Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 13 en 17 jaar

Wij zijn inderdaad net terug van onze reis. Het was een geweldige vakantie met veel diversiteit. Dat heeft ons erg aangesproken. Veel mooie indrukken en ik heb heerlijk mijn fotografisch hart kunnen ophalen. Veel km gereden (4500) en vaak duurde de reis langer dan verwacht.

Wat ons met name is opgevallen:
– San Francisco: hotel was erg gunstig gelegen en prima. De bike the bridge trip was erg leuk.
– Yosemity NP: erg druk en toeristisch. Het minst mooie park en erg vergelijkbaar met het gebergte in Europa.
– Mammoth lakes: erg mooi appartement. Hadden we beste een dag langer willen blijven om te mountainbiken.
– Death Valley: hotel vonden we vrij basic. Ik ben benieuwd of het andere grote hotel ‘Furnace Creek Inn’ in dezelfde prijsklasse ligt (of er niet veel van afwijkt). Dit zag er beter uit.
– Las Vegas: heerlijk hotel en goed centraal gelegen. Hotelkamer was wel bij de liften.
– Zion: idem
– Bryce: erg massaal hotel
– Moab: leuk dorpje. Arches NP vonden we een van de mooiste parken. Met name doordat we met een gids de Fiery Furnacy hike hadden gelopen. Een enorme aanrader! Hotelkamer lag naast de ice machine. In de voucher stond dat dit vermeden moest worden maar men had geen alternatieve kamer.
– Page: prima hotel. Antilope canyon was erg mooi maar veel te druk en toeristisch.
– Grand canyon: hotel vrij basic. Er zijn mooiere alternatieven daar.
– Palm Springs: geweldig hotel en leuke plaats. Heerlijk om een dagje niks te doen en aan het zwembad te liggen na alle parken. Hotelkamer was echter wel bij de liften.
– LA: Groot nadeel van dit hotel is dat het direct naast een grote elektriciteitscentrale ligt. Het zou fijn zijn geweest als jullie ons hierop hadden geattendeerd.

Algemene opmerking:
Vaak boden de hotels wel een goed ontbijt aan itt hetgeen u bij boeking hebt verteld. Dit was echter in veel gevallen niet meegerekend in de prijs die wij al hadden betaald en erg prijzig om achteraf te betalen. Het was fijn geweest als het ontbijt standaard was inbegrepen.

Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. Dank voor de duidelijke, uitgebreide documentatie die uw organisatie heeft verstrekt.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.