Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Leukste dierentuinen

Een bezoek aan een dierentuin blijft altijd leuk, ook op vakantie! Onderstaand vindt u de top 4 bijzondere dierentuinen volgens Travelnauts!

1. Singapore Zoo in Singapore

Singapore Zoo is een bijzondere dierentuin met meer dan 300 soorten zoogdieren, vogels en reptielen. Het park is maar liefst 26 hectare groot en biedt een bijzondere natuurbelevenis voor het hele gezin. U vindt hier o.a. Inuka, de eerste ijsbeer geboren in de tropen en een Australasia-tentoonstelling waar u kunt wandelen te midden van kangoeroes en wallaby’s. Een absoluut hoogtepunt is de nachtsafari. Dit gedeelte van de dierentuin is alleen ’s avonds geopend, u kunt verschillende routes lopen en een stukje met de trein reizen, waar de dieren vlak bij het treintje komen! Een unieke ervaring en gegarandeerd plezier voor het hele gezin.

Wilt u dit unieke avontuur zelf meemaken? Kijk dan naar onze stop over in of stedentrip naar Singapore!

2. Taronga Zoo in Sydney, Australië

De Taronga Zoo in Sydney opende haar deuren in 1916 en beschikt over heel veel diersoorten. Er leven hier behalve de giraffe en de olifant onder meer vogelbekdieren, zeeberen, Sumatraanse tijgers en natuurlijk kangoeroes en koala’s. De dierentuin bevindt zich op een prachtige locatie met een adembenemend uitzicht op Sydney. U bereikt de dierentuin met de ferry vanuit de haven Circular Quay, vlak bij Sydney Opera House. Taronga Zoo streeft naar duurzaamheid en als bezoeker kunt u ook bijdragen aan een goede behandeling van alle bijzondere dieren die er leven. In de dierentuin bevinden zich ook meerdere speeltuinen en een klimparcours; een perfect uitje voor het hele gezin.

Brengt u graag een bezoek aan Taronga Zoo? Bekijk dan onze reizen naar Australië!

3. San Diego Zoo in California, Verenigde Staten

Voor een leuke dag tussen de wilde dieren is de San Diego Zoo een echte aanrader. U vindt hier veel verschillende diersoorten en tevens beschikt de dierentuin over een heus Safari Park! In het Safari Park kunt u verschillende safaritochten ondernemen, waarbij u onder meer giraffen en tijgers van wel heel dichtbij ziet. Daarnaast vindt u hier koala’s, jaguars, ijsberen en okapi’s. U kunt bovendien met de kabelbaan door het park. Met twee parken in één kunt u hier de hele dag volop genieten met uw gezin.

Wilt u deze veelzijdige dierentuin bezoeken? Dit kan, bekijk eens onze reizen naar Amerika.

4. National Zoological Gardens of South Africa in Pretoria, Zuid-Afrika

De National Zoological Gardens of South Africa is de grootste dierentuin van Zuid-Afrika en is gelegen in Pretoria. Er leven hier maar liefst 9000 dieren! U kunt hier onder meer antilopen zien, het Afrikaanse jachtluipaard bewonderen of Zuid-Afrika’s grootste zeeaquarium bezoeken. U kunt een rit met kabelbaan maken, die u naar de top van het park brengt. Zo ziet u in één oogopslag de grote hoeveelheid diersoorten die de dierentuin rijk is. Het is trouwens ook mogelijk de dierentuin ’s nachts te bezoeken! Dit kan op twee manieren: u kunt ’s nachts op het parkeerterrein overnachten of een nachtelijke rondleiding volgen, waarbij u de nachtdieren langzaam ziet ontwaken. Een bezoek aan de dierentuin is goed voor een onvergetelijke ervaring!

Deze bijzondere dierentuin met uw gezin bezoeken? Bekijk ons aanbod naar Zuid-Afrika hier.