Amber Derkx (16) in West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Wanneer ik aan Amerika denk, denk ik aan hamburgers (haha), fashion, celebs en een land dat als thuis aanvoelt. Ik ben deze zomer naar Amerika geweest, en heb de staten California, Nevada, Colorado & Utah bezocht, meer dan 1200 foto’s verzameld en gebruik 3 posts om er zoveel mogelijk te laten zien! De wekker rinkelde om kwart voor 5 s’ochtends, en toen begon dit avontuur.

San Francisco

We hadden 3 dagen ingepland om deze (ontzettend mooie) stad te bekijken, de eerste dag zijn we een paar keer over de hele steile wegen heen gereden. En we bezochten China Town, de Transamerica Pyramid, Fishermans Wharf, Fort Point, the Palace of Fine Arts & de Stille Oceaan. En nu was de stad al heel indrukwekkend. De volgende dag zijn we naar Alcatraz (de gevangenis) gegaan, wat ook heel indrukwekkend was en een super mooi uitzicht op San Francisco had! We reden over de Golden Gate Bridge en zijn gaan eten in Fishermans Wharf. San Francisco is groot, heel mooi en ik wilde echt nog niet weg omdat we nog lang niet alles gezien hadden! Eigenlijk is alles hierboven een aanrader als je San Francisco ooit zou bezoeken want wow.

Yosemite

Yosemite was mijn favoriete plek van heel de reis, puur natuur, perfect weer en overal waar je keek was het echt prachtig. We hadden hier een volle dag waarin we zijn gaan wandelen naar ‘mirror lake’ en naar Glacies Point zijn gereden waar je een heel mooi uitzicht over de vallei had. Het was hier zo rustig, geen internet, geen bereik gewoon natuur.

Nature’s peace will flow into you as sunshine flows into trees – John Muir

Death Valley

Death Valley… 45 graden Celcius met een nog warmere wind. Ik vond Death Valley opzich wel leuk, het was alleen heel leeg en verlaten. Maar toch was het wel gaaf om die hitte mee te maken, want het was echt pretty damn hot. Wij hebben the Artist’s Palette bezocht, waar de rotsen verschillende kleuren (zoals groen en paars) hebben. Naar Badwater Basin gereden en s’nachts een stukje het donker gereden om de sterren te bekijken!

Las Vegas

Las Vegas was druk, groot en echt overweldigend. Ik vond het allemaal iets té, maar ik vond het wel leuk om al die hotels te zien die je normaal alleen in films ziet. Overdag zijn we naar the Fashionshow (waar Jordin Spars toevallig optrad!) gegaan om wat te winkelen. En s’avonds zijn we naar de Bellagio watershow gelopen en over ‘the strip’ langs alle hotels.

Nadat we vertrokken waren uit Las Vegas merkten we dat we een andere tijdzone inreden op weg naar Bryce Canyon, daar sliepen we maar allereerst bezochten we Zion want hier hadden we de vorige dag geen tijd meer voor gehad.

Zion

Zion was ook echt mooi, veel rotsen en ook wel wat groen. We konden de Angel’s Landing wandeling helaas niet maken (mijn zusje is nog te jong) maar hebben wel eventjes rondgelopen en zijn op mooie plekken uitgestapt. We spotten berggeiten en een boel roofvogels, aten een hele lekkere lunch net buiten het park en vertrokken toen weer richting Bryce.

Bryce

Bryce Canyon was ook een van mijn favoriete parken, we zijn s’avonds net voor zonsondergang naar het Amphitheater gereden, waar je een heel mooi uitzicht had en de volgende dag hebben we over het ‘bristlecone loop‘ pad gelopen, dat door Bryce Canyon liep, heel mooi en niet zo moeilijk!

Horseshoe Bend

Ik zag een foto van deze plek vorig jaar, en die had ik meteen op mijn telefoon opgeslagen omdat ik het zo mooi vond. Toen ik zag dat deze plek in het gebied dat wij bezochten lag, wilde ik er echt heel graag heen. En het is nog mooier dan op die foto, in het echt. We hebben wat outfitplaatjes geschoten, het uitzicht bewonderd en toen zijn we weer verdergegaan met het rijden naar Monument Valley. Als je ooit in de buurt bent, is het het echt waard om te bezoeken.

Monument Valley

Dit was het enige niet-nationale park dat we bezochten, want Monument Valley is in het bezit van de Indianen. Ik was (natuurlijk) erg benieuwd hiernaar en kon echt niet wachten tot de volgende dag om er doorheen te rijden. Het was een en al hobbelen in de auto, en ik was misselijk maar nog steeds zo onder de indruk! Het is veel groter dan het lijkt, en het is zo leuk om gewoon om de rotsen heen te rijden! We kwamen paarden tegen, dus daar zijn we even gestopt om te kijken en daarna hobbelden we verder (met nog een paar keer stoppen voor foto’s ofcourse) naar de uitgang. tip: vergeet je reispillen niet…

Het was niet zo heel lang rijden vanaf Monument Valley naar de Grand Canyon, 3 uurtjes, maar het voelde echt als 10 uur. Toen we er aankwamen zijn we wel naar een uitzichtspunt gegaan (Yaki Point) maar de echte ‘Grand Canyon Experience‘ hadden we de volgende dag pas.

Grand Canyon

De volgende dag zijn we met een helikopter over de grand canyon gevlogen. En dat was echt zo, zo onbeschrijfelijk mooi. Echt niet normaal, het is dan wel prijzig maar het is het echt helemaal waard. (echt) Later die dag zijn we over het ‘Bright Angel’ pad gelopen, wat wel een steil pad was, maar ook ontzettend mooi. En de volgende dag wilde ik heel graag de zonsopgang zien, dus we hadden onze wekkers heel vroeg gezet en zijn naar de rand gegaan (ik stond daar zombie te spelen want ik was echt te moe) maar dat was ook echt zo adembenemend mooi.

The Canyon is Home
Grand Canyon is huge, it’s deep and it’s wide
But what’s more amazing is all that’s inside
So just like the river let’s start to dig down
There are treasures to find each time you turn around

Palm Springs

De rit naar Palm Springs toe was de langste rit van de hele reis (8 uur) maar deze verliep eigenlijk het snelste. We aten donuts en reden eigenlijk heel vlot door. Palm Springs ligt midden in de woestijn en het was daar dus weer warm (lees: boven de 40 graden). We deden rustig aan hier, we zaten net buiten Palm Springs dus we zijn daar heengereden om even rond te kijken en we zijn naar het Joshua Tree National Park geweest waar we een beetje hebben rondgelopen en het ‘Hidden Valley‘ pad belopen, een van mijn favoriete wandelingen! En de volgende dag vertrokken we alweer naar San Diego.

San Diego

San Diego is een van mijn favoriete steden die we bezocht hebben, en niet alleen door het eten (het ruikt zo lekker en heb je ooit fajitas gegeten?!?) Ik vond het super gezellig om door ‘the Old Town‘(tip!) te lopen en rond te kijken in de kleine souvenirs winkeltjes. We zijn naar Sea World gegaan de volgende dag en ik at ‘s avonds weer fajitas (no shame) De tijd ging te snel, want de dag erna vertrokken we alweer voor onze laatste stop: Los Angeles.

Los Angeles

Ik was heel benieuwd naar El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles de Porciúncula ofwel Los Angeles ofwel LA. Want ik had gelezen dat er niet heel veel te beleven was, maar wij hadden volle dagen met uiteindelijk net te weinig tijd! We zijn naar een uitzichtpunt gereden om het ‘Hollywood’ bord eens goed te bekijken, we hebben Universal Studios bezocht, zijn over de sterren gelopen, over Rodeo Drive gereden, gewinkeld bij ‘the Grove’, hebben over het strand in Venice Beach gewandeld en gegeten bij Santa Monica Beach. En toen begon de terugreis, de reis naar Detroit verliep prima, helaas had het vliegtuig naar Amsterdam 3 uur vertraging.