon
Onze hoogtepunten:

Op de trein werd het genieten gewoon verdergezet. Ik waande me 50 jaar terug in de tijd.
Prachtige retro-inrichting in de trein, fantastische reisleiders die ons op hun unieke manier van alle info voorzien hadden en dan had je nog cowboy Jayjay die met zijn gitaar en prachtige stem iedereen wist te ontroeren. Een cowboy en een hele trein die samen Zippediedoeda, zippediedee…my oh my what a wonderful day zongen, daar kwamen de tranen van geluk weer. Na 2 uur rijden, lunchten we even en zetten we de wandeling langs de rim in. Een kleine afdaling gingen we aan, aan het Bright Angel trail, maar niet heel ver. Het was erg warm en we moesten ook weer terug naar boven natuurlijk. De Grand Canyon was mooi, zo mooi en weer zo uniek. Het was de laatste canyon die we bezochten. Net voor we vertrokken heb ik me heel even apart gezet op een muurtje met uitzicht over de canyon. Mijmerend, oh zo dankbaar voor al dit moois. Om half 5 vertrok de trein terug richting Williams. Het einde van een mooie dag, een heel mooie dag.

Op zondag 23 juli vertrokken we richting Phoenix. We boekten hier het Arizona Grand Resort.

Gigantisch hotel met een groot waterpretpark. Even een rustdag aan het zwembad deed deugd. Het was vreselijk warm, dus veel uit het water kwamen we niet. Het was er wel enorm druk, maar toch leuk. Verder dan ons hotel kwamen we in Phoenix niet.

Op maandag 24 juli vertrokken we naar onze volgende korte stop in Palm Springs.
Ons zoneke is jarig!!! Sander werd 17 jaar! Toch wel leuk om dit te kunnen vieren op een unieke plaats in de wereld, niet? In Palm Springs verbleven we in het Renaissance Hotel, weinig volk, mooi zwembad en we genoten van een gratis upgrade naar een Business Suite. Dat was de moeite!!  Door de dag koelden we af aan het zwembad, want het bleef heet heet heet. Die avond mocht onze Sander, naar aloude gewoonte in ons gezinnetje, kiezen waar te gaan eten. Na Tripadvisor geraadpleegd te hebben, koos hij voor een fantastisch Italiaans restaurant op Palm Canyon Drive en klonken we met z’n 4’tjes op het nieuwe levensjaar van onze Sander. Palm Canyon Drive is trouwens wel mooi, leuke shops, bars en restaurants. Zeker de moeite om ‘s avonds eens langs te struinen. Heel mooie stop onderweg in Joshua Tree National Park!! Daar wandelden we het Hidden Valley Trail! Prachtig!! Ook hier verbleven we maar 1 nachtje (wat zeker voldoende is) en vertrokken we 25 juli richting

San Diego.
Dit was het.Een stad naar mijn hart. Hier zou ik kunnen wonen! Opnieuw, ik blijf het precies herhalen, kwamen we in een uiterst mooi hotelletje terecht op een prachtig plekje op Shelter Island!

2 dagen San Diego
Onze hoogtepunten:

Los Angeles.
Op 27 juli reden we een kort ritje naar ons hotel. Het was een klein paradijsje, buiten de drukke stad LA, gelegen in Marina Del Rey, net onder Venice Beach. TOP locatie!!!! Een niet al te groot hotel, aan de zee in een kleine baai met palmbomen. Zalig!

3 dagen Los Angeles
Onze hoogtepunten:

Beste Travelnauts medewerkers,

Ik wil jullie bedanken vanuit de grond van mijn hart. Alles, maar dan ook ALLES was perfect geregeld!! We kunnen nergens iets op aanmerken! Dankzij jullie heb ik een wondermooie gezinsvakantie gehad, eentje die voor mij heel veel betekende aangezien onze oudste stilaan zijn eigen vleugels uitslaat. Ik hoopte op de perfect vakantie en jullie hebben daar mee voor gezorgd. DANK JE WEL!

Wij genieten nog verder na met een rugzak vol mooie herinneringen en vertellen uren en uren over onze avonturen aan vrienden en familie.
Ik hoop dat we jullie ook een beetje hebben kunnen laten meegenieten bij het lezen van ons reisverslag!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika