De mooiste Aziatische snorkelplekken met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Mooiste snorkelplekken van Azië

Snorkelen op de meest fantastische plekken met de kinderen

Even lekker rond dobberen en de tropische vissen bekijken die langs u zwemmen. Er zijn verschillende plekken in de wereld waar u prachtig koraal kunt vinden en daarom fantastisch kunt snorkelen. Zo zijn er vooral in Azië verschillende plekken om de adembenemende onderwaterwereld te bewonderen. Pak uw snorkelset maar alvast uit de kast, want Travelnauts heeft een top 4 mooiste snorkelplekken van Azië voor u samengesteld!

1. Gili Islands, Indonesië

De Gili Islands bestaan uit drie verschillende eilanden. Het maakt niet uit welke van deze drie u bezoekt, rondom ieder eiland is prachtig koraal te vinden. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de meest prachtige kleuren. Kom oog in oog te staan met mantaroggen, schildpadden en andere schepsels die deel uit maken van deze kleurrijke onderwaterwereld. Snorkelen gaat hier heel gemakkelijk; u pakt uw snorkelspullen, loopt recht het water in en zwemt naar het nabijgelegen rif voor de mooiste vissen.

Wilt u ook de onderwaterwereld van de Gili Islands bewonderen? Bekijk dan onze bouwsteen ‘Bountystranden Gili Islands‘ die u kunt toevoegen aan een reis naar Bali of Indonesië.

 2. Koh Tao, Thailand

Koh Tao is dankzij het helderblauwe zeewater en de kleurrijke koraalriffen een geliefde snorkelbestemming. Op veel plekken zijn de koraalriffen op slechts enkele meters verwijderd van de oevers en kunt u recht de zee inlopen om uw onderwateravontuur te starten. Dit maakt Koh Tao dan ook een zeer geschikte snorkelplek voor gezinnen. Vrijwel overal op het eiland zijn prachtige snorkelplekken te ontdekken. Spot de kleurrijke tropische vissen of zelfs de zeeschildpadden!

Bent u benieuwd naar de koraalriffen bij Koh Tao? U kunt Koh Tao combineren met één van onze Thailand reizen!

3. Panglao Island, Filipijnen

Bohol is één van de meest populaire snorkelbestemmingen van de Filipijnen. Komt u tussen maart en juni, dan heeft u zelfs kans dolfijnen en walvissen te spotten! Voor liefhebbers die van wat kleinere zeedieren houden is dit een waar paradijs. Panglao Island staat namelijk vooral bekend om het spotten van macrodieren. Van krabbetjes tot naaktslakken in allerlei kleuren en van zeepaardjes tot de blauw geringde octopus. Naast deze macrodieren ontbreken de tropische vissen ook zeker niet! Zet dus uw snorkel maar op en bewonder het bijzondere onderwaterleven van de Filipijnen.

Wilt u snorkelen op Panglao Island? U kunt een bezoek brengen aan dit eiland tijdens de reis ‘De filipijnen in een vogelvlucht

4. Perhentian Islands, Maleisië

Perhentian Islands is een eilandengroep dat bestaat uit twee verschillende eilanden. Er zijn bij beide eilanden prachtige koraalriffen te vinden waar u vanaf het strand kunt beginnen met snorkelen. De bodem loopt hier geleidelijk af, wat deze plek zeer geschikt maakt voor kinderen. Aan de riffen kunt u prachtige vissen vinden en zo nu en dan komt er zelfs een zeeschildpad voorbij!

U kunt een bezoek aan de Perhentian Islands goed combineren met een reis naar Maleisië. Bekijk hier ons aanbod op de Maleisië pagina.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.