Familie De Bode – Jansen in Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisverslag Florida 1 tot en met 13 mei 2016

Eindelijk is het dan zover we hebben de maanden afgeteld maar nu gaat het beginnen onze reis naar Florida. Alle spullen staan klaar, paspoorten en ESTA zijn geregeld America here we come.

We gaan met onze eigen auto naar Schiphol en parkeren op onze gereserveerde plek. De pendelbus brengt ons verder naar Schiphol waar we naar de incheckbalie van United Airlines gaan. We checken de tassen in en gaan snel door de douane op naar de gate waar het vliegtuig richting Frankfurt vertrekt. Het eerste stuk van de reis is een korte vlucht en verloopt prima Daphne en Luuk vermaken zich en binnen no time landen we alweer. Nu snel naar de gate waar we dan toch echt het vliegtuig in stappen wat ons naar Florida brengt. Af en toe sukkelen we een beetje weg maar het is te spannend om echt even te slapen. Eindelijk is het dan zover de landing wordt ingezet en even later stappen we het vliegtuig uit.

We komen aan in een hal waar we vervolgens nog een hele lange tijd in de rij staan voor de paspoortcontrole. Nadat we gecondoleerd zijn en onze paspoorten en esta goedgekeurd zijn door een grote Amerikaanse douane meneer lopen we door om de koffers op te halen.

We vervolgen onze weg naar de metro die ons naar het bussen station brengt. Thuis al voorbereidend werk gedaan dus we weten welke bus we richting Miami Beach moeten hebben. Een vriendelijke dame van het bussenstation helpt ons bij de ticketmachine om de kaartjes te kopen en voor nog geen tien dollar gaan we met zn vieren met de bus naar Miami. De bus zit behoorlijk vol met allemaal toeristen, tassen en koffers, we kijken onze ogen uit naar buiten wat we allemaal zien en wat is het warm! We moeten goed opletten wanneer we eruit moeten en na ongeveer een half uurtje rijden stappen we uit. Wat een drukte maar wat een sfeer! Voordat ik kan kijken waar we heen moeten roepen Daphne en Luuk al mama kijk daar is het hotel! De bus stopt voor de deur hoe handig is dat! We checken in, krijgen een mooie kamer in hotel Marseilles. Snel kleden we ons om en gaan naar het strand waar de drukte van alledag van ons afvalt wat relaxt is het hier! s’ Avonds eten we wat bij het hotel we zijn erg moe van de reis en het lange wakker zijn. Daphne en Luuk vallen in slaap onder het eten, snel rekenen we af en gaan naar boven. Welterusten Miami tot morgen.

We worden al vroeg wakker allemaal tijdverschil is nog een dingetje maar we zijn wel uitgerust en hebben heerlijk geslapen. We gaan naar buiten op zoek waar we kunnen ontbijten zo vroeg en vinden een kleine broodjeswinkel met heerlijke broodjes en koffie een goed begin van de dag! We relaxen heerlijk de hele dag aan het strand en zwembad en komen helemaal tot rust. In de avond lopen we over Lincoln Road Mall met zijn gezellige winkels.

Ook de volgende ochtend zijn we alweer vroeg wakker en trek ik eerst mijn hardloopschoenen aan want dat is toch wel een must hardlopen over Miami Beach! Ik merk al snel dat ik niet de enige ben en wat is het leuk! Het is ontzettend warm en dat om zeven uur in de ochtend maar ik geniet met volle teugen, die kan ik afstrepen! Vandaag gaan we een Miami Duck tour doen want we willen toch wel wat zien van Miami. We zij maar met z’n zessen in het voertuig waardoor Daphne en Luuk de volle aandacht van onze gids krijgen. We krijgen van alles te horen over welke films waar opgenomen zijn en met wie, boottocht langs de huizen van the rich en famous op Star Island en natuurlijk over Ocean Drive. Luuk valt toch nog in slaap halverwege, het valt ook allemaal niet mee zo een reis. In de avond lekker uit eten op Lincoln Road wanneer het opeens met bakken uit de hemel komt en we drijfnat thuiskomen in het hotel. Ook dat kan in The Sunshine States.

Vandaag checken we uit en gaan we met de bus terug naar het vliegveld van Miami waar we onze huurauto op gaan halen. We komen aan in de hal van de verhuurmaatschappij en daar staat een behoorlijke rij en moeten we dus wel even wachten. Het inchecken gaat snel en we vervolgen onze weg naar het toegewezen level waar de auto staat. Bij de ingang staat een vriendelijke meneer die ons een gratis Upgrade aanbied omdat de auto die we gehuurd hebben op is. We krijgen vervolgens een mooie grote zeven persoons auto, Daphne en Luuk kiezen de kleur uit de rij auto’s die er staat het wordt een gouden. Wat een ruimte hoe fijn is dat hup tassen achterin we klappen de achterste bank in die hebben we toch niet nodig en Daphne en Luuk hebben allebei een eigen stoel. We halen onze meegebrachte Tom Tom tevoorschijn waar we van te voren alle adressen in gezet  hebben en vol goede moed gaan we op weg naar Key Largo. De Tom Tom heeft geen gps en we krijgen hem niet aan de praat dus wat zijn we blij met onze printjes die we ook nog hebben! Na enig zoeken zitten we eindelijk op de goede weg en rijden we in een keer naar Key Largo. We rijden bijna het hotel voorbij het staat langs de weg, we keren en checken in. Het hotel en zwembad is prima onze kamer valt wat tegen, we zitten aan de achterkant op de begane grond  en hebben dus geen zitje of raam wat open kan dit in tegenstelling tot de kamers die aan het zwembad liggen. We zijn hier maar 2 nachtjes dus besluiten het zo te laten het enige wat we er doen is slapen. We duiken het zwembad en rijden een stuk richting Key west het weer laat nog steeds een beetje te wensen over het is bewolkt en donker. We eten wat bij Wendy’s aan de overkant en gaan weer op tijd naar bed. Lang leve de jetlag.

Heerlijk geslapen en vandaag gaan we lekker ontbijten bij het hotel, na het ontbijt pakken we onze spullen en rijden we naar Islamorada waar we naar Theater of the Sea gaan. Deze tip hadden we gekregen en wat was het leuk. Voor 100 dollar ben je met zn vieren binnen. Het park is niet groot maar wel  informatief ze vangen er beesten uit de zee op die beschadigd zijn en niet meer terug kunnen. We bekijken een dolfijnen show en Daphne en Luuk worden uit het publiek gekozen om de dolfijnen te aaien en een kusje te geven! Hun dag kan niet meer stuk! We zwemmen nog met de papegaaivissen op het strandje waar we een snorkel huren. Een leuk park om een paar uurtjes te vertoeven.

We krijgen in het park de tip van een Nederlands gezin om een stukje verder te rijden en te gaan lunchen bij Robbie’s waar je ook de Tarpons kunt voeren. Wat een sfeer daar heerlijke lunch gehad om vervolgens een emmertje vis te kopen en de tarpons te voeren. De pelikanen lopen daar ook rond op zoek naar een stuk vis en pakken dit zo van je af als je niet oplet.

Vanaf de Keys rijden we verder dwars door de Everglades richting Napels. Onderweg zien we de krokodillen al stilletjes liggen in het water langs de weg waar we overheen rijden. Wat een gek idee dat die beesten hier gewoon liggen. Halverwege richting Napels stoppen we bij Captain Jacks om een airboat tour te doen. We krijgen allemaal een oorbeschermers op tegen het lawaai en die heb je zeker nodig. Wat een mooi gebied is dit zeg en natuurlijk komen we een krokodil tegen hij zwemt tot aan de boot Daphne gaat snel op een plekje in het midden zitten dit is toch wel echt dichtbij brrrrrr. We varen weer verder met wapperende haren wat gaat dit lekker hard. Na de airboat tour rijden we verder naar Napels. Het rijden zonder navigatie bevalt ons prima we rijden tot nu toe goed, af en toe een verkeerde straat maar dat maakt het ook wel weer leuk. Het voordeel is dat je veel meer om je heen moet kijken waardoor je naar ons idee ook meer ziet. Het hotel waar we logeren is prachtig met een mooie kamer. Tot mijn verbazing zie ik via de wifi dat ik een facebook actie van Travelnauts gewonnen heb een tegoedbon van 100euro!

Lekker ontbeten in de tuin van hotel er is geen ontbijt maar je kunt er koffie en wat bagels kopen en opeten in de tuin prima dus. Vandaag gaan we lekker relaxen en besluiten naar Fort Meyers te rijden om daar lekker op het strand te gaan liggen. Onderweg stuiten we op een markje waar we een heerlijk broodje pull porked eten. Het strand is prachtig en we hebben een heerlijke dag. In de avond naar Napels wat prachtig is overal branden lichtjes het lijkt wel kerst.

Moederdag vandaag en een lange rit voor de boeg. Ik wordt wakker gemaakt met meegenomen knutselen en gedichtjes van school de dag kan niet beter beginnen. De rit naar Orlando is ruim driehonderd km we besluiten rustig aan te doen eerst ontbijten en op het gemak inladen en op weg. Na ongeveer een kwartiertje rijden komen we erachter dat we de kluis niet leeggehaald hebben en al onze papieren er nog in liggen. Snel bellen we naar het hotel en rijden terug. Gelukkig alles ligt er nog we leveren de kluis sleutel in en gaan snel weer op pad. Jeetje je zal er achter komen als je in Orlando aankomt dat is ons gelukkig bespaart gebleven. Halverwege de rit stoppen we bij een outlet center want ook dat willen we natuurlijk zien. We kijken onze ogen uit en shoppen tot we er genoeg van hebben. Voldaan rijden we verder richting Orlando. We komen aan bij het hotel en het is precies zoals op het plaatje we checken in en rijden naar een ticketverkoop om de kaartjes voor de parken te kopen die we uitgezocht hebben. Terug bij het hotel eten we in het naastgelegen hotel en gaan we op tijd naar bed want morgen staat Magic Kingdom op het programma.

Al vroeg gaat de wekker en Daphne en Luuk staan gelijk naast hun bed vandaag gaan we naar Magic Kingdom! We zijn zo benieuwd hoe het is in vergelijking met Parijs. We zijn er vroeg en kunnen lekker dichtbij parkeren. We nemen het treintje naar de boot, die ons naar de ingang brengt. We moeten nog heel even wachten het is nog niet open. We hebben een fantastische dag gehad alles kunnen doen en zien wat we wilden en vermoeid maar voldaan rijden we terug naar het hotel waar we midden in de nacht als een blok in slaap vallen.

Na de drukke dag van gister gaan we vandaag naar Seaworld. Wel hebben we eerst lekker uitgeslapen en rijden we op het gemakje naar Seaworld. Het hotel ligt zeer centraal wat erg fijn is je rijdt overal zo naar toe. Ook Seaworld is fantastisch die orka’s wat een mooie beesten zeg! Het is heerlijk rustig in het park dus we kunnen alles goed zien en hoeven nergens lang te wachten. Als we alles gezien en gedaan hebben besluiten het park te verlaten en naar Florida Mall te gaan. Daphne en Luuk willen naar Build a Bear iets wat ze in Nederland al opgezocht hadden en waar ze ook de hele tijd al naar uit keken. Wanneer we uit de Mall komen is het al donker buiten en ondanks de centrale ligging van het hotel “verdwalen’’ we met de auto. Na ruim een uur rondrijden vinden we eindelijk de juiste weg weer en rijden we snel naar het hotel. Aan de overkant zien we een bar achtig iets waar je ook eten kunt, twijfelachtig gaan we naar binnen zullen we wel of niet…..wat een GEWELDIGE Amerikaanse bar alsof je een filmset op loopt! We eten hier heerlijk hebben veel te veel maar dit maakt de dag af! Saddle Up all American bar! Dit moet echt als tip in de reisbeschrijving!!!

Na het heerlijke eten van gister gaan we vandaag een dagje waterpret doen. We gaan naar Aquatica. Heel de dag lekker zwemmen, glijden en zonnen, bijkomen van een paar hele drukke maar leuke dagen. s’ Avond besluiten we weer in de bar aan de overkant te gaan eten. We komen binnen worden enthousiast begroet door de medewerker van gister. Vanavond is het er druk er is een line dancing aan de gang we gaan gezellig zitten en lekker eten. Luuk en Rene gaan een potje poolen en ik kijk samen met Daphne bij de line dancers. Wederom heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.

Vandaag een einde aan het Orlando avontuur we hadden hier nog wel wat langer willen blijven maar helaas aan al het leuke komt een einde. We ontbijten lekker buiten omdat het binnen bijna vriest zo koud staat de airco. Bij het uitchecken wilden ze ons nog de service kosten laten betalen gelukkig herinnerde ik mij dat er op de voucher stond dat die inclusief was. Duizend maal sorry op z’n Amerikaans ach zo erg is het nou ook weer niet. We laden in en rijden op ons gemak de 300km naar Fort Lauderdale. Het grappige is dat je gelijk merkt dat je het hippe gedeelte van Florida in rijdt alles is een stuk duurder, parkeerkosten voor je auto etc. Het hotel heet Ocean Sky en heeft een prachtig uitzicht over de zee. De kamer is simpel maar prima voor een nachtje. We gooien de spullen neer en genieten van ons laatste dagje strand en zwembad. Lunchen en eten lekker bij het hotel en pakken de tassen goed in voor het vertrek naar Nederland.

De wekker gaat, vandaag vertrekken we weer terug naar Nederland wat zijn de dagen omgevlogen en wat hebben we genoten van iedere minuut! We checken uit rijden naar Miami waar we de auto weer inleveren, het mee gebrachte stoeltje uit Nederland laten we voor wat het is. We gaan uitgebreid ontbijten op het vliegveld waar we eerst een vlucht naar Houston hebben. In Houston hebben we ruim de tijd dus besluiten we daar nog even een goede maaltijd te nuttigen. Einde van de middag stappen we in het vliegtuig terug naar Nederland. De kinderen doen bij het opstijgen hun ogen dicht en bij de landing in Nederland worden ze weer wakker….3x raden waar zij over gedroomd hebben!

Beste mensen van Travelnauts wat hebben wij een geweldige vakantie gehad!!! Mede door jullie organisatie, is dit een ervaring geworden die we nooit zullen vergeten. Bedankt dat jullie er voor gezorgd hebben dat we een fantastische 12,5 jarig huwelijksreis hebben gehad.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.