Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 13 en 12 jaar

Na een voorspoedige terugreis zijn we gisterochtend weer thuis gekomen. We hebben een prachtige reis gehad. Hierbij wat ‘tips en tops’ op een rijtje:

– Het hotel in San Francisco (Holiday Inn Civic Center) lag dichtbij de BART-metro, waardoor we vlot van het vliegveld bij het hotel waren. De buurt waarin het hotel ligt vonden we echter erg onprettig; het voelde onveilig aan; met veel zwervers. Wel een prima diner vlakbij (genaamd ‘Sam’s diner’) voor ontbijt.

– De audiotour op Alcatraz kon je ook in het Nederlands krijgen; je loopt door het cellencomplex en luistert intussen naar verhalen. Dat was erg boeiend.

– Voor het ophalen van de huurauto bij Alamo hebben we twee en een half uur (!) in de rij moeten staan. De mensen van Alamo waren hier zelf niet van onder de indruk. Het schijnt vaker voor te komen daar. O.a. bij Hertz om de hoek was er geen wachtrij. Als we geweten hadden dat het zo lang zou duren was het sneller geweest om met de BART-metro weer naar het vliegveld te gaan en daar de huurauto bij Alamo op te halen. Nu waren we een halve dag kwijt met wachten en daardoor pas laat in Yosemite. Niet leuk…

– Het hotel Harolds Place Inn in Panguitch (bij Bryce Canyon) was basic maar erg leuk, met prairiehondjes op het veld voor de deur en kolibries bij het prima restaurant.

– Tussen Panguitch en Page stopten we in het plaatsje Kanab. Daar was een gratis openluchtmuseumpje (genaamd ‘Little Hollywood’) met decors en attributen van western-films. Erg grappig om even te kijken.

– We deden een rondleiding over de Glen Canyon Dam (die Lake Powell heeft gevormd). Indrukwekkend om er bovenop te staan!

– De kayaktocht op lake Powell http://www.kayakpowell.com was super: met een groep van maximaal 10 personen een hele ochtend over het meer kayaken, zwemmen, in het water springen van een hoge rots. Tourleider Jim (hij runt het bedrijfje samen met zijn vrouw) gaf tussendoor informatie over het meer en zorgde goed voor ons (fruit, koek water en veiligheid).

– Tussen Page (Lake Powell) en de Grand Canyon sloegen we af (van highway 89 naar highway 160) naar ‘Dinosaur Tracks’. Op een vlakte staan een paar tentjes van Navajo-indianen. Eén van de indianen leidt je langs allerlei sporen van dinosaurussen, zoals voetsporen, fossiele botten en eieren. Het is `gratis` (gebaseerd op donaties) en een leuke stop tussendoor.

– We hadden aangenomen dat Flagstaff aan de zuidelijke rand van de Grand Canyon lag. Het bleek anderhalf uur rijden van de Grand Canyon te zijn. Dat vonden we erg lang.

– Vanuit Flagstaff reden we naar Barringer Meteor Crater (naar het oosten aan highway 40, http://www.meteorcrater.com): een kraterinslag van 50.000 jaar geleden. Een leuke en interessante plek en een leuk, interactief museum (je kunt bijvoorbeeld zelf een mereoriet-inslag simuleren).

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.