Reisverslag familie op reis door New York en West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 21 en 15 jaar

Vrijdag 10 juli was het zover. Onze reis naar de USA ging beginnen! De hoogtepunten willen we graag met jullie delen.

New York was ons eerste reisdoel. Bij Ground Zero hebben wij gesproken met Joel Weiner. Hij bleek een vrijwilliger te zijn die als gids in New York actief is. Tijdens 9/11 was hij aan het werk in de directe omgeving van het WTC en vertelde ons zijn indrukwekkende verhaal. Onze tocht door NY bracht ons langs Miss Liberty, Brooklyn Bridge, China Town en Little Italy, Wall Street, Central Park en natuurlijk Times Square met de vele lichtreclames.

Daarna stond de vlucht naar San Francisco op het programma met de volgende dag een bezoek aan Alcatraz.

Net zoals vele anderen zijn wij de Golden Gate Bridge over gefietst. Daarna echter zijn wij vanaf de haven naar boven gefietst en gelopen (fietsen was niet mogelijk vanwege de steilte) en daarna zijn wij als enigen bij Lombard Street naar beneden GEFIETST. Helaas hebben wij daar zelf geen foto’s of film van want het fietsen op zich was al moeilijk genoeg. Er stonden echter wel heel veel andere toeristen te filmen en te fotograferen toen wij naar beneden kwamen!

Met de auto vervolgden wij onze weg via Yosemite Parc. Daar hebben wij herten gezien, El Capitan en de kleinere watervallen. Kevin en Judith zijn helemaal omhoog naar de Yosemite Falls gelopen.

Ook Death Valley was heel bijzonder. Wij reden door een enorme zandstorm heen wat het uitzicht belemmerde en die storm ging gepaard met heel veel windstoten. De volgende dag was het zoals gewoonlijk weer meer dan 40º! Hier hebben wij ook een coyote gezien.

In Las Vegas is alles over de top. Hotels waar je, als je naar je kamer of een restaurant wilt, altijd eerst door de casino’s moet, waar de Roller Coaster dwars door hotel New York New York gaat, maar wat ons betreft was Little Venice het gekst van alles. Daar werd je in een gondel van buiten naar binnen het hotel ingevaren.

Via Bryce Canyon vervolgen wij onze weg. Prachtig park waar door de natuur veel mooie natuurlijke steenformaties zijn ontstaan door water en wind, zoals Queens Garden.

Voor ons was dit het mooiste natuurgebied tijdens onze reis.

Grand Canyon was indrukwekkend zoals de naam al aangeeft. De ongelooflijke dieptes en vergezichten geven de oerkrachten van de natuur weer.

Op weg naar Joshua Tree National Parc kwamen wij door Kirkland, dit ligt in de middle of nowhere. Hier zijn we gestopt om wat te eten. De barman was ook hoogst verbaasd toen we daar binnenkwamen.

Joshua Parc was heel bijzonder door de vele soorten cactussen die daar groeien.

In San Diego zijn we in de haven geweest waar de Midway ligt. Dit schip is in de 2e Wereld Oorlog ingezet. De volgende dag was SeaWorld aan de beurt. Daar hebben we genoten van de shows, de dieren en de attracties. Nat worden was geen probleem want we waren snel weer droog. Het socializen met de dolfijnen was geweldig.

Het laatste deel van onze reis ging naar Los Angeles waar 16 miljoen mensen wonen. Het verkeer is daar ontzettend druk, vele rijbanen en afslagen waar je bijna geen wijs uit wordt, maar … we hebben het gered.

Eerst naar Hollywood en via Hollywood Boulevard naar de Walk of Fame. De Walk of Fame is heel erg lang maar leuk om gezien te hebben en ook een bezoekje aan Hooters stond op de lijst.

Hollywood Studio’s was ook superleuk, eerst de tour en daarna alle attracties in met als hoogte punten Jurassic Parc (waar je weer helemaal nat uitkwam) en de Fast & Furieus.

De laatste dag in LA hebben we bij het zwembad en het strand doorgebracht en de vakantie nog eens voorbij laten komen met alles wat we allemaal beleefd hadden. De conclusie was dat we eigenlijk nog wel een weekje hadden willen blijven ………

Wij hebben genoten van een onvergetelijke vakantie met schitterende natuur en indrukwekkende steden.

Het reisprogramma heeft al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen, waarvoor nogmaals onze dank aan alle collega’s van Travelnauts!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.