Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 8 jaar

Wij hebben een reis door Amerika gemaakt en hebben voor jullie een top 10 gemaakt.

Onze top tien!

Ho even… eerst moet je wel weten waar we zijn geweest (we gaan trouwens niet alles opnoemen, want dat is wel heel erg veel!):
San Francisco, Yosemite, Bodie, Mono Lake, Alabama Hills, Death Valley, Las Vegas, Zion, Bryce, Coral Pink Sand Dunes, Monument valley, Grand Canyon, Williams, Joshua Tree, San Diego en Los Angeles. Veel hè? En hier is onze top tien, het was lastig kiezen maar we zijn er uit!

USS Midway

De USS Midway is een gigantisch vliegdekschip in de haven van San Diego. Dit vliegdekschip is in de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Er staan een heleboel vliegtuigen die je mag bekijken. Er wordt uitleg gegeven met een audio-tour en door veteranen. Die vertellen bijvoorbeeld dat ze elke 30 seconden een vliegtuig konden wegschieten met de katapult die net onder het dek zitten. Je mag ook in een vliegtuig en je mag bijna overal kijken, ook in machinekamer en de controletoren.

Alabama Hills

Alabama Hills ligt dichtbij het plaatsje Lone Pine. Het is een hartstikke leuke stop onderweg naar Death Valley. Er zijn hier veel cowboy films opgenomen maar ook Iron Man is hier gemaakt, dat is een film over een superheld. Je kan er mooie wandelingen maken. Tijdens een wandeling kan je ook op rotsen klimmen. Dat is een van de leukste dingen van Alabama Hills. Er zijn rotsen in allerlei vormen, zoals in de vorm van een boog, een brug of zelfs een olifant.

KISS midget golf

De KISS midget golf baan ligt in Las Vegas. Het is een leuk alternatief overdag als er niet zo veel te doen is op de Strip. Ook als je niet zo’n zin meer in de casino’s hebt, is het een erg leuk uitstapje met een hele mooie “glow in the dark” baan. En er zijn allemaal spullen van KISS. Er worden ook liedjes gedraaid van KISS. Op de baan zelf kom je allerlei hindernissen tegen zoals grote gitaren, drumstellen en poppen van KISS. Zelfs als je de band niet kent, is het een leuke baan.

Monument Valley

In Monument Valley heb je van die wereldberoemde platte bergen die recht omhoog uit de grond komen: mesa’s (een berg die breder is dan dat hij hoog is), buttes (een berg die hoger is dan dat hij breed is) en spikes (dunne sprieten). Je kan hier een rondje gaan rijden tussen de bergen, maar dan moet je over de slechste gravelweg ooit. Ze waarschuwen bij het visitor center terecht voor een “rough road”. Dat moet je niet negeren, met een gewone wagen kost het best wel veel moeite! Ook staan er overal naast die weg Indianen met kraampjes met veel mooie sieraden en beeldjes.

Joshua Tree

Joshua Tree bestaat uit twee woestijnen, de Colorado en de Mojave woestijn. In de Mojave woestijn staan de Joshua Trees. Dit zijn eigenlijk vetplanten. Voor kinderen is het Junior Ranger progamma leuk. Dan krijg je een boekje en dan hangt het van je leeftijd af welke vragen je moet maken. De soorten opdrachten zijn bijvoorbeeld dat je een indiaan bent en dan allemaal dingen moet zoeken om pijlen of manden mee te maken, om te eten en om mee te spelen. Omdat wij alles hebben gemaakt, kregen wij een badge, een boek (Joshua Tree named Lilly) en zaadjes van de Joshua Tree, die we nu thuis aan het kweken zijn

Alcatraz

Dicht bij San Fransisco in de zee ligt het eilandje Alcatraz met daarop Alcatraz… Alcatraz is een voormalige gevangenis voor de ergste criminelen: “break the rules and you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz”. Je kan over het hele eiland wandelen, ook door de gevangenis. Ze hebben er een Nederlandse audio-tour waarbij gevangenen en bewakers verhalen over Alcatraz vertellen. Bijvoorbeeld over mensen die hebben geprobeerd te ontsnappen. Er zijn maar 3 mensen ontsnapt en zelfs van hen weten ze niet of ze het wel hebben overleefd.

Honkbal

In San Francisco kun je naar een honkbalwedstrijd. De naam van de club is de San Francisco Giants. Het stadion is heel erg groot en heet het AT&T stadion. Het stadion ligt aan de haven. Tijdens de honkbalwedstrijd verkopen ze suikerspinnen, corndogs en warme chocolademelk met slagroom. Wij hebben een wedstrijd gekeken van de San Francisco Giants tegen de Chicago Cubs. Het was echt een coole wedstrijd. Er werd flink gescoord en goed geslagen. De eindstand was 2-3. In een pauze gingen mascottes peddelen in de haven en natuurlijk won de mascotte van de Giants.

Bodie het spookstadje

Even voorbij Yosemite, boven Mono Lake ligt Bodie. Bodie is een oud, verlaten spookstadje. De mensen die daar woonden, zochten naar goud en toen het goud op was, gingen die mensen weg. De houten huizen en andere gebouwen zoals de kerk staan er nog. Alleen zijn ze vervallen. Sommige huizen staan scheef. Je kan tussen de huisjes door lopen en bij de huisjes naar binnen kijken. In de huisjes staan de oude spullen nog en tussen de huizen ligt ook van alles, zoals autowrakken, spullen van de mijn en gereedschap. Je kan er hartstikke mooie foto’s maken.

Helikoptervlucht

Toen wij naar de Grand Canyon reden kwam opeens een helikopter vlak over de weg vliegen. Dus zei papa: “zullen we maar even gaan kijken?”. Dus wij een tijdje kijken bij de opstijgende en landende helikopters en opeens, SURPRISE, gingen we naar binnen om zelf een tochtje te maken! Niet veel later stegen we op en vlogen onwijs gaaf laag over de bomen en daarna opeens boven de Grand Canyon, niet normaal. Het is zo onwijs groot en dat zie je eigenlijk pas echt goed als je erboven vliegt. Als je langs de rand wandelt zie je dat eigenlijk gewoon niet omdat het zo groot is! Daar heb je dan weer wel meer kans om veel eekhoorntjes te zien en als je een beetje geluk hebt ook de bijna uitgestorven Californische condor.

Quad rijden

Tussen Bryce en de Grand Canyon kan je een tussenstop doen bij Coral Pink Sand Dunes. In de Coral Pink Sand Dunes kan je quad rijden. Boven de 16 jaar mag je zelf op de quad rijden. Als je niet oud genoeg bent, moet je achterop. Op de quad ga je langs veel soorten gebieden: langs de zandduinen, door de slot canyon (dat is een smalle canyon) en naar een gebied met dinosaurussporen. Bij de dinosaurussporen kan je heel dichtbij komen, je kan ze zelfs aanraken. Het quad rijden is zelf ook heel cool. Je moet ook een helm op en een stofbril. Je kan hartstikke hard gaan.

Dit was dan onze top tien van Amerika!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.