Reisverslagfamilie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14, 11 en 7 jaar

Amerika augustus

Na 1,5 jaar nadenken, planning en overleg staan we op 31 juli eindelijk op Schiphol om het vliegtuig te pakken naar West -Amerika voor onze rondreis.

Zonder overstappen naar San Francisco vliegen met KLM. Heerlijk, overstappen geeft vaak zoveel gedoe.

San Francisco

De BART lijn naar het centrum was niet handig met al die bagage en een taxi zet ons voor het hotel af en was net zo duur.
Aangezien je toch een mega jetlag hebt kan je vroeg bij de cable car zijn en alle drukte en lange rijen van de dag vermijden. Neem een openbaar vervoerkaart evt voor meerdere dagen. Er zijn ook leuke oude trams die door andere delen van de stad rijden.
Fortune cooky factory in China Town. Piepklein en in een achteraf steegje. 3 vrouwtjes die 10.000 koekjes per dag maken.
Alcatraz niet overslaan, maar online ruim van tevoren boeken. De cheese cake factory heeft een groot balkon en heeft een leuk uitzicht over de stad en natuurlijk heerlijke cheesecake. Heel veel is ook lopend te bereiken en geeft een goede indruk van de stad. Kijk vooral ook naar boven. Er zijn prachtige gebouwen en gevels.

Yosemite

Dan heb je San Fransisco gehad en is de volgende stop Yosemite.
Onderweg stoppen bij een outlet centrum, want shoppen kan natuurlijk niet ontbreken met 3 meiden.
Het verblijf op de camping is prima. Grote tent en schoon sanitair en een heerlijk zwembad om in te plonzen. De nachten zijn koud door de grote hoogte, hou hier rekening mee. Neem een jaarkaart voor de National Parks, indien je meerdere parken bezoekt.
Het is vaak erg druk in het park en parkeren is lastig. Dus vroeg uit de veren en de hele dag genieten. Let op waar je parkeert, ons hadden ze ingesloten. Het junior ranger programma is erg leuk, doen!

Sequoia National Park

Na een korte rit door het mooie fruit landschap van California komen we aan de voet van Sequoia National Park.
Neem binnendoor wegen, een goede kaart en gps ( in Nederland te huur) zijn beide erg handig om leuke routes uit te zoeken.
De route naar Sequoia bomen is erg bochtig en steil. Heb je last van wagenziekte dan ben je niet blij. Waar je wel blij van wordt is als een beer naast de weg loopt of in een boom zit. Hou je ogen dus goed open! Als je dan bij de bomen bent ook goed blijven opletten. De beer loopt 3 meter van je vandaan het pad over en Silje stond daar in haar eentje. Oeps!

Las Vegas

Op weg naar Las Vegas een tussenstop bij Lake Isabella.
Op de kaart zie je een grote blauwe vlek. Tja, al dat blauw is er niet meer. Een beetje vertier op het water zit er niet in. Door de droogte is veel water verbruikt voor de fruitteelt of verdampt.
Neem de weg door Death Valley naar Las Vegas. Een route die je door de hitte en een desolaat landschap brengt. Stap in ieder geval een keer uit om dit te ervaren. Las Vegas moet je 1 keer in je leven gezien hebben. Het gokken, het vertier en de thema’s van de verschillende hotels. Je gelooft je ogen niet. Door de hitte en de lengte van de strip is lopen niet aan te bevelen. Koop een dagkaart bij de busautomaat. Hier staat een travelassistent die je goed helpt de juiste kaarten te kopen. Prima service. De bus rijdt heel regelmatig de hele strip op en neer. Vanuit de gekte van Las Vegas terug naar de natuur.

Bryce Canyon

Zion NP als tussenstop. Eigenlijk te kort om veel van het park te zien. Met de bus het park in, maar door de drukte waren veel bussen overvol. Snel door naar Bryce Canyon NP. wow, dit is mooi! Wat een kleuren. Paardrijden naar de rand van de canyon. super leuk en ook een beetje spannend. De paarden zijn een beetje onrustig zo dicht bij de rand, maar de ervaren cowboys doen hun werk goed. Ook hier koude nachten, maar je slaapt lekker.

Grand Canyon

Een lange rit voor de boeg naar Williams.
wat een pech, de weg geblokkeerd door een steenlawine en overstroming. Dus lees goed de verkeersinformatie langs de weg. Dit bespaart je 40 min. heen en weer 40 min. terug. Het weer viel tegen, de tent was lek en nat. De camping niet zo schoon. Het vooruitzicht om de Grand Canyon te zien, geeft ons moed. Neem de trein vanuit Williams. Lekker relaxed na al die uren in de auto. Entertainment aan boord!
Helaas regen, mist en onweer, dus de immense grootheid van de Canyon niet aan de kids kunnen laten zien. De trein reis was erg gezellig en met het vooruitzicht om in een droog huisje te slapen (na enig klagen over de natheid van de tent) was de dag toch geslaagd.
De volgende dag was er geen tijd om nogmaals de Grand Canyon te bezoeken. Erg jammer, want toen was het weer veel beter.

Indian Wells

Een lange rit dwars door indianen reservaten naar een oase van rust en rijkdom Indian Wells.
Twee dagen aan en in het zwembad om al het stof van de natuur uit je lijf te spoelen.

San Diego

Op naar San Diego.
Wisten niet wat we moesten verwachten en het viel een beetje tegen. Wat de amerikanen leuk vinden geldt natuurlijk niet altijd voor ons.
Nee, San Diego staat niet op ons lijstje om nogmaals te zien.

Los Angeles

De laatste stop alweer en met grote spanning doen we Los Angeles aan.
Een must is natuurlijk Hollywood Boulevard en Beverly Hills. Zoek je favoriete ster en maak een foto. Een bus toer kan je maken, maar wij hebben met de auto dezelfde route gereden. Goed te doen en je kan overal parkeren om een rondje te lopen en leuke dingen te zien.
De stranden zijn geweldig. Breed, wit en heel rustig. Lekker flaneren langs het strand. In de golven een duik maken en als verassing een zeeleeuw zien die vlak langs ons zwemt.

Het is alweer voorbij. Een vlotte terugvlucht en het gewone leven begint weer.

Iedereen vraagt: Hoe was de vakantie?
Geweldig!!!!!!
en dan heb ik nog niet de helft gezien van wat in ons reisboek van Travelnauts stond.
Dus: We moeten nog een keer!!!!
Bij deze willen wij het hele Travelnauts team bedanken voor hun goede service, hun ideeën en hulp bij het plannen en maken van deze fantastische reis. Echt alles klopte en we hebben er van genoten. Tot de volgende keer.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.