Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 10 jaar

We hebben een geweldige vakantie gehad.
Alle vluchten gingen goed. Op de heenreis geen vertragingen. Alleen ontzettend lang wachten bij de douane om de VS binnen te komen. Gelukkig hadden we heel wat tijd tijdens onze tussenstop. Die, wat ons betreft toch wel heel lang was. Zeker omdat onze dag al vroeg was begonnen en we terug in de tijd waren gereisd. Indien mogelijk zou ik mensen met kleine kinderen proberen vluchten aan te bieden met minder oponthoud op de vluchthaven.
Aangekomen in Miami, was het heel gemakkelijk om bij Hertz te komen en de auto op te halen. Het hotel in Miami lag perfect. Alleen erg kleine bedden op de kamer en een mini badkamer. Wat in mijn ogen ook ontbrak was een balkon, al was het maar om de badhanddoeken op te laten drogen. Miami zelf was geweldig. We hebben geshopt, uiteraard op het strand gelegen en gewandeld en zijn wezen eten bij Nusr-Et in Downtown Miami. Die dezelfde avond aanwezig was!
De reis naar Key West was heel aangenaam. Tussendoor een tip van een van jullie klanten gebruikt om te lunchen op Islamorada! Dat was top. Een waar paradijs en zo anders dan Key West. Het resort op Key West heeft ons alle vier enorm goed bevallen. We hadden ontbijt bij de prijs inbegrepen. Een mooie, grote, comfortabele kamer, mooi zwembad, goed restaurant en niet te vergeten de shuttle bus naar het centrum. Wat mij betreft echt uitstekend! Personeel daar was echt heel lief en heeft er alles aan gedaan om ons verblijf tot in de puntjes te verzorgen.
Op weg naar Naples hebben we veel onweer gehad. Heel eng want het valt met bakken uit de lucht, geen hand voor ogen te zien en de bliksem sloeg letterlijk naast ons in tijdens de rit.
Naples en vooral the Inn hebben ons op verschillende vlakken doen verwonderen. Dat deel van de stad is heel chic en ook erg duur.
Na een avond op chic te hebben gegeten, hebben we de dag erna op de hotelkamer gedineerd om de kosten te drukken. We hebben uiteraard de waanzinnig ruige airboat tour gedaan!
Dat was echt een highlight van de vakantie. We hebben krokodillen, wasberen en dolfijnen van heel kortbij gezien. Bovendien vonden de jongens het geweldig als de kapitein hard ging.
Vervolgens op weg naar Orlando. We kwamen wederom aan met regen. Wat even een domper op de feestvreugde gaf. Het huisje was prima, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het wel wat tegenviel t.a.v. foto’s die ik in de reisverslagen heb gezien. We zijn gaan shoppen en hebben Magic Kingdom gedaan. Dat laatste is het ultieme hoogtepunt van de jongens geweest. Helaas hebben we veel regen gehad de laatste dagen en waren we ook wel een beetje moe van alle andere dagen en hebben we ook rustig aan gedaan.
De terugvlucht van Orlando naar Washington had uiteindelijk anderhalf uur vertraging. Terwijl we maar 2 en een half uur tussen onze vluchten hadden zitten. Gelukkig is het allemaal goed gedaan. We stapten uit in Washington en konden gelijk weer instappen op weg naar Schiphol.
Samenvattend een enerverende en zeer afwisselende vakantie! Een mooi begin om het land in de komende jaren verder te gaan ontdekken. Dat gaan we zeker nog eens via jullie doen!!!
Chapeau voor al jullie goede zorgen! We waren niet alleen goed voorbereid op onze reis, maar ook ter plekke was alles goed geregeld!