Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 8 jaar

We hebben een heerlijke vakantie gehad! Op de eerste plaats willen we jullie bedanken voor het perfect regelen van de vluchten, accommodatie en auto, voor het prachtige boek dat we vooraf mochten ontvangen en voor de nazorg en belangstelling die jullie tonen. Onze complimenten!! We zullen dit zeker met vrienden/familie delen!

De heen- en terugvluchten zijn uitstekend verlopen. De overstap tijdens de heenvlucht liep heel soepel en we waren precies op tijd aanwezig bij de tweede vlucht en konden meteen instappen.

In Miami hadden we Hertz snel gevonden en konden we een auto in de gewenste prijsklasse uitzoeken, top! We zijn erg tevreden over de accommodatiekeuze op de verschillende plekken. In Miami Beach rijden gratis trolleys. Dat is voor gasten wel fijn om te weten. Er zijn 4 verschillende trolleys die 4 verschillende routes rijden. We hebben daar veel gebruik van gemaakt omdat je veel wilt zien en op een gegeven moment niet alles meer kunt/wilt lopen. Je kunt bij elke halte in en uit stappen en in de trolley zelf liggen de routekaarten zodat je kunt kijken welke trolley je het beste kunt nemen.

We wilden in Miami graag een rondvaart doen en een bezoek brengen aan Miami (bayside marketplace). We hebben dat gecombineerd door gebruik te maken van de watertaxi. Deze vaart vanuit de haven van Miami Beach naar Miami en stopt daar op 4 verschillende plekken, waarvan eentje dus bayside marketplace. Hij vaart elke 2 uur, vaart ook langs Star Island en geeft onderweg informatie van alles wat je tegen komt. We zijn smorgens vertrokken in Miami Beach en uitgestapt bij bayside Marketplace. We zijn toen verder in Miami gebleven en op het eind van de middag weer terug gevaren naar Miami Beach. Dit doe je met 1 kaartje en is net zo duur als een rondvaart.

Onderweg naar Key West is Morada Bay Beach Cafe op Islamorada een echte aanrader om te stoppen voor de lunch. Het is een restaurant op een prachtig wit strand, het is net een paradijsje.

In Naples hadden we de pech dat er ‘red tide’ was. Dat is een heftige algengroei in zee, waardoor vissen sterven en mensen op het strand last krijgen van de luchtwegen. We werden er netjes voor gewaarschuwd en zijn toch op het strand gaan kijken maar je ging inderdaad meteen hoesten/snotteren e.d. dus we hebben het daar niet lang volgehouden. Qua dorp en gezelligheid vonden wij Naples een beetje tegenvallen, mooie grote huizen, leuk om langs op te rijden maar om gezellig te winkelen vonden wij het niet geschikt. De pier was helaas nog niet helemaal in gebruik vanwege de stormschade. Een boottocht hebben we vanwege de red tide niet kunnen maken. We hebben een heerlijke tijd gehad in het hotel, maar iets minder kunnen ondernemen en niet van het strand kunnen genieten zoals we wilden, maar dat is de natuur en daar kan niemand iets aan doen.

In Orlando hebben we gekozen voor 2 parken. Disney Magic Kingdom en Universal Islands of Adventure. Disney puur voor de sfeer, de attracties zijn echt voor jongere kinderen maar de Disney ervaring blijft een ervaring op zich, en hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Islands of Adventure was voor onze meiden geweldig, de attracties waren top!!

Voor Emmy en Iris waren de pretparken toch wel de hoogtepunten, in combinatie met het verblijf in een echte amerikaanse villa. Ook waren ze erg onder de indruk van Miami.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.