Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Camperreis Florida met kinderen

Met de camper door Florida

Een rondreis door Florida is vaak al vrij ontspannen omdat u wat langer op plaatsen verblijft dan bij een rondreis door bijvoorbeeld door het westen van Amerika. Maar per camper door Florida reizen zorgt voor nog meer ontspanning en vrijheid. U bepaalt zelf het reistempo en blijft indien gewenst langer op dezelfde locatie. Door de korte reisafstanden bent u ook al vaak binnen een paar uur op de volgende bestemming.

Geniet van de mooie zandstranden in de omgeving van Miami of aan de Gulfcoast. Op eilanden van de Florida Keys maakt u kennis met de Caribische sfeer en bijzondere plekjes. Aan de Gulfcoast vindt u witte zandstranden, dierentuinen, leuke plaatsen en gezellige winkelcentra. De vele themaparken vindt u in de omgeving van Orlando. Zo staan Walt Disney World en Universal Studio’s vaak op het lijstje van de kinderen.

Florida bestaat niet alleen uit mooie stranden en themaparken. Florida heeft veel meer te bieden. Trek er op uit in de mooie natuur van het John Pennekamp Coral Reef State Park, ga op zoek naar zeekoeien in Crystal River of bezoek het Ocala National Forest ten noorden van Orlando.

Voordeel camperreis in Florida

Wie droomt er niet van een stoere roadtrip per camper door het westen van Amerika? Wij hebben de voordelen van een camperreis voor gezinnen op een rij gezet.

Uitleg ophalen/inleveren van camper

Het ophalen en inleveren van de camper gaat over het algemeen vrij hetzelfde bij de verhuurmaatschappijen. Vaak zit er alleen verschil in de tijden en of er wel of geen vervoer naar het verhuurstation is inbegrepen.

Veelal kunt u de camper ophalen in de middag. Na de benodigde papierwerk krijgt u van een medewerker van de verhuurmaatschappij de sleutel van uw camper. Samen met de medewerker loopt u een rondje om de camper en krijgt u de nodige uitleg over onder andere het besturen van de camper, het gebruik van de generator en het vullen en legen van de watertanken.

Erg fijn om meteen bij ophalen te doen is de koffers leeg te halen en de camper in te richten. Zo kunt u bij aankomst op de eerste ‘campsite’ meteen gaan genieten. Na het inrichten van de camper kunt u op pad. Bezoek onderweg naar de eerste overnachtingslocatie de Walmart (supermarkt) om boodschappen te doen voor de eerste dagen.

Het inleveren van de camper gebeurt in de ochtend. Zorg dat u de koffers de avond voor het inleveren al heeft ingepakt. De camper dient schoon ingeleverd te worden, dit kunt u uiteraard bij aankomst bij het verhuurstation nog doen. Een medewerker bij het verhuurstation controleert de camper en neemt de sleutels van de camper weer in.

De 5 leukste tips en activiteiten met kinderen tijdens de camperreis

Door de afwisseling tussen steden, stranden en themaparken zijn er tal van verschillende activiteiten te ondernemen. Wij hebben de 5 leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij gezet.

  1. Rij over de 42 bruggen van de Florida Keys naar het meest zuidelijke eiland Key West. Onderweg komt u langs het John Pennekamp Coral Reef State Park. Een prachtig natuurgebied waar u samen met de kinderen verschillende activiteiten kan ondernemen. Wat dacht u van snorkelen, kajakken of kanoën. Of een boottocht met een ‘glass bottom boat’ waarbij u de onderwater wereld ontdekt zonder natte voeten.
  2. Natuurlijk mogen de themaparken van Orlando niet ontbreken in dit lijstje. Geniet van een dag vertier in één van de parken van Walt Disney World of Universal Studio’s. Loopt de temperatuur op in de zomermaanden? Geen probleem, in Orlando vindt u ook tal val leuke waterparken waar u samen met de kinderen van verkoeling kunt genieten.
  3. Reist u tussen november en eind maart door Florida? Dan is een bezoek aan Crystal River een aanrader. U kunt hier op zoek gaan naar zeekoeien in de mangrove. Crystal River is het beschermde natuurgebied van deze vriendelijke dieren. Let wel op: de excursies vertrekken in de vroege ochtend tussen 06.00 en 08:00 uur.
  4. Rijdt u van Miami/Key West naar Naples? De mooiste route is over de US41 dwars door de Everglades heen. Maak onderweg een stop bij het Big Cypress Oasis Visitor Center, met een beetje geluk ziet u een grote groep alligators vanaf de boardwalk. Ook erg leuk is een Airboat tocht vanuit Everglades City. Met een hoge snelheid gaat u over het water en door de mangrove heen op zoek naar wilde dieren zoals alligators.
  5. Florida heeft een kustlijn van ruim 2100 kilometer, genieten aan het strand is dus geen probleem! Een erg fijne strandbestemming is de omgeving van Cocoa Beach. Vanuit hier kunt u een bezoek brengen aan Cape Canaveral. Deze plaats staat bekend om het Kennedy Space Center, het NASA-lanceringsbasis in Florida. Bezoek het Kennedy Space Center en kom alles te weten over het lanceren van ruimtevaartuigen.
Voordelen waarom bij Travelnauts boeken

Samen met uw kinderen verre reizen maken. Hen kennis laten maken met andere landen en culturen. Met onbekende steden, dieren en natuur. Dat maken wij graag mogelijk. Travelnauts heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kindvriendelijke vakanties. Elke familiereis wordt afgestemd op uw individuele wensen. En die van uw kinderen natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van het grote avontuur.

Waarom kiest u voor een Travelnauts familiereis:

Ook een familiereis per camper door Florida maken? Bekijk onze camperreis naar Florida.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen naar Florida en andere bestemmingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!

Florida blijft natuurlijk een geweldig gebied om met een camper te ontdekken. Jiska en Donna hebben genoten!

Familie de Vries