Reisverslag familie op reis van San Francisco naar Salt Lake City

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 13 jaar

We hebben een super vakantie gehad deze zomer in de USA! Bedankt voor het organiseren! Wat was het gaaf.
Hierbij ons verslag en een paar foto’s.

Dag 1

Aangekomen op San Francisco Airport zijn we met de BART naar de stad gegaan. Het hotel lag op loopafstand van het station en was zo gevonden. We kwamen vroeg in de middag aan en hadden dus nog tijd om de stad in te gaan. Eerst naar de cable cars, Chinatown en via het financial district naar Ferry Building gegaan. Toen was het toch echt tijd om te gaan slapen na een hele lang dag.

Dag 2

Om 4 uur zaten we allemaal weer rechtop in bed 😉 klaar voor de nieuwe dag.
Om 7 uur zijn we toch maar op pad gegaan met de bus richting Fisherman’s Wharf, San Francisco was in mist gehuld. Op verzoek van de meiden zijn we eerst pancakes gaan eten als ontbijt. Daarna hadden we fietsen gehuurd bij Basically Free Bike Rentals na een tip van jullie. Voor het bedrag aan huur krijg je een tegoedbon om te besteden in een sportwinkel waar je langs komt op weg naar de Golden Gate.
We hebben op eigen gelegenheid gefietst naar de Golden Gate Bridge, Crissy Field, Fisherman’s Warf en Pier 39. Op de terugweg zijn we langs Lombard Street gegaan.

Dag 3

Hebben we onze Minivan opgehaald bij het verhuurbedrijf, de extra grote auto was echt heel fijn, al onze bagage en de koelbox paste er met gemak in.
Bij de eerste Walmart even goed inkopen gedaan. Op naar de camping in Mariposa op ongeveer een uurtje rijden van Yosemite.

Dag 4

Zijn we een hele dag in Yosemite geweest, wandelingen gemaakt naar watervallen en naar uitzichtpunten gereden. Glacier Point is een stukje rijden maar echt de moeite waard om te bezoeken je hebt hier een heel mooi uitzicht over de vallei.

Dag 5

Hebben we in Yosemite een wandeling gemaakt naar de reusachtige sequoia ‘s en zijn daarna over de Tiogapass gereden met al zijn mooie uitzichtpunten. Lekker gepicknickt aan het meer en daarna een sneeuwballengevecht in de sneeuw.

Dag 6

Van Mammoth Lakes naar Death Valley. Death Valley was net een sauna, het was er 49 graden met hele droge lucht en wind. Prachtige uitzichten en kleuren heeft deze woestijn. Toen de zon onder was hebben we lekker gezwommen en de sterrenhemel met melkweg bekeken.

Dag 7

Op naar Las Vegas overdag vooral binnen geweest de casino’s vanwege de hitte. Je ziet dan ook bijna niemand lopen op straat, zodra de zon onder is komt de stad buiten tot leven. Hier hebben we natuurlijk lekker hamburgers gegeten en zijn we langs de bekende hotels geweest. Vulkaanuitbarsting, fonteinen, gondels, New York, Parijs en flamingo’s niets is er te gek.

Dag 8

Hadden we een vrij lange reisdag voor de boeg van Las Vegas naar Bryce Canyon. Wij hebben ervoor gekozen die dag niet naar Zion te gaan maar een wandeling te maken bij Kanarraville, Kanarra Creek Trail. Hier loop je door een riviertje naar een canyon en watervalletjes die je kan beklimmen. Wij vonden dit een hele toffe wandeling.
Daarna zijn we via Cedar Breaks National Monument naar Panguitch, dicht bij Bryce Canyon, gereden waarvan in een safaritent hebben overnacht. Hier koelde het ‘s nachts heel erg af en waren we in de ochtend weer blij dat de zon op kwam om ons te verwarmen.

Dag 9

Na ongeveer een half uurtje rijden waren we bij Bryce Canyon. Eerst hebben we vanaf de rim genoten van dit bijzondere uitzicht om daarna tussen de hoodoos te gaan wandelen. We hadden op de camping een goede tip gekregen om bij Sunrisepoint af te dalen en bij Sunsetpoint weer naar boven te lopen. Sunrisepoint is een stuk steiler om te lopen dus als je bij Sunsetpoint omhoog loopt gaat dat een stuk geleidelijker.
Toen we de canyon in liepen hadden we nog een strak blauwe lucht maar er was in de verte gedonder te horen. Gedurende de mooie tocht werd het steeds donkerder. Net voordat we terug waren vielen de eerste ijskoude regendruppels. Het laatste stukje zijn we naar de auto gerend en zaten net op tijd in de auto voordat er een fikse wolkbreuk was met onweer en hagel.

Dag 10

Vandaag weer een lange reisdag voor de boeg maar toch nog een kleine omweg gemaakt om Zion te bekijken. Daarna via Page en Horseshoe Bend naar de Grand Canyon. Gelukkig wonnen we deze dag weer een uurtje omdat we weer in een andere tijdzone terecht kwamen.

Dag 11

Hebben we een helikoptervlucht gemaakt over de Grand Canyon. Een hele leuke ervaring om dit met het gezin te doen en een heel mooi uitzicht in de canyon. Daarna hebben we een wandeling gemaakt over de rim. Wat voel je je toch klein in deze omgeving.

Dag 12

Vroeg uit de veren om een stuk van de South Kaibab Trail te wandelen, de canyon in. Het was wat bewolkt deze ochtend wat heel goed uit kwam omdat deze wandeling anders in de volle zon is. We zij tot het Ooh Aah Point gelopen. De terugweg is natuurlijk omhoog en er wordt gewaarschuwd dat de terugweg 2 keer zo lang duurt dan het afdalen. Dit viel ons mee en hadden achteraf gezien nog wel wat verder kunnen lopen.
We hebben onderweg condors gezien die aan een kadaver aan het peuzelen waren.

Dag 13

Gingen we na een overnachting in Kayenta naar Monument Valley. Ook weer zo’n bijzonder gebied. We hebben het er toch op gewaagd de route door Monument Valley met de huurauto te rijden. Vooral heel rustig rijden, de weg is onverhard en op veel plekken slecht begaanbaar. Maar dan rijdt je wel tussen de butte’s en spire’s door.
Nadat je het park verlaten en over highway 163 rijdt heb je nog een geweldig uitzicht op Monument Valley, de lange rechte weg met op de achtergrond Monument Valley.

Dag 14

Moab, Arches bezocht. Eerst de korte wandeling naar Delicate Arch gemaakt dan zie je de arch maar wel van een hele grote afstand. Wil je dichterbij komen moet je een wandeling van ruim een uur maken. Wij hebben een langere wandeling gemaakt bij Devils Garden.

Dag 15

Naar Salt Lake City waar we met de meiden geshopt hebben.

Dag 16

Een tussenstop in Blackfoot op weg naar Yellowstone. Lekker een relaxmiddag en avond gehouden.

Dag 17

Dit is het mooiste park van allemaal! Vanaf de west ingang het park binnengekomen. Er was grote drukte voorspeld vanwege de zonsverduistering die de volgende dag was. Het viel ons mee er was maar 1 plaats waar de parkeerplaats vol was, Norris Geyser Basin dit hebben we op de 3e dag wat vroeger in de ochtend gedaan. We hebben het westelijke en noordelijke deel van Yellowstone bezocht. Artists Paintpots, mooi gekleurde kokende poelen met water of modder (lucht van rotte eieren). Watervallen bezocht en Mammoth Hot Springs met zijn kalkterrassen en de eerste bizons gespot. In de avond hebben we een wandeling gemaakt naar de Yellowstone Canyon en de watervallen. Tegen de schemer zijn we naar Hayden Valley gegaan om wildlife te spotten, herten, bizons en dikhoorn schapen gezien.

Dag 18

Besloten om toch naar Grand Teton te rijden om de volledige zonsverduistering te zien. Om 6:30 uur vertrokken vanuit Canyon Village het was tegen het vriespunt en zo’n mooie rit met de zonsopkomst, dampende rivier, stomende grond, bizons en herten.
Het verkeer viel ons enorm mee en na 2,5 uur hadden we een plek gevonden, een open plek, waar we de auto konden parkeren en wachten op de zonsverduistering. Deze begon rond 10:15 en rond 11:35 was er ongeveer 1,5 minuut een totale zonsverduistering. Dit was zo’n geweldige ervaring!!! Het was bijna helemaal donker met kleuren aan de horizon, sterren aan de hemel en de zon achter de maan waar een heel mooie lichtkrans achter vandaan kwam, het was ineens koud en de natuur was stil. Onbeschrijfelijk! Het was meer dan de moeite waard om toch de volledige verduistering te zien, bij 99% verduistering was de beleving heel veel minder.
In de middag weer terug naar Yellowstone, West Thumb Geyser Basin en nog een keer naar Hayden Valley om kuddes bizons te bekijken.
In de avond naar Lamar Valley gegaan op advies van een ranger omdat daar beren gespot kunnen worden. Deze hebben we helaas niet gezien maar wel gaffelbokken gezien.

Dag 19

Norris Geyser Basin bezocht. Gepicknickt aan de Firehole river en een dam gebouwd in deze verwarmde rivier. Op naar ons volgende logeeradres bij de Old Faithful waar we natuurlijk een paar keer de uitbarsting van de Old Faithful hebben bekeken. Dit was een druk stuk Yellowstone daarom in de avond naar de Grand Prismatic geweest en een wandeling naar de Morning Glory Pool en de Geysers in dit gebied.

Dag 20

Hadden we een rondleiding met een gids bij het Midway Geyser Basin dit was heel leerzaam. We zijn een hoop interessante dingen te weten gekomen over Yellowstone door deze man. Daarna zijn we naar Grand Teton gereden. Onderweg waren rangers die meer vertelden over beren maar ook hier zijn we ze helaas niet tegen gekomen (van een afstand dan).

Dag 21

Vandaag een lange rit vanuit een in wolken gehuld Teton Village naar Salt Lake city.
Een mooie rit, het verkeer is overal rustig en je kan relaxt op de cruisecontrol rijden.
In Salt Lake City hebben we onze “kampeerspullen” naar een kringloopwinkel gebracht en de huurauto uitgemest.

Dag 22 en 23

Een aangename terugvlucht van Salt Lake City naar Amsterdam met Delta. Vlieg je met kleine kinderen zou ik echt met KLM proberen te vliegen i.v.m. Nederlandstalige crew en videosysteem. Bij Delta is er niets Nederlandstalig.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.