Reisverslag familiereis Madagaskar

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie Heezen in Madagaskar

met kinderen van 16, 16 en 18 jaar

Dit was onze beste reis ever. Waar moeten we beginnen? De afwisseling en vooral de combinatie van ontspanning en actief was erg goed. Vorig jaar zijn wij in Japan geweest en die reis was achteraf vrij intensief. De verschillende klimaatzones waren ook erg tof om mee te maken. Je begint in het droge oosten/zuiden en via de hooglanden reis je naar de jungle. Erg gaaf om dat in 1 reis mee te maken.

Onze gids was erg aardig en heeft veel verteld. En erg handig dat hij alles voor je kan vertalen. De meeste mensen spreken Malassi Met Frans of Engels kun je bijna nergens terecht. Erg fijn dat hij onderweg voor ons vertaalde en andersom wilden heel veel mensen met ons hun Engels oefenen.

De Vakona Lodge die sprong er toch echt voor ons uit. Zij hebben een eiland waar lemurs lopen, die kun je lokken met fruit en dan komen ze op je schouder zitten. Bij de Satrana Lodge verbleven wij in een tent, dat hadden we nog nooit gedaan en was een ervaring op zich. Wat ook goed is om te weten; bij deze lodge hebben ze ook kortere wandelroutes. Ideaal als je met jonge kinderen of oudere mensen reist. En dan de walvissen bij Saint Marie. Vooraf hadden we een tour geboekt en we hebben er zoveel gezien dat we de volgende dag weer een tour hebben gemaakt.

De hotels hebben vaak een 3 gangen keuze menu met vlees, vis en pasta en niet duur. Wat goed is om te weten is dat je niet de gehele dag elektriciteit hebt en er is niet altijd warm water. De kinderen kwamen wel eens naar ons toe ‘dat er geen internet was’. Ja, hallo, daar is een zwembad ga je lekker vermaken.

Jullie lokale partner is echt geweldig. Die zijn net een Zwitsers uurwerk, alles klopt op de detail nauwkeurig. Bij aankomst krijg je een boekwerk met vouchers en tijden waarop je wordt opgehaald en ze staan er ook echt op tijd. Een keer was de vlucht vervroegd en ze kwamen dat netjes melden. We vonden echt dat we werden ontzorgt, tot in de puntjes is het geregeld.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Madagaskar.