Reisverslag familie op reis door Florida en New York

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12 en 10 jaar

De vlucht naar New York verliep soepel en onze bestelde taxi (via NewYork.nl) was er snel en na ingecheckt te zijn in het hotel zijn we naar Central Park gelopen. Vlakbij hebben we fietsen gehuurd. Heel lang hebben we niet gefietst omdat het ongeveer 42 graden was..
Wel wat mooie foto’s kunnen maken vanuit het park met de wolkenkrabbers boven het groen uit. Op de hotelkamer roomservice besteld, dit is zeker geen aanrader…
De volgende dag stonden we voor 8 uur bij Top of the Rock, de rij viel mee en we waren snel boven. Wat een geweldig uitzicht rondom! Hierna zijn we naar Grand Central Station, het Chrysler Building en de NY library en Bryant park gelopen. Omdat het zo heet was zijn we daarna naar Madame Tussaud gegaan, even in de airco lopen en dit stond hoog op Chloë haar lijstje. Hierna hebben we een boottocht gemaakt langs o.a. het financial district, het vrijheidsbeeld en Ellis Island. Omdat het zo heet was zijn we wat af gaan koelen en drinken langs de kade en toen naar het hotel gelopen. ‘s Avonds gegeten bij Empenada Mama, vlak bij het hotel en verder niks.
Omdat het zo heet is besloten we de laatste dag de bustour te nemen via onze pas. Langs het mooie flatiron building naar het financial district gereden. Bij de Shake Shack een milkshake gehaald, de lekkerste ooit :-),en lekker koel binnendoor via de Occulus naar 9/11 memorial gelopen. Vervolgens naar de Brooklyn Bridge, best nog een eind lopen in die hitte!! Maar zeker de moeite waard. Via China Town weer een busstop opgezocht en ingestapt tot Times Square waar we overstapten op de upper toer. Helaas begon het toen erg hard te regenen en onweren dus Harlem en Central Park met name vanuit de bus gezien en niet boven gezeten. We hadden die avond Empire State Building op de planning staan, de kaartjes hadden we al. Helaas bleef het onweren en kregen we diverse meldingen van flash floods via onze telefoons. We zijn nog wel gegaan maar buiten was dicht en er was helaas weinig te zien. Met een Uber terug naar het hotel en de volgende dag weer met een Uber naar het vliegveld. Helaas bleek daar dat we al vertraging hadden.. Nog geprobeerd om een vlucht eerder te nemen maar helaas lukte dat niet. Doordat het inmiddels was gaan onweren in Orlando mochten we niet vertrekken en werd de vertraging nog langer…Rond 22.00 uur landden we in Orlando. De koffers kwamen gelukkig snel en bij Hertz stond ook geen rij. Er stonden ook bijna geen auto’s meer maar gelukkig konden we nog een mooie uitzoeken. We moesten eerst nog de ‘sleutel’ halen. Dat ging via een code in een kluis soepel en konden we eindelijk naar onze mooie villa.
De volgende dag zijn we in de middag naar Sea World gegaan. Na een enorme hoosbui in de auto onderweg viel het weer daar gelukkig mee. Voordeel was dat het ook niet zo druk was dus we overal redelijk snel in konden. De dag erna stond Discovery Cove op de planning, het enige park dat we echt van te voren moesten plannen en vastleggen. Wat een geweldig park!! Het begon al met een ontbijt en daarna snorkelen tussen enorme roggen (best even spannend in het begin!). Het hele park is all-in, inclusief handdoeken, zonnebrand, snorkels etc. Helaas hadden we de zonnebrand niet nodig. Het heeft bijna de hele dag geregend maar doordat we wetsuits aan hadden was het prima te doen. In de middag stond zwemmen met dolfijnen op de planning. Voor de kinderen 1 van de hoogtepunten.
De 27ste was eindelijk een prachtige dag. Goed gepland want we gingen naar Aquatica. Omdat het zaterdag was ging de rit naar de parken sneller maar in het park wat het super druk! Met name Owen vond alle glijbanen geweldig maar we hebben ze niet allemaal kunnen doen en waren op tijd klaar met alle drukte.
De laatste dag zijn we naar Kennedy Space Center gereden. Ook een ontzettend gaaf park! We zijn gelijk met de bus naar het andere complex gegaan, een aanrader, toen we terug kwamen was de rij ontzettend lang! Daarna nog een echte lancering meegemaakt op het hoofdcomplex en foto’s gemaakt met de rakketten die daar allemaal staan. Hierna terug gereden naar Haines City en gegeten bij Manny’s Chophouse een echt Amerikaans steakhouse, een aanrader!
Op onze reisdag naar Crystal River zijn we gaan shoppen in Orlando’s outlet, met extra tassen zijn we door gereden naar Crystal River waar we nog even konden zwemmen. Wel erg weinig stoelen/ zitruimte bij het zwembad maar voor 1 overnachting was het prima. We hebben hier vlakbij geweldige pizza gegeten en zijn vroeg gaan slapen omdat de wekker om 5.15 uur stond..
De volgende ochtend vroeg uitgecheckt en op naar Bird’s Underwater. Chloë vond het wat spannend omdat er misschien ook wel alligators zouden zwemmen. De man stelde haar gerust, er werden meer mensen door koeien gedood dan door alligators en alligators houden niet van zwemmen in helder water. Na weer wetsuits te hebben gekregen en een filmpje over wat wel en niet mag, de zeekoe is een beschermde diersoort, gingen we op de boot. We zaten met nog 4 Amerikanen op de boot. Al snel na ons vertrek zagen de kapitein en gids een zeekoe, we gingen het water in en hebben met twee grote en 1 kleintje gezwommen. Wat een enorme beesten!! Maar ook zo aandoenlijk. Vooral Owen had zich hier zo op verheugd en gelukkig hebben we ze dus gezien! Daarna nog even bij de Springs gezwommen en bij terugkomst heeft Owen nog een knuffel gekocht en Chloë wat beeldjes als aandenken aan deze fantastische ervaring. We reden daarna naar Busch Gardens. Het was deze dag weer ontzettend warm en na twee achtbanen (wel hele toffe) en lunch waren we er wel klaar mee en zijn we doorgereden naar Naples. Daar aangekomen vond de receptioniste Chloë wel erg groot voor een slaapbank en kregen we een ‘complimentary upgrade’. Wat een geweldige kamers hebben ze in het Bellasera Resort!! Sowieso een geweldig mooi hotel, met een gratis bus naar oa. de pier en gratis fietsen te huur. We hebben gezwommen maar het begon al snel te regenen. De volgende dag zijn we lekker in het hotel gebleven. In de middag begon het hard te regenen en al snel ook te onweren. Het is niet meer droog geworden dus we hebben gegeten in de Claw Bar bij het hotel. Prima eten maar niet heel erg geschikt voor kleine kinderen denk ik. De volgende dag zijn we met het busje naar de pier gegaan. Hier hebben we nog dolfijnen zien zwemmen en heerlijk gezwommen in het zeer warme, heldere water. Prachtig wit strand met heldere zee! Vlak bij de pier hebben we geluncht en toen het busje weer gebeld om ons te komen halen. Het weer sloeg toen weer om. In de vroege avond hebben we het busje genomen naar Tin City, een aanrader volgens de receptioniste. Hier was echter niet heel veel te zien/ doen maar hebben we wel gegeten. Het was inmiddels droog en we konden teruglopen naar het hotel en nog even zwemmen.
De volgende dag reden we naar de Everglades. De airboot tour was tof maar we hebben geen dier gezien helaas, dit kwam o.a. door het hoge water. Daarna zijn we doorgereden naar de Keys. Waarschijnlijk omdat het weer tegenviel maar de Keys viel ons wat tegen. Als de zon weinig schijnt is het water ook niet zo mooi en door alle wolken hebben we ook geen prachtig gekleurde zonsondergang kunnen zien. Weinig mooie openbare stranden en die zijn dan vaak met veel zeewier wat ook behoorlijk stinkt. Ons hotel was erg mooi maar alles was ook best duur en de service viel wat tegen en omdat het hele eiland het hotel is moet je altijd weg als je iets anders wil doen. De eerste dag hebben we in de ochtend gezwommen bij het hotel en gesupt in het zoutwaterbad. In de middag zijn we naar Sombrero Beach gereden in Marathon, daar waren we redelijk snel weer klaar. De volgende dag zijn we naar Key West gereden. We hebben hier ontbeten bij een van onze (sinds vorig jaar) favoriete ontbijtrestaurants Denny’s. Daarna naar o.a. het SouthernMost Point en nog even op Smathers Beacht gelegen. Ook dit was niet geweldig en toen zijn we weer terug gereden. Nog even aan het zwembad gelegen maar al snel begon het weer te onweren. We hebben gegeten bij het zwembad waar het eten wel goed was.
De volgende ochtend hebben we nog even geshopt bij de Keys Outlet en toen doorgereden naar Miami. Onderweg weer enorm veel regen. Aangekomen in Miami zijn we langs de Wynwood Walls gelopen waar we vlakbij ook gegeten hebben. Ook nu regende het maar gelukkig onweerde het niet.
De volgende dag zag het er weer dreigend uit. We zijn naar het strand gegaan waar we gratis stoelen en een parasol hadden via het resort. Boven zee regende het maar wij hebben de hele ochtend zon gehad met alle dreigende wolken om ons heen. We hebben op Collins Avenue gelucht en in ons zwembad gezwommen. In de avond hebben we heerlijk gegeten bij Havanna op Espanola Way. Nog even een rondje gelopen richting South Beach en Ocean Drive en ons verbaasd over het ‘zien en gezien worden’ daar.
De laatste dag hadden we bij Miami Watersports het Paradise pakker geboekt, een absolute aanrader! We gingen met een motorboot langs o.a. Star ISland, Chloë vond dat vorig jaar in Hollywood al cool en nu vaarden we langs alle huizen van beroemde mensen. Daarna gingen we naar ons privé eiland met uitzicht op down town Miami. We konden suppen, kajakken en snorkelen. Er werd een boot opgeblazen waarop we konden tuben en er kwam nog een jetski. Terwijl Rob en Owen aan het tuben waren kon ik met Chloë jetskiën en later draaiden we het om. Iedereen vond dit super tof en ook het weer zat mee.
In de middag hebben we nog uitgebreid geluncht en ‘s avonds wat makkelijks in het huisje en alvast inpakken voor de terugvlucht de volgende dag. Door het ‘geklooi’ van een dame van United bij het proberen de vroegere vlucht te boeken op Newark kon ik ons niet meer alle vier inchecken van te voren. Op de vlucht van Miami nar Houston zaten we twee om twee maar van Houston naar Amsterdam zaten Chloë en ik verdeeld over het vliegtuig. We konden dit in Houston regelen werd aangegeven. Daar aangekomen regelde een medewerker 3 stoelen naast elkaar zodat alleen Rob of ik alleen zou zitten en gaf aan nog even te checken voor vertrek. Toen ik langs ging lagen er al 4 boardingpassen klaar voor comfort plus en zaten we met zn vieren naast elkaar met extra veel beenruimte.
Ondanks dat het weer soms tegenviel (het is hurricane season maar we hadden pech door een depressie) was het een super vakantie.
Bedankt weer voor het goede regelen!