Camperreis Florida met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Een rondreis door Florida is vaak al vrij ontspannen omdat u wat langer op plaatsen verblijft dan bij een rondreis door bijvoorbeeld door het westen van Amerika. Maar per camper door Florida reizen zorgt voor nog meer ontspanning en vrijheid. U bepaalt zelf het reistempo en blijft indien gewenst langer op dezelfde locatie. Door de korte reisafstanden bent u ook al vaak binnen een paar uur op de volgende bestemming.

Geniet van de mooie zandstranden in de omgeving van Miami of aan de Gulfcoast. Op eilanden van de Florida Keys maakt u kennis met de Caribische sfeer en bijzondere plekjes. Aan de Gulfcoast vindt u witte zandstranden, dierentuinen, leuke plaatsen en gezellige winkelcentra. De vele themaparken vindt u in de omgeving van Orlando. Zo staan Walt Disney World en Universal Studio’s vaak op het lijstje van de kinderen.

Florida bestaat niet alleen uit mooie stranden en themaparken. Florida heeft veel meer te bieden. Trek er op uit in de mooie natuur van het John Pennekamp Coral Reef State Park, ga op zoek naar zeekoeien in Crystal River of bezoek het Ocala National Forest ten noorden van Orlando.

 

Voordeel camperreis

Wie droomt er niet van een stoere roadtrip per camper door het westen van Amerika? Wij hebben de voordelen van een camperreis voor gezinnen op een rij gezet.

 • Het grootste voordeel van het reizen per camper is de vrijheid die u heeft. Hebben de kinderen het naar hun zin op de ‘campsite’? Dan blijft u gewoon een dag langer en past u het reisschema ter plaatse aan.
 • Ook hoeft u niet om de dag de koffers opnieuw in te pakken.
 • Erg fijn is ook dat u de mogelijkheid heeft om zelf te koken. In de camper heeft u een klein gasfornuis. Op de wat ‘luxere’ kampeerplaatsen heeft u vaak ook een eigen barbecue.
 • Waar u bij een verblijf in hotels aan het einde van de dag vaak in uw hotelkamer te vinden bent, kunt u bij een camperreis aan het einde van de dag nog heerlijk buiten nagenieten.
 • Gaat u een dagje op pad, dan gaat de hele camper mee. Dit kan in begin even wennen zijn, maar tegelijk ook erg fijn. Alles meteen bij de hand en zijn de kinderen erg vermoeid, dan is een uurtje slapen tussendoor ook mogelijk.
 • Voor kleine kinderen is een vertrouwde slaapomgeving erg fijn. In de camper hebben zij hun eigen plekje waar ze met hun eigen knuffels snel zullen wennen.
Familiereis Florida
Familiereis Florida per camper

Ophalen/inleveren

Het ophalen en inleveren van de camper gaat over het algemeen vrij hetzelfde bij de verhuurmaatschappijen. Vaak zit er alleen verschil in de tijden en of er wel of geen vervoer naar het verhuurstation is inbegrepen.

Veelal kunt u de camper ophalen in de middag. Na de benodigde papierwerk krijgt u van een medewerker van de verhuurmaatschappij de sleutel van uw camper. Samen met de medewerker loopt u een rondje om de camper en krijgt u de nodige uitleg over onder andere het besturen van de camper, het gebruik van de generator en het vullen en legen van de watertanken.

Erg fijn om meteen bij ophalen te doen is de koffers leeg te halen en de camper in te richten. Zo kunt u bij aankomst op de eerste ‘campsite’ meteen gaan genieten. Na het inrichten van de camper kunt u op pad. Bezoek onderweg naar de eerste overnachtingslocatie de Walmart (supermarkt) om boodschappen te doen voor de eerste dagen.

Het inleveren van de camper gebeurt in de ochtend. Zorg dat u de koffers de avond voor het inleveren al heeft ingepakt. De camper dient schoon ingeleverd te worden, dit kunt u uiteraard bij aankomst bij het verhuurstation nog doen. Een medewerker bij het verhuurstation controleert de camper en neemt de sleutels van de camper weer in.

De 5 leukste tips en activiteiten in Florida

 1. Rij over de 42 bruggen van de Florida Keys naar het meest zuidelijke eiland Key West.
 2. Natuurlijk mogen de themaparken van Orlando niet ontbreken in dit lijstje. Geniet van een dag vertier in één van de parken van Walt Disney World of Universal Studio’s.
 3. Reist u tussen november en eind maart door Florida? Dan is een bezoek aan Crystal River een aanrader. U kunt hier op zoek gaan naar zeekoeien in de mangrove.
 4. Maak onderweg een stop bij het Big Cypress Oasis Visitor Center, met een beetje geluk ziet u een grote groep alligators vanaf de boardwalk.
 5. Florida heeft een kustlijn van ruim 2100 kilometer, genieten aan het strand is dus geen probleem! Een erg fijne strandbestemming is de omgeving van Cocoa Beach.
Florida per camper met kinderen
camperreis florida Disney

Waarom Travelnauts?

Samen met uw kinderen verre reizen maken. Hen kennis laten maken met andere landen en culturen. Met onbekende steden, dieren en natuur. Dat maken wij graag mogelijk. Travelnauts heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kindvriendelijke vakanties. Elke familiereis wordt afgestemd op uw individuele wensen. En die van uw kinderen natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van het grote avontuur.

Waarom kiest u voor een Travelnauts familiereis:

 • Op de hoogte van de meest actuele reisadviezen
 • Flexibel (om)boekingsbeleid
 • Verzekerd van repatriëring
 • Financiële zekerheid via de SGR en ANVR
 • Bijzondere familiereizen op maat voor elke leeftijd
 • Altijd snel én persoonlijk contact met een expert
 • Elk kind is uniek, wij passen de reis aan op uw gezin
 • Duizenden tevreden gezinnen gingen u voor

Ook een familiereis per camper door Florida maken? Bekijk onze camperreis naar Florida.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 camperreizen naar Amerika

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Florida? Bekijk al onze familiereizen naar Florida of lees nog meer leuke weetjes over Florida. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.