Ervaring: Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie in Noordoost-Amerika

Hoi!

Dank voor jullie mail, erg attent. We hebben enorm genoten van de trip. Een enorme berg indrukken opgedaan die we net als de jetlag nog steeds aan het verwerken zijn!
De reis is voor ons vrijwel vlekkeloos verlopen, vliegen en treinen is ons heel goed bevallen. Enige tegenvaller was dat onze oudste zoon zijn rugzak in Boston in de trein liet liggen…..zat gelukkig weinig van waarde in. Wel gemeld bij Amtrak maar die zien we niet meer terug.
De hotels waren ok, niet super bijzonder, maar dat wisten we van te voren. We waren na 10 nachten in twijfelaars en een vliegtuigstoel wel blij dat we weer in ons eigen bed sliepen! 🙂 In alle gevallen was de ligging prima, overal dicht bij “ toeristische” locaties en ook dicht bij de stations van waar we reisden.
Washington vonden we een vrij rustige stad met breed opgezette wegen en weinig hoogbouw. De kinderen vonden de electrische steps van Uber en Lyft helemaal geweldig. Een aanrader ook voor jullie om aan te geven aan reizigers is “the mansion on O-street” . Fantastische plek met verborgen kamers vol met curiosa.
New York was overweldigend en even schakelen na de rust van Washington, maar we hebben er ook heel veel gedaan.
De rooftopbar “ Ophelia” was geweldig en ook de Top of the Rock. Erg leuk was ook de biketour die we met een Nederlandse gids in Central Park deden. De Vessel in combinatie met de High Line en de Starbucks Roastery is ook een aanrader.
Het echte hoogtepunt was in Boston toen we de wedstrijd in Fenway Park van de Boston Red Sox bezochten. Een fantastische happening!! We hebben er alle vier van genoten en jongste zoon Casper kreeg nog een mooie pet van een Amerikaan.
Ook deze stad was lekker rustig en heeft prachtige wijken. Met zomers/lenteachtig weer gaat de stad nog veel meer leven met de mooie ligging aan de haven. Helaas hadden wij hier erg fris weer (graad of 10).
Samengevat een prachtige reis. Het toeristische leven in de VS is wel aan de prijs. De prijs voor eten is best hoog (met de fooi) en het is zoeken naar een goed ontbijt (Le Pain Qoutidien is voor Europeanen ideaal!).
Dank voor het organiseren, was allemaal top geregeld. Wel een vraag nog…..het werd een running gag tijdens de vakantie, maar we hebben overal gezocht naar de attentie voor Lucas en Casper en hoopte deze steeds in het volgende hotel te vinden! Maar niets gevonden en dus heel nieuwsgierig wat jullie bedoelden met die leuke attentie voor de jongens die in het boek aangegeven werd. We horen het nog graag!
Vriendelijk groet