Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van beide 13 jaar

Wij hebben een fantastische reis gehad!!

Van de eerste tot de laatste minuut genoten. Natuurlijk was het veel te kort.
We zijn erg tevreden over het hoe alles verlopen is. Het reisschema zat goed in elkaar en het was fijn dat we soms ook 2 dagen ergens waren, zo was er ook wat rust en de tijd om op het gemak de omgeving te verkennen.

Zeer tevreden over vluchten met KLM, blij dat we voor een rechtstreekse vlucht gekozen hebben.

De nationale parken die we bezocht hebben waren prachtig, en wat ons zeker erg positief verrast heeft was Capitol Reef. Wat een rust en ongereptheid, en niet zo druk als andere parken. Wat zeker een vermelding waard is, is de route over de scenic Highway 12 van Capitol Reef naar Monument Valley. Geweldig mooi!! Voor ons een van de hoogtepunten van deze reis. Hier rij je echt door niemandsland door een echt western landschap met vele mooie vergezichten en bijna geen verkeer. Iets wat onze kids heel spannend vonden, zeker toen het metertje van de benzine steeds verder achteruit liep…

We zijn blij dat we Capitol Reef niet hebben overgeslagen want dat hadden we niet willen missen. Dus, bedankt voor deze tip!

Helaas Antelope Canyon niet kunnen bezoeken: de Upper was volgeboekt en de Lower gesloten i.v.m. regenval. Misschien een tip om aan mensen door te geven om in Nederland alvast een plekje te boeken voor een tour, want ze zijn vaak weken van tevoren al vol begreep ik.

Voor Sem en Sveva was het fietsen in San Francisco over de Golden Gate bridge 1 van de hoogtepunten. Death Valley vonden ze zeer indrukwekkend: de verlatenheid en de extreme hitte (50 graden) maakte veel indruk. Furnace creek een fijne bestemming om aan te komen na een paar uur door Death Valley gereden te hebben!

In Yosemite een zwarte beer gezien, dolfijnen onder de Golden Gate, een coyote die op de weg liep in Death Valley, een slang in Zion, elanden, herten en prairiehondjes in Bryce en vele, vele grappige eekhoorns…daar hebben ze het nog vaak over!

Las vegas was een belevenis, wat een gekte. We hebben daar de o.a Stratosphere tower bezocht en een show van David Copperfield.

In San Diego (erg leuke stad!) hebben we het vliegdekschip USS Midway bezocht. Onze zoon Sem vond dit erg interessant, we hebben er dan ook zo’n 4 uur op doorgebracht en toen hadden we nog niet alles gezien. Je kunt er een audiotour doen, en op diverse plekken op het schip staan oud-mariniers waar je vragen aan kunt stellen en/of die een praatje houden waarin ze hun eigen ervaringen vertellen. Heel leuk en leerzaam, een aanrader.

En natuurlijk de pretparken. Wat hebben we daarvan genoten! Seaworld erg leuk, en Paradise Point lag geweldig om vanuit daar het park te bezoeken! Oversteken met de watertaxi van het resort en je wordt bij de VIP entrance afgeleverd.

Beide Disneyparken fantastisch (toch echt heel anders dan Parijs) , en Universal Studios ook super.

Overigens, vanuit Hilton Anaheim kun je prima te voet naar de Disneyparken!

Hotels waren prima, uitschieters vonden wij het Sheraton in SF vanwege de ligging, Paradise Point: mooi park met fijn zwembad, ligt prachtig, wel duur overigens!, Jamaica Bay Inn, lief strandhotelletje, keurig verzorgd.

Wat wij minder vonden was de Yosemite View Lodge. Ligt wel heel fijn vlak voor de ingang, maar riverview en zwembaden stellen weinig voor en het eten in de 2 aanwezige restaurantjes was er bar slecht.

Luxor in Las Vegas was ook geweldig, maar een tip voor mensen met hoogtevrees (zoals ik): geef bij inchecken aan dat je laag wilt zitten! Erik en de kids zijn tot de 30e verdieping gegaan en als je vanaf daar het atrium van het hotel in kijkt is het ijzingwekkend hoog.

Ik wil jullie bedanken voor de ideeën, tips, hulp en natuurlijk voor het regelen van onze reis. Het was geweldig en ik zal jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.