Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 9 jaar

We hebben met z’n vieren enorm genoten van een prachtige rondreis langs grote, crazy steden zoals San Francisco, Las Vegas en Los Angeles en door prachtige, overweldigende en woeste natuur.

San Francisco vonden we een heerlijke, frisse en vriendelijke stad. We genoten ervan om te lopen door het Golden Gate park, langs Fisherman’s wharf, en door de stad.Hoewel Wout en Eline wel erg onder de indruk waren van de vele zwervers. Ook een tochtje met het trammetje was een hele belevenis.

Las Vegas was een groot, crazy circus! Het hotel Circus Circus vonden Wout en Eline enorm gaaf en groot en ze maakten kennis met de gekte van het gokken bij de kermistentjes. De Strip was s`avonds een hele ervaring met een gondeltocht terwijl er bij een ander hotel een vulkaanuitbarsting was!

Los Angeles was vooral erg druk, maar ons hotel bij Redondo Beach was heerlijk rustig aan het strand. Voor Wout en Eline was de dag Disneyland echt het hoogtepunt van de reis! Bovendien zagen we bij Malibu beach dolfijnen zwemmen, dat was echt een verrassing!

Het allermeest hebben we genoten van de enorme, overweldigende natuur. Elke dag reden we met de huurauto door weer een ander landschap. We reden langs bijzondere rotsen en bergen, door droge woestijnen in steeds andere kleuren en langs bossen met de mooiste bomen waar we steeds hoopten een beer te zien.

Robin en ik vonden het leuk dat we nog een dagje wine-country hebben gedaan, waar we de heerlijkste Californische wijnen hebben geproefd.

De tocht naar Monterey langs de kust was schitterend, wat een prachtige, ruige kust met al die zeeleeuwen.

Bij Yosemite keken Wout en Eline hun ogen uit. We maakten een mooie, warme wandeling langs de dikke, grote sequoia’s. De bomen werden steeds dikker. Met hun armen wijd werd opgemeten hoe dik de bomen waren. De watervallen waren helaas alleen nog maar een beetje stoom vanwege de droogte.

Death Valley was een hele ervaring! Het was bloedheet, maar de kleuren van de woestijn waren betoverend. Het was geweldig om te overnachten in Furnace Creek Ranch waar het zwembad zelfs warm was, maar waar het biertje in de saloon heerlijk koel smaakte.

De natuurparken Zion en Bryce canyon vonden we schitterend! Wout en Eline voelden zich heel stoer, wandelend door de Canyon en wadend door de rivier in Zion.

Bij Bryce liepen we stijl naar beneden door de rode canyon. Het was best een beetje spannend langs diepe afgronden. Maar die wandelingen waren 1 van de hoogtepunten van de vakantie. De kinderen vonden ook de kleine eekhoorntjes die overal liepen super schattig!

In de natuurparken hebben we op de mooiste plekken kunnen picknicken, met prachtige uitzichtpunten. Dan smaakten de broodjes kaas en blauwe bessen extra lekker!

Een supergoede tip van Travelnauts was de wandeling door de Antilope Canyon bij Lake Powell. Een prachtige, roodstenig canyon helemaal uitgeslepen door de wind en het water. Een ervaring die we niet hadden willen missen!

The Grand Canyon was prachtig en omdat we lekker vroeg waren konden we heerlijk rustig lopen langs de canyon. Vooral Wout moesten we in de gaten houden want die voelde zich een hele klimgeit. De kleuren waren schitterend en diep beneden zagen we de Colorado rivier.

Aan het eind van de reis hebben we nog genoten van de luxe van Palm Springs en Joshua National Park. De Joshua Trees waren indrukwekkend en ook de cactussen die daar groeiden.

De hotels waren prima, en Wout en Eline hebben elk zwembad uitgeprobeerd. We hebben heerlijk gegeten in echte amerikaanse diners. Maar een amerikaans breakfast met eggs, bacon en pancakes hebben we na 1 keer maar niet meer gedaan!

Deze reis was vooral enorm afwisselend en prima geregeld. Het was heerlijk om met z’n vieren te genieten van zo’n indrukwekkend land.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.