Reisverslag familie op reis door Thailand en Cambodja

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie ‘t Hart in Thailand en Cambodja

met kinderen van 7 en 9 jaar

Nog even een wat uitgebreidere beoordeling van de reis:
Algemeen positief punt: het perfect nakomen van de gemaakte afspraken m.b.t. het reisschema (compliment voor Asian Trails).
Ze stonden gewoon altijd op tijd op de juiste plek om ons op te halen, namen de tijd om ons rond te leiden en de enige keer dat een chauffeur te laat was (in Krabi) werd er gebeld naar de receptie, waar wij zaten te wachten. De chauffeur haalde de tijd min of meer weer in door een paar slimme afstekertjes te nemen en door flink door te karren.

Bangkok: achteraf zouden wij toch voor het iets duurdere Hilton gekozen hebben, bijvoorbeeld om het erg korte kinderstapelbed.
Advies voor Bangkok: zoveel mogelijk per boot verplaatsen: dat is niet alleen spectaculair maar zowel taxi’s als TukTuks rijden zich helemaal vast in het verkeer en chauffeurs weten vaak de bestemming niet, al doen zij dat anders voorkomen. Ibis Hotel Riverside bleek bij veel collega’s niet bekend. Het was dat ik een kaart bij me had en hem uiteindelijk zelf de weg maar heb gewezen, anders was het een wel erg lange rit geworden !

Siem Reap, Cambodja: een verademing na het drukke Bangkok. Een overzichtelijk winkel-/uitgaansgebied met behoorlijk wat restaurantjes. Aanrader: the Red Piano in PubStreet.
Prima lunches en excursies, heel leuk en gids Hueng en zijn chauffeur waren zeer vriendelijk en behulpzaam: we hebben daar een paar dagen prima mee rondgereisd. Voor de kinderen teveel ‘oude stenen’, maar in overleg hebben we een enkel programma-onderdeel overgeslagen.

Hotel Royal Crown: prima, erg aardige mensen (zoals eigenlijk in heel Thailand en Cambodja) en op een erg handige plek.

Boottocht over het Tonle Sap meer: onbegrijpelijk dat 350 gezinnen hier leven: geen vaste grond onder je voeten: alleen rieten hutjes en bootjes. Een ervaring om niet te missen.

Best Western Premier Amaranth Hotel Suvarnabhumi Airport: super !

River Kwai: Floatel Jungle Rafts: heel erg leuk. Gids Sam (zelf van de Mon-tribe) was zeer vermakelijk en sprak ongelofelijk goed Engels – met een Australisch accent (bij het eten: “kippekerrie: beetje pittig”). hij sprak dus ook wat Nederlands, Duits, noem maar op.
Wist veel te vertellen, was zeer behulpzaam. Genieten !

Nachttrein: goed te doen. Op het station konden we op het laatste moment nog eten kopen voor onderweg. De volgende morgen bleek dat wij (slechts) 1 uur vertraging hadden opgelopen. ‘You’re lucky’, was de reactie van onze AsianTrail-hostess: de dag ervoor was het 5 uur.

Chiangmai: heel erg leuke stad, vooral ook ‘s-avonds met de ‘night-markets’.
Fantastische massage gehad en een maatpak laten maken bij een van de vele kleermakers. Later bleek bij de douane dat hij vergeten was ons een GEEL document mee te geven om de TAX terug te kunnen vragen ! De kassabon alleen was niet voldoende.
Aanrader: het Arts Museum in Changklan Road (om de hoek bij het Empress). De kinderen waren er niet weg te slaan.

Empress Hotel: geweldig !

We hadden de hele vakantie eigenlijk heerlijk RUIME kamers.

Hotel All Seasons Nai Harn (Phuket).
“Juweel van den middenklasse resort” vind ik wat overdreven, maar de ligging is super. Het strand en de golven zijn daar zo geweldig; het water zo warm dat je er niet meer uit wil. Je kunt daar eindeloos in de zee spelen.
Als je het vergelijkt met de stadskernen van Phuket waar wij later doorheen reden denk ik dat jullie een geweldige plek hebben uitgekozen.

Alweer een plek waar we eigenlijk langer hadden willen blijven.

Elephant Hills Main Camp: zeer fraai !  Tentenkamp op het Cheow Larn meer: geweldig !
Onderweg een stel leuke Engelsen opgepikt en tegelijk met ons zat er een Vlaams gezin in het tentenkamp. Met beide hebben we een aantal aangename dagen rondgereisd. Onze Duitse gids ‘Chris’ en de charmante Thaise ‘Kong’ hebben ons verblijf heel erg leuk gemaakt.
Hoogetepunt: olifanten eten geven. Nog een hoogtepunt: de 2,5 uur durende jungletocht bij Cheow Larn met o.a. een bezoek aan de vleermuizengrot. Ander hoogtepunt: zwemmen in het prachtig groene water van het stuwmeer. Ander hoogtepunt: ‘s-morgens wakker worden en dan het uitzicht wat je hebt uit je tent over het meer !

Ao Nang: prima omdat het levendig is maar niet zo akelig toeristisch. Als je het dorp uitrijdt wel veel bouwactiviteit dus het zal er de komende jaren wel drukker worden.

Zoals gezegd: het is een topvakantie geweest !

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.