Reisverslag familie op camperreis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 9 jaar

We zijn weer thuis na een fantastische vakantie!
Alles (vluchten, camperhuur, autoruit, hotels, excursies) was perfect door jullie geregeld, heel erg bedankt daarvoor.
Onze ervaringen:
SF was een fijne stad om de reis te starten. Toegankelijk, veel bezienswaardigheden op loopafstand. We hebben gefietst over de GGB (tip: 6 jarige Jip ging met een tandem met Pim, daar waren we, gezien de drukte en best wel veel snelle, maar slechte fietsers op de brug erg blij mee), Alcatraz vonden we allemaal heel gaaf. Audiotour ook voor de kinderen heel goed te volgen, maakt het indrukwekkend en levend.
We sliepen in het tavellodge by wyndham hotel aan Lombardstreet. Hotel was niet veel bijzonders (wel heerlijke bedden en incl simpel maar prima ontbijt), maar lokatie was fijn, rustig en veel bezienswaardigheden op loopafstand.
Met taxi naar roadbear was ver en omdat het buiten de stad ligt 150% vd kosten moeten betalen, dus best duur.
Over Roadbear zijn we super tevreden: hele mooie, schone, luxe campers, goede service en instructie, echt perfect! Shuttle naar vliegveld na afloop was ook prima geregeld.
Onderweg super veel gezien en gedaan. Voor ons waren Zion, Bryce en de grand canyon wel de hoogtepunten denk ik.
Het fietsen in Zion was echt heel erg leuk: we hebben de fietsen meegenomen op de shuttlebus, zijn helemaal omhoog gereden en van daaruit naar beneden gefietst. Dit is zo’n 10 km fietsen. Onderweg regelmatig gestopt voor een pauze of een hike. Doordat je alleen maar afdaalt, er alleen maar shuttles en fietsers rijden, en het een goed geasfalteerde straat is, is dit perfect te fietsen. Hele mooie indruk van Zion gekregen hierdoor.
De helikoptervlucht over de grand canyon hadden we ook echt niet willen missen, wat gaaf zeg!
In Bryce helaas veel regen gehad en het was er koud, daar was het park niet minder mooi om hoor. We waren zelf alleen niet voorbereid op dit weer, haha.
Het vulcano state park bij Flagstaff vonden we ook erg leuk! Je leest er wat minder over, maar was echt zeer de moeite waard om een leuke hike tot aan de vulkaan te maken!
Yosemite was uiteraard ook prachtig, maar we zouden echt een camping in het park aanraden. Dit was ons niet gelukt, echter doordat het NP zo groot is, en we nog ver moesten rijden naar de camping, moesten we er sneller doorheen dan we hadden gewild. Wel een heel indrukwekkend NP!
En dan het Hyatt hotel in Huntington Beach, wàt een feestje na zo’n reis! Echt een heerlijk hotel om bij te komen: mooi resort, vriendelijke mensen, lekker eten, mooie zwembaden, mooi plaatsje.
Het enige nadeel is dat het ver buiten LA ligt, dus geen ideale uitvalsbasis om de stad te bekijken. We zijn 1 dag met de auto naar LA gegaan, maar gezien de verkeersdrukte niet heel veel kunnen doen. Dus de andere dagen lekker op het resort gespendeerd, wat zeker geen straf was!!!
Wel goed om rekening mee te houden voor andere reizigers: er is valetparking a 39 dollar per dag voor de auto. Nog wel een kostenpostje dus.
Autoverhuur bij hertz was heel goed trouwens, ging snel, ook het inleveren vd auto, shuttle maar de terminal, niet te vergeten: mooie goede auto.
Nou, dat waren onze ervaringen in vogelvlucht😀, hoop dat jullie er iets aan hebben.
Nog even praktisch: het extra bed op de hotelkamer was goed geregeld (3 kinderen in een kingsize bed zou toch wel krap zijn en er was meer dan genoeg ruimte op de kamer voor een extra bed), de betaling ervan ook, bedankt! We moesten nog wel resortfee van 30 dollar per dag betalen. Er staat me iets van bij dat we het jullie moesten laten weten als dit het geval was, klopt dat?
Dan rest ons nog om jullie te bedanken voor de perfecte organisatie, snelle en goede communicatie, en al jullie tips en antwoorden op vragen! Heel waardevol voor ons! We zullen jullie zeker aanbevelen aan anderen en hopen nog weer eens een reis bij jullie te boeken!