Aaike en Sofie Croes (12) in West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie Croes – Rondreis West-Amerika
Impressie van een superformiweldigendefantakollosachtige reis door “Aaike”

Hallo. Mag ik mij even voorstellen ? Ik ben Aaike en al 12 jaar het knuffelhondje van Sofie. Wij zijn als twee handen op één buik. Samen hebben we al heel wat afgelachen, maar ook traantjes vergoten, onze diepste geheimen gedeeld en zijn mekaars steun en toeverlaat. Omdat een goede vriend als ik zeker niet mag ontbreken op de reis van je leven, mocht ik mee met Sofie en haar familie naar Amerika. En niet zomaar Amerika, maar het verre Westen, het land van cowboys en indianen, van bekende steden zoals San Francisco, Los Angeles en het altijd bruisende Las Vegas. Niet te vergeten zijn ook de grote parken, zoals onder andere Yosemite, Grand Canyon en Monument Valley. Samen met mijn baasje zullen we 24 dagen “croesen” doorheen de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada. Ziehier mijn verslag van een onvergetelijke reis !

San Francisco
Koekoe, hier ben ik dan !
Na een lange (lees: hhheeeeeeelllll lange) vlucht, landden we in San Francisco. Als “huisdiertje” hoefde ik niet in het koude en donkere bagageruim, maar mocht ik mee tussen de andere passagiers. Sofie had speciaal voor mij een plaatsje vrijgehouden in haar rugzak. Heel even moest ik mij super klein maken toen de rugzak door de scanner op de luchthaven ging want de douanebeambten mochten mij niet ontdekken. Mijn paspoort was niet helemaal in orde en ook een ESTA aanvraag had ik niet ingediend maar zo’n schattig snoetje als het mijne kunnen ze toch niet opsluiten he 

San Francisco is een hele leuke stad. We hebben er letterlijk de zolen van onder onze schoenen gelopen. Waren we toch te moe, dan namen we gewoon de Cable Car of gingen mee op een tochtje per boot in de baai onder de Golden Gate brug door en langsheen Alcatraz.

Los Angeles
Los Angeles, oftewel de City of Angels, was voor Sofie en haar zus de topper van de vakantie. Er viel hier heel wat te beleven: Hollywood, Universal Studios, Santa Monica beach, … Ikzelf heb mij ook geweldig geamuseerd in deze stad van glitter en glamour.

Las Vegas
In Las Vegas zijn we letterlijk de wereld rondgereisd: via Parijs over Venetië, naar Egypte. New York ontdekken vanuit de railway. Dromen van kastelen, vulkanen en piraten. In het (kinder) casino spelen en naar wervelende shows gaan kijken. Of in de rij gaan staan voor een foto met het beroemde bord.

De parken
De natuur in West-Amerika is geweldig en de parken zijn een welkome afwisseling om de drukte van de steden te ontvluchten. We bezochten zowel de bekende parken als Yosemite en de Grand Canyon, maar ook de kleinere parken zoals Joshua Tree, Bryce and Zion deden ons met verstomming staan. Ik ben dan al “ne kleine”, in de grootse natuur van het Westen, voelde ik me helemaal ienie pienie nietig.

Route 66
De beroemde Route 66 mocht op onze reis natuurlijk niet ontbreken. We zijn langs Radiator Springs gereden, ge weet wel, van de film “CARS”. En verder hebben we op de Route 66 grootse dingen gezien!

Rondreizen in Amerika, dat is ook …
Niet vrij rondhossen in de auto, maar stevig ingeriemd zitten, want dat is de wet !! Het was wel gezellig op de achterbank tussen de meiden .

En aan het einde …
… doodmoe zijn

Van al die nieuwe indrukken, ontdekkingen, avonturen, uitspattingen, geweldige ervaringen, … kortom, van een onvergetelijke vakantie in West-Amerika. Tijd om onze batterijen op te laden

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.