020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Oeganda

Je gunt je kind toch de wereld!

Oeganda als familiereis, Welkom in de groene parel van Afrika

Oeganda is de groene parel van Afrika met een aangename temperatuur het hele jaar door. Het heeft weelderig natuurschoon en een uitermate vriendelijke bevolking. Landschappelijk is het Centraal-Afrikaanse land zeer gevarieerd met bergketens, kratermeren, oude vulkanen, uitgestrekte savannes, meren en rivieren. Het is voor de meeste mensen vrijwel geheel onbekende bestemming; zelfs de naam van de hoofdstad Kampala zullen weinig mensen spontaan noemen. Er leven vele soorten wilde dieren in Oeganda en het land is rijk aan verschillende vogelsoorten. Maar de voornaamste reden voor een vakantie naar Oeganda is toch wel een zoektocht naar de in het wild levende gorilla’s. Een ontmoeting met deze berg gorilla’s is voor vele bezoekers dan ook een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wij geven dit cijfer voor
  • Vriendelijke bevolking
  • Ongerepte natuur
  • Grote variatie aan dieren
  • Chimpansees & bergg orilla’s
  • Unieke lodges
  • Onontdekte safari-bestemming
  • Rechtstreekse vluchten
  • Weinig tijdsverschil

Contactverzoek Oeganda

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Oeganda reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

De bijzondere dieren van Oeganda

Er leven een aantal zeer unieke dieren in Oeganda die het land extra bijzonder maken.

Chimpansees in Kibale Forest National Park
Het woud van Kibale Forest heeft een oppervlakte van 770 km2. In dit oerbos leven 13 verschillende apensoorten, maar we zijn hier in het bijzonder voor één soort: de chimpansee. Wist u dat maar liefst 98% van onze genen identiek zijn aan die van chimpansees? Een unieke beleving hier is de chimp tracking. In de ochtend gaat u de aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en geluiden samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige primaten!

Boom klimmende leeuwen in Queen Elizabeth National Park
Het landschap van Queen Elizabeth National Park is zeer afwisselend. Het is een savannelandschap met cactussen. Maar ook met vulkanische kraters en kratermeren, moerassen, rivieren en tropisch regenwoud. Boom klimmende leeuwen zijn dé trekpleister van dit natuurpark. Ze klauteren in gigantische vijgenbomen. Overdag liggen ze meestal in de schaduw op een tak. Maar ‘s avonds gaan ze op jacht naar hun prooi. Er zijn slechts een paar plekken ter wereld waar boom klimmende leeuwen voorkomen.

Gorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest National Park
Het regenwoud van het Bwindi Impenetrable Forest National Park is het oudste oerwoud van Oeganda, het dateert zelfs tot 25000 jaar geleden. In 1991 is dit park officieel een nationaal park geworden en in 1994 is het uitgeroepen tot een UNESCO Natural World Heritage Site.
Het bezoek aan Bwindi Impenetrable Forest National Park zal een ervaring worden die u niet meer zult vergeten. In dit park leeft maar liefst de helft van de gehele wereld populatie aan gorilla’s. De kans om een gorilla’s te zien in hun natuurlijk omgeving is hier dus groot. Omdat gorilla’s een bedreigd diersoort is zijn er wel strikte regels voor het maken van een gorilla trekking. Zo worden er maximaal 120 vergunningen vergeven door de overheid om op gorilla trekking te gaan en mag iedere groep maar 1 uur maximaal bij de gorilla’s zijn. Dit om de dieren zo veel mogelijk in hun natuurlijk omgeving te laten.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Oeganda

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.