Reisverslag familie op reis door Noordwest-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 13 en 16 jaar

Rondreis West Amerika!
We hebben even bij moeten komen, maar wat hebben wij een mooie reis gehad!
Alles is gelukkig goed verlopen (toch altijd even spannend) en het was helemaal wat we gehoopt hadden.
Het enige minpuntje vonden wij dat het halen en wegbrengen van de huurauto bij de luchthavens (San Francisco en Seattle) heel veel van onze tijd hebben gekost.
We waren achteraf heel blij dat we van zuid naar noord zijn getrokken, wat ik zelf eerst andersom bedacht had. Nu hadden we de langste reisdagen al achter de rug en we voelden ons in Vancouver veiliger dan in San Francisco en dat was prettiger afsluiten, dus dat was een goed idee van jullie!
Ik probeer een zo kort mogelijk verslag te maken van onze reiservaringen, gaan we…

San Francisco
Op ons eigen verzoek hadden jullie voor ons een ander hotel geboekt, nl het Marriott Union square hotel, omdat ik niet zulke goede recensies had gelezen over het Tilden Hotel. Ik weet natuurlijk niet of ze klopten, maar het Marriott is ons in ieder geval heel goed bevallen! Goede locatie, halte van de cable car bijna naast de deur en een Mac Donalds er tegen over (vond onze jongste een groot voordeel!) , mooie kamers en aardig personeel, niks dan lof.
Het openbaar vervoer leek ons eerst wat ingewikkeld, maar viel ter plaatse reuze mee. Vanaf de luchthaven konden we met de BART trein tot aan Powell Street en vanaf daar was het een klein stukje lopen naar het hotel ( wel bergop..).
We zijn verder met de cable car gereisd en met de muni naar de painted ladies. Dit omdat we zure benen hadden van al dat lopen op die heuvels, haha.
Door de jetlag lagen we in SF redelijk vroeg op bed, maar het was ’s avonds ook niet prettig op straat. Er waren erg veel daklozen waaronder ook veel psychiatrische mensen, daar word je nog wel eens door aangesproken of lastig gevallen. Dat is al niet prettig, maar met de kinderen erbij vond ik dat wel eens bedreigend.
Daar in tegen waren er ook veel straatmuzikanten die het juist weer wel heel sfeervol maakten!
We hebben de standaard attracties bekeken; Pier 39, Fishermans Warf, Alcatraz (met een ander gezin, dat toevallig precies tegelijk met ons in SF was, hoe toevallig en gezellig!!), Lombard Street, fietsen gehuurd om over de brug te fietsen en de Painted Ladies ( viel ons tegen..)
Sportieve dagen dus!
O ja, de fietsen hebben we bij basically free bikes gehuurd, stond als tip in jullie mooie boek, en voor het huur-geld mocht je sportkleren uitzoeken, waar de jeugd blij mee was ( baseball handschoen, sneakers en een voetbal shirt).
De fietsverhuur adviseerde wel om ook terug te fietsen, vanwege de lange wachttijden bij het pontje, maar dat was goed te doen.

Arcata / Redwood National Park
Een lange reisdag er naar toe. Het was al anderhalf uur reizen naar het vliegveld en wachten bij de car rental.

Toen bleek dat we geen extra verzekeringen erbij wilden was het meteen gedaan met de vriendelijkheid! De navigatie is de vorige keer (was bij alamo) ook beter bevallen. We hadden precies dezelfde auto als de vorige keer, dus dat was wel vertrouwd!
Wel een prachtige tocht over de golden gate bridge en langs Napa Valley, de bossen en door de redwoods. Maar dusdanig lang bij elkaar dat er geen tijd was voor een tussenstop. Mooi hotel hier met het mooiste ontbijt wat we gehad hebben. En naast een winkelcentrum, handig voor de boodschappen om de koelbox te vullen.
De volgende ochtend naar Prairie Creek Visitors Centre om de Prairie Creek trial en de cathedral trial te lopen. Prachtig!! Alles stond goed aangegeven en het rook er heerlijk!!
Ons pad werd nog geblokkeerd door een “elk”, een enorm hert met prachtig gewei. Prachtige ervaring!!
In de middag nog naar Eureka gegaan. Oude huizen bekeken en langs de boardwalk gelopen. Gegeten in een sportcafé, dat was gezellig.
De kinderen nog even lekker gezwommen!

Coos Bay/ Oregon Dunes National Park
Via highway 1 naar Coos Bay. Mooie weg, we hebben een paar stops gemaakt om naar het strand te gaan.
We verbaasden ons over de locatie van het hotel…gewoon midden op highway 1!! Aan de ene kant reed het verkeer naar het noorden en aan de andere kant naar het zuiden.
Wel vlakbij het centrum, zwembad erbij, keukentje erin en een ontbijtje, dus ja…
De volgende dag met een buggy de duinen in. We zijn (op 15 miles afstand) naar Spinreel, Lakeside gegaan op aanraden van de receptie en daar een tour gedaan met chauffeur. Dat vonden ze super leuk en veel te kort!!
Het voordeel van een chauffeur was dat hij het goed kende en keihard scheurde over de heuvels. De kinderen zeiden al; “papa had nooit zo hard gemogen van jou”, haha en dat was zo!
Daarna nog heerlijk in de duinen gewandeld en gepicknickt!

Portland
Na toch een lange reisdag, file op highway 5, aangekomen in Portland. Een bijzonder hotel. Apart ingericht en midden in de stad met parkeergelegenheid. Er was elke middag een happy hour met een drankje en muziek. Verder moest je wel overal voor betalen. De auto stalling, een extra bedrag per dag (wisten we), de koelkast stond helemaal vol met hun mini bar, er stond een tray met snoep en chips (kinderen blij, maar veel te duur) en er was geen koffie of thee te halen of te zetten. Als je drie weken onderweg bent is dat juist wel lekker…en de koelkast mistten we ook.
We hebben veel van de stad gezien, veel gelopen, Waterfront, de bruggen, Chinatown, Pearl district met Powell’s city of Books (aanrader, mega grote boekwinkel) en we zijn zelfs gaan bowlen!
Er zijn niet veel toeristen in Portland, maar wel veel daklozen, vooral in oldtown werden we nogal eens nageroepen. Zodra je ergens ging zitten of wilde lunchen had je in no time zwervers om je heen.
De tweede dag zijn we met de tram naar Washington Park gegaan. (Hop-card, $2.50 voor 2,5 uur, $5 voor de hele dag, kind voor de helft). Het is zo groot dat er een gratis shuttle bus rondrijdt. Begonnen bij de Rose gardens. De Japanese garden was erg duur, iets van $19 entree, omdat we er toch niet van houden zijn we er gauw voorbij gelopen. Bij de archery, zitten picknicken. Is heel grappig. Hier komen de bewoners met pijl en boog schieten, was heel leuk om te zien. Via een wandelpad weer terug naar de uitgang.
’s Middags konden we nog met de streetcar naar Nob Hill, een hele leuke wijk in het noordwesten van Portland. Hele leuke straatjes en ook geen zwervers.
Eten bij een food truck hoort er ook bij in Portland. Het is een gezellige en levendige stad.

Ashford / Rainier National Park
Een mooie afstand, onderweg boodschappen gedaan en geluncht bij een meer.
We hadden een prachtige kamer, met balkon ( yeah!!) in Nisqually lodge. Heel knus hotel met een ontbijt erbij, stiekem toch wel erg lekker hoor! Prachtige lobby!
Lekker om in de natuur te zijn, we zijn 2 dagen het park in geweest. De toegangskaart is 7 dagen geldig, dus dat kwam mooi uit.
Wat een mooie omgeving, je raakt er niet uitgekeken!!
De eerste middag alle stops gehad tot en met Longmire. De tweede dag een trail gelopen in Longmire ( trial of shadows) en daarna, via de watervallen, op weg naar Paradise. Beneden was het bewolkt en frisjes, maar boven was het prachtig zonnig!
Bij Paradise de nisqually vista trail gelopen en onze ogen uitgekeken, wat een pracht!
Voordat het echt heel druk werd, konden wij weer naar beneden.
Iets verder bij het hotel zit een grill-basecamp en daar hebben we heerlijk twee enorme pizza’s op met ons vijven!
We hebben op diverse plekken herten gespot, echt bijzonder! Ze kwamen zelfs langs onder het ontbijt!
En er was een grasveldje bij de lodge waar we nog konden voetballen.

Sunnyside
We hebben Sunnyside er vrij op het laatste moment nog ingelast vanwege het bezoek aan een echte rodeo in Grandview!! YEAH!
De prachtige autoreis erheen was al meer dan de moeite waard. Via de bossen en bergen van Mount Rainier via meren en snelstromende watertjes tot aan de woestijn in Sunnyside.
Het hotel was prima, beetje gedateerd, maar goed geslapen, we mochten vroeg inchecken, een zwembad en weer een ontbijt!
Wat was de rodeo een geweldige ervaring!! Wat hebben we genoten en onze ogen uitgekeken!! Gekke Amerikanen, ze vonden het ook erg leuk dat wij er waren.
Er waren ook keurwedstijden van andere dieren. Er waren schuren vol kippen, konijnen, varkens, schapen, geiten en koeien met al hun trotse bezitters.
‘s Avonds was het programma met alle rodeo onderdelen.
Geweldig was het, de moeite meer dan waard! Een onuitwisbare indruk, wat een andere wereld. Gaaf om erbij te zijn!

Seattle
Op weg naar Seattle! We dachten via Toppenish, met een museum over de indianen (Yakama Reservaat), naar Seattle te gaan. Na wat zoekwerk was het museum gesloten ofzo, want het lag er erg verlaten bij.
Met een lunch- en Starbucks stop waren we mooi om 14u bij ons hotel. Jammer genoeg konden we de kamer nog niet op en zijn we met z’n allen de huurauto weg gaan brengen.
Dit viel erg tegen, de navigatie gaf het steeds verkeerd aan. Die wilde ons steeds een weg opsturen die half afgebroken was. Het inleveren zelf ging wel vlot, maar om daar weg te komen moesten we eerst dat hele gebouw rond, wachten op een bus naar de terminal, daar zoeken naar de light rail. Uitgestapt bij Chinatown en vervolgens was het nog zeker een half uur lopen. Uiteindelijk waren we om 17u pas weer (en doodmoe) bij het hotel. Te laat om daarna nog op tijd bij de baseball game van de Mariniers te zijn. Dat was even een teleurstelling…
Gelukkig hebben we, naast het hotel, heerlijk en gezellig gegeten bij Queen Anne’s Beerhall! Toen ze doorhadden dat wij uit Nederland kwamen, kwam de manager nog vragen of wij een dessert voor op de nieuwe menukaart wilden uitproberen. Pfff, dat wilden we wel en het was heerlijk!!
Dat maakte onze dag weer goed!
Het was een fijn hotel, lekker ruime kamer, complete keuken met zelfs een vaatwasser en weer met een goed verzorgd ontbijt, lekker! Het lag alleen dus wel een eindje uit het centrum en wij hebben geen openbaar vervoer vlakbij het hotel kunnen vinden.
We hadden nu dus maar 1 dag om de stad te bekijken en dat betekende keuzes maken.
We zijn via het Waterfront park naar Pike Place Market gelopen en daar lekker gelopen. Erg gezellige markt!
Vanaf daar naar het station gelopen om alsnog naar de baseball wedstrijd van de Mariniers te gaan tegen de Tampa Bay Rays. Toch weer erg leuk, het was een draak van een wedstrijd, maar er is zoveel te zien en te beleven dat het toch een feestje was!
Na afloop, via Westlake station, weer naar Pike place market en daar verrassend lekker gegeten. Via het Waterfront weer terug richting hotel. In het park was van alles te doen, heel gezellig. Veel mensen met hun hond, joggers, een festivalletje en prachtig zicht over de baai!

Vancouver
De enige keer dat we de wekker hebben gezet, want we gingen met de amtrak trein naar Vancouver!
We konden nog net een ontbijtje naar binnen schuiven en om half 7 kwam de taxi ons halen om naar King Street Station te gaan. We goed dat we zo vroeg waren. Er was een aparte rij om de bagage in te checken en daarna een rij om in te checken. Lekker dat je niet zelf met je koffer hoeft te zeulen! De meeste mensen hadden hun stoel al eerder gereserveerd, maar omdat we op tijd waren konden we nog bij elkaar zitten, dat was mooi.
Er waren prachtige uitzichten bij. Nog american eagles gespot, langs dorpjes en baaien gereden.
Moesten in de trein weer een formulier invullen en in de rij voor de douane met een strenge ondervraging, maar toen waren we er….Vancouver!
We konden snel met de sky train naar Chinatown en vandaar was het 15 min lopen naar het hotel Rosedale on Robson.
De hele middag door downtown Vancouver gelopen tot aan de cruise terminal en de watervliegtuigen.
Weer even wennen aan al die andere toeristen, haha. Je struikelt over de Aziaten en we horen ook weer Nederlands om ons heen!
Gegeten bij het restaurant naast het hotel, voor het gemak!
Ook bij dit hotel blijkt een ontbijt te zitten, toe maar! Daarna door Yaletown naar de haven gelopen om met de aqua bus (kan aan boord een kaartje kopen) naar Granville Island te gaan, altijd leuk op een bootje.
Erg gezellige markt met prachtige producten. Mooi om te zien. Ons daarna door het bootje bij Hornby af laten zetten op zoek naar een fietsverhuur. Die waren er genoeg, maar fietsen niet meer, haha, dus daar moesten we even naar zoeken.
Het was de moeite waard, we zijn helemaal om Stanley park heen gefietst, geluncht, naar beaverlake gelopen en genoten van alle mooie uitzichten, met prachtig weer!
Kinderen nog even gezwommen en daarna lekker op een terrasje in Yaletown gegeten.
Het hotel ligt mooi centraal en is prima om te verblijven.
Onze laatste dag hebben we besteed in Capilano suspension bridge. Een deel van ons wilde graag walvissen spotten, maar uiteindelijk is het dit geworden. De gratis shuttle bus er naar toe stopte op het library square, schuin tegenover ons hotel. Was leuk om te doen, wel heel druk, maar dat wisten we wel.

Tijd om weer te gaan!!
We konden rustig inpakken, nog wat winkelen en we hebben in de top roof garden van de bibliotheek nog naar de skyline gekeken en zitten kaarten.
Uiteindelijk met de taxi naar de luchthaven en met de KLM lekker weer naar Nederland!!
Een lange reisdag maar we hebben een prachtige reis om op terug te kijken! Super dat we dit als gezin samen nog een keer hebben kunnen doen en helemaal zelf in hebben kunnen vullen!

Alles was weer prima geregeld! En de speaker heeft vooral zijn diensten bewezen tijdens de auto ritten, top!!
Bedankt voor al jullie adviezen, meedenken en het goede regelen, wij hebben genoten!!!!

Bekijk hier onze kindvriendelijke reis naar Noordwest-Amerika.