Camperreis Oost-Amerika met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

New York is het gebruikelijke beginpunt van een rondreis door het Noordoosten van de Verenigde Staten. Het is de regio die de bakermat van de Verenigde Staten vormde. Waar bij Cape Cod de eerste pioniers aan land kwamen is Washington D.C. nu één van de belangrijkste steden van het land geworden.

In het noordoosten van de Verenigde Staten vindt u een afwisseling tussen grote steden zoals New York, Boston, Washington D.C. en Philadelphia. Stuk voor stuk belangrijke steden uit de geschiedenis van het land. Daarnaast kent de regio ook prachtige natuurgebieden. Wat dacht u van de Niagara Falls? Of het Allegheny National Forest wat vooral in de herfstmaanden mooi kleurt? Of de prachtige bergen van het Green- en White Mountain National Forest?

Dankzij het ruime aanbod in variatie is deze regio zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. In de steden bezoekt u de vele bekende en belangrijke bezienswaardigheden die u afwisselt met ontspanning in de natuur en leuke, spannende en actieve excursies.

 

Familiereis Oost-Amerika per camper

Voordeel camperreis

Wie droomt er niet van een stoere roadtrip per camper door het westen van Amerika? Wij hebben de voordelen van een camperreis voor gezinnen op een rij gezet.

 • Het grootste voordeel van het reizen per camper is de vrijheid die u heeft. Hebben de kinderen het naar hun zin op de ‘campsite’? Dan blijft u gewoon een dag langer en past u het reisschema ter plaatse aan.
 • Ook hoeft u niet om de dag de koffers opnieuw in te pakken.
 • Erg fijn is ook dat u de mogelijkheid heeft om zelf te koken. In de camper heeft u een klein gasfornuis. Op de wat ‘luxere’ kampeerplaatsen heeft u vaak ook een eigen barbecue.
 • Waar u bij een verblijf in hotels aan het einde van de dag vaak in uw hotelkamer te vinden bent, kunt u bij een camperreis aan het einde van de dag nog heerlijk buiten nagenieten.
 • Gaat u een dagje op pad, dan gaat de hele camper mee. Dit kan in begin even wennen zijn, maar tegelijk ook erg fijn. Alles meteen bij de hand en zijn de kinderen erg vermoeid, dan is een uurtje slapen tussendoor ook mogelijk.
 • Voor kleine kinderen is een vertrouwde slaapomgeving erg fijn. In de camper hebben zij hun eigen plekje waar ze met hun eigen knuffels snel zullen wennen.

Ophalen/inleveren

Het ophalen en inleveren van de camper gaat over het algemeen vrij hetzelfde bij de verhuurmaatschappijen. Vaak zit er alleen verschil in de tijden en of er wel of geen vervoer naar het verhuurstation is inbegrepen.

Veelal kunt u de camper ophalen in de middag. Na de benodigde papierwerk krijgt u van een medewerker van de verhuurmaatschappij de sleutel van uw camper. Samen met de medewerker loopt u een rondje om de camper en krijgt u de nodige uitleg over onder andere het besturen van de camper, het gebruik van de generator en het vullen en legen van de watertanken.

Erg fijn om meteen bij ophalen te doen is de koffers leeg te halen en de camper in te richten. Zo kunt u bij aankomst op de eerste ‘campsite’ meteen gaan genieten. Na het inrichten van de camper kunt u op pad. Bezoek onderweg naar de eerste overnachtingslocatie de Walmart (supermarkt) om boodschappen te doen voor de eerste dagen.

Het inleveren van de camper gebeurt in de ochtend. Zorg dat u de koffers de avond voor het inleveren al heeft ingepakt. De camper dient schoon ingeleverd te worden, dit kunt u uiteraard bij aankomst bij het verhuurstation nog doen. Een medewerker bij het verhuurstation controleert de camper en neemt de sleutels van de camper weer in.

Camperreis Amerika met kinderen

De 5 leukste tips en activiteiten

 1. Beginnen of eindigen in New York is natuurlijk een absolute aanrader.  Bezoek Times Square, het Vrijheidsbeeld, ga shoppen op Fifth Avenue en maak een fietstocht door Central Park.
 2. Washington D.C., de hoofdstad van Amerika mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Het Capitool, het Witte Huis en de gedenkplaatsen van Lincoln en Jefferson zijn enkele van de ‘must sees’ in deze stad.
 3. Duik in de geheimzinnige wereld van de Amish; een geloofsgemeenschap van protestantse immigranten uit Duitsland en Zwitserland.
 4. Nabij Ellicottville vindt u een leuk klim- en klauterpark. Bij Sky High Aerial Adventure Park klimt u samen met de kinderen van boomtop naar boomtop.
 5. Maak vanuit Cape Cod een indrukwekkende walviscruise naar de Stellwagen Bank National Marine Sanctuary.

Waarom Travelnauts?

Samen met uw kinderen verre reizen maken. Hen kennis laten maken met andere landen en culturen. Met onbekende steden, dieren en natuur. Dat maken wij graag mogelijk. Travelnauts heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kindvriendelijke vakanties. Elke familiereis wordt afgestemd op uw individuele wensen. En die van uw kinderen natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van het grote avontuur.

Waarom kiest u voor een Travelnauts familiereis:

 • Op de hoogte van de meest actuele reisadviezen
 • Flexibel (om)boekingsbeleid
 • Verzekerd van repatriëring
 • Financiële zekerheid via de SGR en ANVR
 • Bijzondere familiereizen op maat voor elke leeftijd
 • Altijd snel én persoonlijk contact met een expert
 • Elk kind is uniek, wij passen de reis aan op uw gezin
 • Duizenden tevreden gezinnen gingen u voor

Ook een familiereis per camper door Oost-Amerika maken? Bekijk onze camperreis naar Oost-Amerika.

Familie Camperreis Amerika

Onze camperreizen naar Amerika

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Oost Amerika? Bekijk al onze familiereizen naar Oost Amerika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.