Reisverslag familie op camperreis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6, 9 en 12 jaar

De reis is uitstekend verlopen en heeft helemaal voldaan aan de verwachtingen. Halverwege de reis hebben we besloten om niet naar Sequoia te gaan in verband met de verwachting voor het weer aldaar. Het zag ernaar uit dat het overdag 5 graden C en ‘s nachts -5 ging worden en na de vorst in Bryce Canyon vonden we dat iets te uitdagend. Later zagen we dat er een sneeuwstorm in Sequoia op komst was. We zijn daarom via de noordkant van de Sierra Nevada naar Yosemite gegaan. Dit was wat langer rijden, maar ook heel mooi.

De overstap in Los Angeles was een beetje krap. We hadden ruim 3 uur, maar het vliegtuig in Dusseldorf vertrok een half uur te laat, de vliegreis duurde een half uur langer dan gepland en de wachtrij bij de immigratie duurde meer dan anderhalf uur. Toen we daar doorheen waren hadden we nog 50 min. om onze koffers op te halen, door de douane te gaan (waar ook een rij stond) en in te checken bij de aansluitende vlucht. De dame bij de koffers gaf aan dat we dat niet gingen halen. Gelukkig kon zij ons een express blaadje in handen geven waarmee wij bij het ouderen- en gehandicaptenloket terecht konden, waar niemand stond. Vervolgens moesten wij onze koffers zelf afleveren bij het gebouw van de binnenlandse vluchten, want de laatste lichting was al vertrokken. Doordat een medewerkster meeliep en ons de weg wees, hebben we de vlucht net gehaald.

Na een nacht in Las Vegas zijn we de volgende dag opgehaald om de camper, de RV, af te halen. Dit kostte enige tijd, omdat meerdere huurders tegelijkertijd werden opgehaald op verschillende plaatsen en Road Bear niet had gezien dat wij al gegevens hadden verstrekt, zoals jullie hadden aanbevolen. Voor ons was het de eerste keer dat we een RV van binnen zagen, dus we hadden wel wat uitleg nodig over het gebruik. Die uitleg was op zich prima, alleen het rijgedeelte had wel wat uitgebreider gemogen. De RV had geen “fresh water”, zodat we de eerste campground meteen “full hook-up” moesten hebben. Aangezien het al met al nogal wat tijd gekost had, waren we pas ‘s avonds om 8 uur in Zion, waar het al donker werd. Verder was de RV voorzien van een zeer lage kwaliteit brandstof, wat ik merkte na de eerste tankbeurt.

Wij hebben de hele reis goed, zonnig weer gehad. Af en toe was het wat winderig. We hebben geen reserveringen gedaan voor de campgrounds om de vrijheid te houden. Op die manier hebben we heel verrassende campgrounds gevonden, met name in Cainville, net ten oosten van Capitol Reef, en in Tecopa, in de buurt van Death Valley. Deze laatste had de beschikking over een hot spring waarvoor sommigen enkele malen per jaar uit Las Vegas overkwamen. Bij andere campgrounds hebben we enig geluk gehad bij het bemachtigen van een plaatsje. Het lijkt erop dat er structureel te weinig plaatsen zijn.

In San Francisco zijn we over de Golden Gate brug gefietst en hebben we het MOMA bezocht. Niet ver van het hotel was een goede diner (Sam’s diner) waar we hebben ontbeten en even verderop hebben we gedineerd bij Zuni, iets prijziger, maar erg goed. Het eten in het hotel (Holiday Inn) is niet aan te raden.

Hartelijk dank voor de suggesties die jullie in het reisvoorstel deden. Let er wel op dat de inschattingen voor de reistijd die jullie maken aan de optimistische kant is. Allereerst gelden er nogal wat snelheidsbeperkingen en ten tweede reis je met een RV toch wel wat langzamer, zeker als je nog af en toe een “scenic turnout” gebruikt.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.