020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Chili

Je gunt je kind toch de wereld!

Chili als familiereis, het meest langgerekte land ter wereld

Chili is voornamelijk bekend vanwege de aparte vorm; het is het meest langgerekte land ter wereld. Wie Chili bezoekt gaat erheen voor de natuur, door haar bijzondere vorm kent Chili een enorme diversiteit aan landschappen. Er is geen andere bestemming die zoveel variatie heeft: het afwisselende landschap van woestijnen, gletsjers, nationale parken en ongerepte natuur maakt het land een bijzondere bestemming. Voor een onvergetelijke reis kiest u voor een verlenging van de reis en bezoekt u het mysterieuze Paaseiland, het meest geïsoleerde eiland ter wereld. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Chili.

  • Vriendelijke bevolking
  • Europese invloeden
  • Gezellige steden
  • Bijzondere & diverse natuur
  • Wijnvalleien
  • Indrukwekkende zeedieren
  • Strandmogelijkheden
  • Rechtstreekse vluchten

Contactverzoek Chili

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Chili reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Chili

Gezinsreizen expert Esmée vertelt over de hoogtepunten van Chili.

Cerro San Cristóbal bij Santiago
Brengt u beslist een bezoek aan deze berg, die u een geweldig uitzicht over de stad en het Andesgebergte biedt. U kunt de berg al wandelend bezoeken, houdt u echter rekening met een flinke klim. Het is eveneens mogelijk om met de Teleférico, de kabelbaan, de berg te bezoeken. De kabelbaan is al een attractie op zich: u beweegt zich over de stad en geniet voor het grote hoogtepunt al van een bijzonder uitzicht. Na een korte rit wordt u verrast door het adembenemende uitzicht!

Lauca National Park
Op korte rijafstand van Putre ligt Lauca National Park. Het park is ruim 1300 vierkante kilometer groot en staat op de Biosphere Reserve lijst van Unesco. Het is met recht één van de meest populaire bezienswaardigheden van de omgeving vanwege het indrukwekkende en diverse landschap. Met sneeuw bedekte vulkanen, weerspiegelende meren en diverse flora en fauna die in het gebied leven dragen bij aan de populariteit ervan.
Lago Chungará, een van ‘s werelds meest hooggelegen meren is een van de bekendste bezienswaardigheden. De Parinacota-vulkaan torent met een hoogte van ruim 6300 meter boven het meer uit, wat het een uitstekende broedplaats voor verschillende vogels maakt. U kunt er ook wandelingen maken of een bezoek brengen aan een van de warmwaterbronnen. Een bezoek aan dit Lauca National Park zorgt ongetwijfeld voor een mooie herinnering.

Salar de Surire
Wist u dat u ook in Chili een zoutvlakte kunt vinden? De omvang van het zoutmeer van Surire is wellicht niet hetzelfde als die van de zoutvlaktes in Bolivia, maar indrukwekkend is het zeker. Op een hoogte van ruim 4200 meter gelegen, wordt het zoutmeer bewoond door dieren zoals flamingo’s en kuifeenden. De naam Surire komt van het woord ‘suri’, een Chileense struisvogel soort die in het gebied leeft en kan worden waargenomen tijdens uw bezoek. Het zoutmeer is onderdeel van het Las Vicuñas reservaat, waar verschillende dieren, zoals de vicuña, het zusje van de lama en de alpaca, leven. Een groot deel van het reservaat bestaat uit uitgestrekte Andes-steppen die zijn afgesneden door rivieren en quebradas, onder meer de Lauca-rivier.

San Pedro de Atacama
Door velen een hoogtepunt van hun reis genoemd: San Pedro de Atacama, gelegen in de woestijn en daarmee één van de droogste plekken ter wereld. Niet geliefd om het stadje zelf maar om de enorm diverse omgeving en de spectaculaire landschappen, die niet zouden misstaan op een andere planeet. Het stadje San Pedro de Atacama is de ideale uitvalsbasis om de bijzondere omgeving te bezoeken. Het gezellige centrum biedt genoeg mogelijkheden om even bij te komen tussen alle activiteiten door en er bevinden zich hier tevens vele restaurants en bars. Van maanvlaktes tot warmwaterbronnen en van geisers tot flamingo’s, u vindt het hier allemaal.

 

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Chili

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.