Reisverslag familie op reis door Florida in de kerstvakantie

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 6 jaar

Wij hebben een geweldige vakantie gehad!!

Nogmaals veel dank voor het regelen (ook gelet op de korte termijn) en ons prettige contact. De vluchten waren lang (met name door lange overstap) maar zijn uitstekend verlopen en alle hotels zijn ons zeker goed bevallen. Met name het feit dat ieder hotel een (meestal groot) zwembad had en een restaurant is bij reizen met kinderen ideaal. De autoverhuur verliep ook soepel. Ook van het toegestuurde boek met tips en uitjes voor onderweg hebben wij goed gebruik gemaakt; wij vonden dit met name ook fijn voor tussenstops etc. Lucy zei gisteren dat ze ‘heel veel heeft meegemaakt’ en alles heel erg leuk vond. Het leukste vond ze – zegt ze nu – de krokodillen in de Everglades en de leguanen bij het zwembad in Key West 🙂 Voor onszelf waren hoogtepunten het Kennedy Space Centre, de Everglades en oud&nieuw in Key West. Disney was echt megadruk, zoals verwacht…

Hieronder nog twee kleine puntjes waar jullie wellicht nog wat aan hebben:

– Het was ons eerst niet duidelijk dat de hotels resort fees in rekening brengen en dat die soms wel en soms niet al door ons betaald waren. Dat stond achteraf gezien wel op de vouchers, maar misschien is het goed mensen daarop te wijzen (het gaat toch om ongeveer USD 20 per dag). Dit met name omdat hotels dit ook in rekening brachten terwijl het volgens de voucher al was betaald. Dit gebeurde bij Marriot in Miami, maar dat hebben wij daar recht kunnen zetten. Bij de Double Tree in Key West werd het ook in rekening gebracht, maar dit was volgens de Amerikaanse reisorganisatie (die ik even heb gebeld) terecht. Bij het Bellasera hotel in Naples zagen wij later pas dat resort fee in rekening is gebracht, maar wij kunnen niet meer controleren of dit terecht is geweest, omdat ze de voucher hebben ingenomen. Misschien willen jullie dit nog even controleren?

– Zowel de Double Tree als het Marriot waren mooie maar vrij gehorige hotels. Bij de Double Tree omdat we boven de wasruimte zaten en bij Marriot vanwege een tussendeur naar een andere kamer, waardoor het leek alsof de mensen naast je bij je in de kamer zaten. Wij hebben daar zelf niet zoveel last van gehad, maar wellicht kun je dit nog toevoegen aan het wensenlijstje voor de hotels.

Nogmaals veel dank en wij melden ons zeker weer voor een nieuwe reis!