Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 3 jaar

De reis West Amerika -naar eigen wens-, was in alle opzichten uitstekend en we zijn zo blij met jullie input, voorbereiding en voorstellen geweest dat we zeker overwegen om opnieuw te sparen voor…wie weet, waarheen….

Toch hebben we zeker nog wat feedback mbt de keuzes die WIJ gemaakt hebben. Bijvoorbeeld over de RV: ontzettend leuk maar het beperkt toch een aantal bewegingsmogelijkheden -fietsen huren was misschien toch niet zo slecht geweest-, de bezine is veel duurder dan we dachten en het verbruik van zo’n ding ligt enorm hoog bovendien is de franchise bij het verhuurbedrijf bijna helemaal opgegaan aan een kleine beschadiging -we zijn tegen een borduur gereden- en we hadden misschien beter gekozen voor jullie eerste voorstel qua verhuurder, gezien ter plaatse de uitvoering van de wagens toch net iets degelijker bleek bij die firma.

We hebben echt last van heimwee, de gastvrijheid, toegankelijkheid en de waanzinnig mooie natuur staat in ons geheugen gegrift voor eeuwig.

Oliver heeft het trouwens ongelooflijk prima gedaan, dwz, we hebben eigenlijk 80% van de tijd gedaan wat wij als volwassenen leuk vonden maar hij was zo onder de indruk dat dat helemaal prima liep.

Ik heb de route lichtjes naar de hand gezet (bv. meer ‘Gold Country’ dan ‘Napa Valley’ bezocht, …ook dat geef ik graag nog eens door) maar wij waren alledrie unaniem onder de indruk van de staat Washington, mn omgeving Seattle (oa Port Townsend en Bainbridge Island).

LA was zeer aangenaam (vooral ook door het zeer aangename klimaat, ideaal voor minder ‘fitte’ mensen als wij en kleine kinderen) maar dan eerder om rustig te vertoeven op plaatsen als Redondo Beach (we moeten trouwens zeggen dat dit hotel en deze lokatie een prima uitvalsbasis waren voor de werkelijke aanvang van onze tocht) dan er met de camper in en uit te rijden. We hebben een Hollywood toeristen tripje met een bus gemaakt maar dat was ons persoonlijk iets te commercieel. We zijn niet naar Disneyland gegaan omdat we gewoon zoveel lokale uitjes hebben gemaakt en daar ook heerlijk van hebben genoten.

Yosemite & Lake Tahoe moeten zeker in dit soort voorstellen blijven bestaan, wij hadden ieder wat wils op deze beide prachtplekjes.

Zelf vond ik Portland nog leuker dan San Fransisco (SF hebben we misschien te snel bezocht en het was die dag erg winderig en koud, bovendien had ik een minder aangename route uitgestippeld waardoor we erg veel minder mooie kantjes van die stad zijn tegengekomen, in tegenstelling tot Portland waar er toevallig net een blues festival en een hele leuke markt aan de gang waren toen wij er waren).

Ik stuur alvast wat foto’s (we hebben er natuurlijk veeeeeel meer) mee maar zodra ik meer tijd heb geef ik graag nog meer info door, je mag zeker onze gegevens gebruiken voor feedback of info mbt deze trip! Ik heb een dagboek bijgehouden maar geschreven dus dat is opsnorren als ik wat wil terugzoeken.

Oh ja even algemeen: Wij vonden het zelf absoluut top om te eindigen in het Noorden, alleen…gek hoor…mochten we andersom hebben gereisd, konden we net iets vaker aan de kant van de weg op uitzichtplaatsjes halt houden (de zee lag nu soms net aan de verkeerde kant om plots te stoppen op drukkere of moeilijkere wegen -route 1 en 101-)…

Dank jullie wel, 1000 X, voor jullie deskundigheid, geduld, ervaring en passie, dit is de tweede keer dat wij zo een fantastische reis hebben mogen meemaken waarin jullie onze ideeën hebben gefaciliteerd en op uiterst transparante wijze hebben verrekend (ook heel belangrijk!). Ik ga meteen nog wat positiefs op jullie FB pagina zetten 🙂