Reisverslag familie op reis door Midwest-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 7 jaar

We zijn inderdaad weer veilig thuis na een hele mooie reis. De vluchten sloten goed aan en de auto stond klaar.
Ondanks de vele kilometers in de auto (zo’n 5000 km) hebben wij en de kinderen het goed gehad. We hebben eens geteld maar we hebben 7 staten aangedaan deze vakantie.
Onze kinderen hebben heerlijke ‘Smores’ leren maken in de lodge in West-Yellowstone en willen nu niets anders meer als toetje..:-)
Onze highlights waren (maar eigenlijk te veel om op te noemen):
  • Yellowstone; voor de kinderen omdat het een soort van safari was. We hebben beren gezien, veel buffels, etc. Voor ons vooral om de mooie natuur.
  • Bryce Canyon: mooie wandeling gemaakt
  • Grand Canyon: helicopter vlucht
  • ‘Nite’ Rodeo in Cody was geweldig om eens mee te maken en van dichtbij te zien. Echt een aanrader!
  • De horseshoe bend bij Page, al was het daar giga-heet
Qua onderkomens vonden we Ranch at Ucross (zie foto paard) en West-Yellowstone het leukst (zie foto)
Het minst zoals eerder gemeld Dao House. Overigens was dit ook best ver van Estes Park. Achteraf was het leuker geweest om sowieso in Estes Park te zitten; we hadden al heel wat gereden zonder zulke uitblaas-stadjes tegengekomen te zijn. Misschien een tip voor anderen.
Tips voor andere reizigers:
– Ga vanuit Cody eerst noordelijk en neem de Noord-oost ingang van Yellowstone. Het is iets meer kilometer maar je rijdt dan over Highway 212 van Red Lodge via Cooke City YellowStone in via de Beartooth pass (3345m). De kids hebben daar met hun slippertjes in de sneeuw gestaan en het was een prachtige route!!
– Ten westen van Denver ligt het plaatsje “Nederland’. Erg leuk om doorheen te rijden. Een iets of wat eigenzinnig plaatsje  en het lijkt of er allemaal eigenzinnige `Nederlanders wonen die in de jaren 50 zijn geëmigreerd naar de US (zie foto)
– Achteraf hadden we bij aankomst in Vegas een extra relax-dagje moeten doen. Nu was de eerste helft van de reis veel verkassen; we waren blij dat het in de 2e helft langere verblijven waren. Maar misschien is dit meer een tip voor ons zelf…;-)
Zover bedankt in elk geval.
Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.