Ervaring: Indonesië

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie de Jong – van Geijn op Bali

Hallo Jessica en Samantha,
Een beetje laat, maar helaas begon het echte leven na onze vakantie weer heel snel. Maar hier alsnog onze ervaring.
We hebben echt enorm genoten van onze vakantie! Het birdpark in Ubud was wel erg mooi en Norah vond dat ook erg indrukwekkend. De accommodatie was wel erg ver van de stad.
Pemuteran was geweldig! Dit was de beste accommodatie, het personeel was erg behulpzaam en vriendelijk, het was daar prachtig verzorgd en het strand was erg mooi. Ook het schildpadden verblijf een paar 100m verderop was leuk voor Norah. Ze heeft nog een schildpadje uitgezet.
Lovina beach was wat minder (komt misschien ook doordat we hiervoor in een geweldige accommodatie zaten). Het strand bij de accommodatie was niet heel mooi en het stadje ook niet bijzonder. We hebben een tour gedaan langs een tempel, het stadje en de Benjar hotsprings waarvan eigenlijk alleen de tempel de moeite waard was.
Candi dasa was ook weer super mooi. Heerlijk ruime accommodatie, goed verzorgd, prachtig strand en vriendelijk personeel. We hebben daar ook een trekking gedaan door dorpjes, langs rijstvelden en zijn langs een theeplantage geweest. Dat was een hele leuke ervaring.
Ook zijn we met de boot naar de mangrove gegaan. Wat erg leuk was.
Daarna zijn we naar Nusa Lembongan gegaan. We werden opgehaald en toen moeten we nog 1,5 uur wachten voordat de boot ging, dat was wat minder. Met een kindje voelt dat nog 2x zo lang 😉
Eigenlijk vonden we het hele ‘gedoe’ met de boot het niet waard om naar Nusa Lembongan te gaan voor 3 nachten. Ligt misschien ook aan dat het in het droge seizoen is waardoor het eiland misschien minder mooi is. Maar daar was het wel heel fijn. In de omschrijving van de accommodatie stond dat er een aparte slaapkamer was, daar hadden we ons een beetje op verheugd, want Norah gaat natuurlijk vroeg naar bed en dan zouden we wat minder spastisch hoeven doen om haar niet wakker te maken. Maar dit bleek niet het geval.
Maar het zwembadje bij de accommodatie was wel grappig.
Deze accommodatie was ook erg fijn. Goed verzorgd en mooie locatie. Heel mooi strand. En we hadden een restaurant ontdekt tegenover het hotel wat echt geweldig was. Kayu Lembongan heette het (mocht iemand ooit naar restaurant tips vragen).
Sanur vinden we het allermooiste stadje. Dit is een stadje waar je gewoon lekker door kan lopen, wat niet ‘verlaten/leeg/of juist megadruk’ voelde maar waar je ook echt leuke winkeltjes en restaurantjes kan vinden.
De accommodatie was mooi, goed verzorgd en netjes maar wel een beetje massaal.
Achteraf zouden we Lovina hebben overgeslagen en dan langer in Pemuteran of Sanur willen blijven. Het was toch wel veel reizen.
We vonden Bali echt heerlijk. Hele fijne constante warme temperatuur en de mensen zijn echt gek op kinderen. Ze liepen zo met Norah rondjes of gingen met haar spelen en zelfs iedereen op straat zwaait of lacht vriendelijk naar haar. En de stranden zijn super mooi. Het was echt genieten!
Groeten Susan, Jos en Norah