Reisverslag familie op reis door Florida en per cruise

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14 en 11 jaar

17 juli Amsterdam – Orlando
Een super vlucht gehad. Huurauto ter plaatse opgehaald, prima geregeld.

TIP: zorg voor een routekaart naar het hotel, of GPS in de auto. Een paar muntjes aan dollars is handig voor de tolwegen, of koop een tolvignet bij de verhuurmaatschappij.

Seralago hotel is inderdaad wat verouderd, maar qua ligging perfect.

TIP: Er worden kaartjes aangeboden voor de verschillende parken tegen hoog gereduceerd tarief. Echter wordt je dan verzocht een presentatie bij te wonen over een nieuw te bouwen project, al dan niet in combinatie met een bijbehorend ontbijt. (Time-sharing). Volgens Amerikanen heel gebruikelijk daar, maar het kost je veel tijd, en ze hebben je paspoortnummer en creditcardnummer nodig leek ons toch een beetje tricky! In elk hotel of restaurant liggen folders met kortingscoupons. Dit gaat om enkele dollars, maar is wel veiliger.

18 juli Orlando
Er zijn zoveel parken te bezoeken, dus hebben we de kinderen een keuze laten maken. Vandaag bezochten we Universal studio’s. Als je vroeg vertrekt, is het minder druk en minder warm.

TIP: In het park kan je een pas kopen om de wachtrijen te voorkomen, echter kan je er ook voor kiezen om als”single rider” mee te gaan. Je bent dan als het ware de opvulling voor een wagentje in de attractie. Wij konden heel vaak gewoon met z’n vieren mee, en de wachttijden waren aanzienlijk korter.

19 juli Orlando
Vandaag was een bezoek gepland aan het Kennedy Space center. De laatste space shuttle zou hier deze week landen, helaas zijn we dan alweer verder van hier. Veel te weten gekomen over de ruimtevaart, ook veel van dichtbij kunnen bekijken. Er is een attractie waarin je de beleving ervaart hoe een raketlancering plaatsvindt. Heel leuk.

20 juli Orlando – Naples
Lekker afkoelen in Wet ‘n wild. Een groot zwemparadijs met de meest hoge en vreemde glijbanen. Ook veel glijbanen waar je met z’n vieren in een band naar beneden, dus veel familyfun.

Later die middag vertrokken naar Naples om de rest van de trip in Florida te verblijven.

TIP: Zie de zon ondergaan in de golf van Mexico bij de pier van Naples.

21 juli Naples
Best Western hotel was uitstekend. Ziet er heel mooi uit en verzorgd elke dag een ontbijt aan het zwembad.
Heerlijk gezwommen in de golf van Mexico. Mooie stranden. Zorg voor bescherming!

TIP: neem een snorkel set mee. Op ongeveer een meter diepte vind je de mooiste schelpen. Wel terug leggen, ze leven namelijk!

22 juli Naples/Everglades National Park
Op naar de Everglades. Genoten op een airboat. Wat een hoop lawaai maken die dingen. Goed dat er voor oor bescherming wordt gezorgd. We hebben genoten van de alligators.

TIP: Bezoek in de periode van juni t/m oktober (regentijd) de Everglades ‘s morgens. s‘Middags komen er altijd wolken en valt er hier of daar een fikse bui. Zorg ook voor een goede muggen bescherming,  zolang je inde zon staat of beweegt is het geen probleem, maar tegen de schemer lusten ze je rauw.

23 juli Naples – Orlando
Weer terug naar Orlando vandaag. Onderweg gestopt bij een basebalstadium. Hier konden we niet omheen met 2 basebalspelers in de familie. Helaas was er geen wedstrijd, maar we mochten kijken waar we wilden. Heel vriendelijk van de mensen daar.Om dit bezoek voor de dames te rechtvaardigen, zijn we daarna lekker in de Mall gaan shoppen. Dat is pas leuk met zo’n lage dollar!

TIP: Als je van “old timers” houdt is er elke zaterdagavond een old timer cruise in Old Town Kissimee ( een soort kermis met een nagebouwd oud stadje, beetje kitsch maar wel gezellig en prachtige auto’s)

24 juli Start Caribische cruise!
Vandaag gaan we naar de haven van Port Canaveral, om in te schepen op de Freedom of the Seas.

TIP: huur een auto voor een dag om naar de cruise terminal te gaan, in plaats van een taxi te nemen. Je laat de auto daar achter, en de verhuurmaatschappij brengt je met een shuttle busje naar het schip.

Veel goedkoper dan een taxi (80 dollar!), en wij boften des te meer. Het cruiseschip was namelijk nog niet klaar voor vertrek, vanwege een calamiteit tijdens de vorige cruise. Als we met de taxi waren gegaan, hadden we al die tijd op de cruise terminal moeten wachten. Nu gaf het autoverhuurbedrijf aan dat het schip nog niet zover was, en mochten we de auto nog onbeperkt gebruiken die dag. We hebben dus nog een een heerlijk dag gehad op Cocoa beach.

25 juli t/m 31 juli caribische Cruise
Een heerlijke tijd gehad tijdens de cruise.
Het schip is van alle gemakken en extra’s voorzien, voor alle leeftijden. Onze kinderen genoten vooral van de sportieve dingen die ze aan boort konden doen. Wij vooral van het zonnen, de luxe en het heerlijk eten.
Op Labadee (Haïti), en de Kaaimaneilanden vooral van de stranden genoten en met dolfijnen gezwommen. Op Jamaica en in Mexico de cultuur gesnoven, van de natuur en de relaxte sfeer genoten.

Al met al hebben we alle vier weer genoeg herinneringen aan een prachtige vakantie!

Bekijk hier onze verkorte Florida reis.