Reisverslag gezinsreizen expert

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereizen specialist op camperreis door West-Amerika

In april reisden Jolien, Kees en Mandy af naar het zuidwesten van de Verenigde Staten voor een korte studiereis. Met een camper bezochten zij verschillende steden én gingen zij op bezoek bij een aantal hotels uit ons aanbod. In een uitgebreid verslag beschrijft Mandy hoe deze week eruit zag;

“Na de vlucht met United Airlines, met een overstap in Houston, komen we aan op de luchthaven van Phoenix, Arizona. We nemen de shuttle-bus naar het hotel waar we de eerste nacht zullen doorbrengen.

De volgende ochtend nemen we de taxi naar het verhuurstation van Cruise America waar onze camper klaar staat. Na het invullen van papierwerk en een korte uitleg over de camper gaan we op pad. We gaan eerst naar de nabij gelegen Walmart voor wat boodschappen, zodat we met een gevulde koelkast en proviand aan de eerste reisdag beginnen.

Na circa 3 uur rijden komen we aan in Sedona; een gezellige plaats met een échte Amerikaanse sfeer. Sedona wordt omring door een prachtig natuurlandschap (de Red Rocks) waar u mooie wandelingen en excursies kunt maken. De eerste RV campground waar we aankomen is al volgeboekt en daarom rijden we door naar Oak Creek Canyon.

Door de jetlag worden we de volgende ochtend alweer vroeg wakker. Na het ontbijt vertrekken we richting Las Vegas. Omdat we een kleine omweg maken door de Route 66 te rijden tussen Seligman en Kingman hebben we een reisdag van ruim 6 uur. In Las Vegas verblijven we op de RV campground van het Circus Circus hotel; de enige plek aan de Strip waar u met de camper kunt overnachten.

’s Avonds bezoeken we een aantal hotels uit ons aanbod zoals The Venetian, Caesars Palace en Bellagio. Alle drie de hotels hebben een centrale ligging aan de Strip en bevinden zich op loopafstand van de bekende plekken van Las Vegas. Een verblijf in een van deze hotels is een absolute aanrader als u een rondreis maakt.

Op de 3e dag rijden we van Las Vegas naar Kanab via het Zion National Park. Zodra we Las Vegas uitrijden bevinden we ons weer in een woestijnachtige omgeving. Aangekomen in Springdale nemen we de gratis shuttle-bus naar het Zion National park en reizen door tot de laatste halte. Hier maken we een aantal mooie foto’s. Vanaf elke stop in de Zion Canyon vertrekken wandeltochten voor zowel beginners als gevorderden.

Via de Zion Tunnel rijden we naar onze eindbestemming Kanab. De route door het Zion National Park verandert om de 10 minuten en is zeker een aantal fotostops waard. Aangekomen in Kanab hebben we er alweer een volledige reisdag op zitten. En dat is een voordeel van de camper; we hoeven niet naar een restaurant maar we koken iets makkelijks in de camper en genieten van de avond op de camping.

Kanab is een oud plaatsje dat vooral bekend staat om de vele western films die hier zijn opgenomen. Leuk voor kinderen is een bezoek aan het Little Hollywood Museum; hier vindt u nog een oude western filmset. Verder is Kanab een prima locatie om een lange reisafstand te overbruggen.

De volgende ochtend vertrekken we vroeg op weg naar de Grand Canyon via Page/Lake Powell. Hier willen we de Antelope Canyon bezoeken, maar helaas zitten alle tours al vol. Wij raden u aan om voor vertrek een tour te boeken tussen 10:00 en 13:00 uur (dan wordt de canyon op zijn mooist verlicht door de zon). Nog een aanrader om te bezoeken in de omgeving van Page is de Horseshoe Bend. Hier kronkelt de Colorado River in de vorm van een hoefijzer naar de Grand Canyon. De wandeling naar de Horseshoe Bend is over zacht woestijnzand, zorgt u dus voor dichte wandelschoenen.

Vanuit de Horseshoe Bend rijden we door naar de Grand Canyon waar we rond het einde van de middag via de oost-ingang het nationale park binnen rijden. Terwijl we naar Grand Canyon Village rijden maken we al een aantal stop bij verschillende uitzichtpunten.

We overnachten op de Trailler Village RV in het Grand Canyon National Park. Vanuit hier nemen we de gratis shuttle-bus naar het Yavapai uitzichtpunt. We maken een korte wandeling langs de canyon en genieten van een mooie zonsondergang. Leuk voor kinderen zijn de verschillende museums. Hier is van alles te leren over het ontstaan van de Grand Canyon.

Ook de volgende ochtend bezoeken we nog een aantal uitzichtpunten. De hotels uit ons aanbod zoals El Tovar en Yavapai Lodge hebben een goede ligging in het nationale park. Overweegt u om tijdens een rondreis te overnachten in Grand Canyon Village, dan is een verblijf in een van deze hotels een aanrader.

Aan het einde van de ochtend rijden we terug naar het verhuurstation van Cruise America in Phoenix. We leveren de camper in en nemen een taxi naar hetzelfde hotel als aan het begin van de reis. ’s Avonds bezoeken we de nabijgelegen stad Scottsdale waar veel gezellige bars en restaurants zijn.

De laatste ochtend worden we door de shuttle-bus van het hotel naar de luchthaven gebracht waar we ons klaarmaken voor een terugvlucht met United Airlines.”

Enkele tips voor het reizen per camper;
– Heeft u een lange reisdag en wilt u onderweg een stop maken voor bijvoorbeeld een mooie wandeling in een van de andere nationale parken? Vertrekt u dan vroeg in de ochtend. Zo voorkomt u dat u op het heetst van de dag aan uw wandeling begint.
– Het reserveren van een RV staanplaats in de nationale parken is aan te raden in de zomerperiode en rond feestdagen. Zo voorkomt u teleurstelling en weet u zeker dat u op een mooie locatie staat.
– Gaat u op de bonnefooi naar de volgende RV campground? Zorgt u er dan voor dat u rond 16:00 uur aankomt. Vaak zijn er dan nog genoeg plekjes vrij.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.