Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 5 jaar

Het was in een woord ‘geweldig’.  We hadden van te voren niet verwacht dat de reis zo afwisselend van karakter zou zijn. De openhartigheid en gezelligheid van  San Francisco, alpine-achtig Yosemite, de snikhete woestijn van Death Valley, de glitter en glamour van Las Vegas, de bijzondere natuur van Bryce Canyon, de canyons rondom Lake Powell, de diepte van Death Valley en het relaxte van San Diego.

De reisafstanden waren prima te doen met onze kids van 5 en 7. Ook de vlucht met KLM vloog letterlijk voorbij met dank aan de aandacht en service van de KLM-crew (onze oudste zoon Joep mocht zelfs na de vlucht een kijkje in de cockpit  nemen en achter de stuurknuppel plaats nemen) . De jongste heeft wel drie keer naar Frozen gekeken op haar beeldschermpje in het vliegtuig.

Enkele tips/ opmerkingen van dag tot dag

San Francisco (Holiday Inn Fishermans Wharf)

Top locatie, zeer centraal gelegen ten opzichte van de opstappunten van de cable car, de fietsverhuur via Blazing Saddles (maak gebruik van de digitale voordeelcouponnen) en uiteraard Fishermans Wharf zelf).  Voor ontbijt ligt om de hoek een Denny’s, maar je kunt ook je ontbijt nuttigen in het hotel zelf of inkopen bij Walgreens (supermarkt om de hoek). Bij zwembad zijn grote badhanddoeken te krijgen als je wilt zwemmen. Hotel biedt ook een shuttle service aan naar het vliegveld voor een fixed price van 40 dollar (handig als je op de derde dag terug moet naar het vliegveld om de huurauto op te halen)

Bij Fort Point (onder aan de Golde Gate Bridge) de pas aangeschaft voor de Nationale Parken. Dit scheelde tijd bij de ingang bij Yosemite.

Chinese wijk is erg leuk voor de kids: onder andere bezoek gebracht aan de Eastern bakery, Chinatown kite shop (717 Grant Street) en de Tin How Temple.

Yosemite

Bij Wallmart grote koelbox aangeschaft die zowel aangesloten kon worden in de auto als op reguliere stopcontacten. Was bijzonder handig mede in relatie met de kids. Ook bij Wallmart een kinderstoeltje aangeschaft ipv te huren bij Alamo. Is uiteindelijk goedkoper en je weet dat het stoeltje in goede staat is.

Camping is prachtig gelegen en de tenten zijn prima uitgerust. Viel ons wel nog even behoorlijk tegen hoe koud het ’s nachts kon worden. Geldt mn ook voor Bryce. De eigenaren van de camping hebben overigens weinig met de tenten van doen en zijn niet altijd even klantvriendelijk. Dit is echter bekend bij American Tent Lodges (we hebben bij toeval de eigenaar daarvan nog gesproken in Williams en hij bleek je te kennen). De afstand van de camping naar Yosemite is goed te doen (ongeveer drie kwartier rijden).

Mammoth Lakes

Geen bijzonderheden, erg mooie locatie, grote kamers en zeer ruime woonkamer. Een fijne afwisseling met de tenten.

Death Valley

Kamers liggen in twee hoge gebouwen. Het is aan te bevelen om een begane grond kamer te boeken. Kun je ’s avonds mooi buiten zitten en genieten van de schitterende sterrenhemel.  Furnace creek ligt op een prima locatie ten aanzien van Badwater, Zabriskie Point etc en heeft alle voorzieningen die noidg zijn.

Las Vegas

Leuk hotel voor de kinderen, maar zwembad viel wat tegen. Aangezien Las Vegas genoeg entertainment biedt, zouden we een moderner en wat luxer hotel adviseren. Ook gezien de ligging op de Strip. Twee nachten is prima om te verblijven.

Bryce Canyon

Voor ons het hoogtepunt van de reis. Wat een bijzonder natuur en een toegankelijk park om in te wandelen. De camping is klein qua omvang, maar daardoor zeer persoonlijk en beheerders die meedenken. De eerste nacht in de reguliere tent geslapen en de andere twee nachten mochten we ‘verhuizen’ naar de vrijgekomen  grotere tenten die er net enkele weken stonden en vrij waren. Zeer netjes ! De kacheltjes heb je in de nachten echt wel nodig, het is bij onz 5 graden geworden ’s nachts. Rodeo bij Ruby’s Inn (net voor ingang van het Nationale Park) zag er leuk uit.

Lake Powell / Page

Hier hadden we wel langer kunnen doorbrengen. Is erg veel te doen in de directe omgeving. We hebben gezwommen in Lake Powell, Glenn Canyon dam, boottocht over het meer, naar de Horse Shoe Bend gewandeld. Kortom, een gebied waar je makkelijk twee dagen vol kunt krijgen. Incheckprocedure bij hotel viel wat tegen (je kon pas vanaf 15.30 uur inchecken en dit komt iedereen dan ook op dat moment massaal doen). Handoekenservice bij zwembad, gezellige stadje / dorpje met veel winkeltjes en restaurants.

Grand Canyon

De KOA in Williams ligt toch wel erg ver buiten het park. Ruim één uur rijden over een saaie, lange weg. Als we het nog eens zouden doen zouden we wat dichterbij willen zitten. Tip om vanuit Page meteen de oostkant van de South rim mee te pikken als je op doorreis bent van Page naar Williams. Wat grotere camping met behulpzaam personeel.

Blythe

Qua kamer het minste van de gehele reis (hoog motel gehalte en verouderde kamers met niet zo frisse airco), zwembad was heerlijk. Ligt een prima bakkertje schuin tegenover het hotel met heerlijk brood en restaurant ‘Red cactus’ wordt aangeraden door het hotel zelf en is zeer goed bevallen.

San Diego

Paradise Point was een super accommodatie om te ontspannen en te relaxen. Onze moderne en ruime kamer lag bijna aan het zwembad wat perfect was. Ook ideale ligging als je naar Sea World (koop je kaarten on line en voor een weekdag, scheelt 30 dollar per kaart) wilt of downtown San Diego. Horeca op het park zelf is redelijk aan de prijzige kant.  Hotel om aan te raden ondanks de soms wat negatieve reacties op de beoordelingssites.

LA

Mariott was voor ons doel (dichtbij vlegveld overnachten met de nodige luxe en zwembad) een perfecte keus. Tip: boek een kamer op de begane grond, zit je met je buitendeur meteen bij het zwembad.

We hebben inmiddels al de eerste verkenningen gemaakt voor een volgende gezinsreis (in 2017!). Als jullie nog leuke tips voor ons hebben (USA, Canada, Thailand, Bali, Namibië) horen we dat graag.

We hadden vooraf aan de reis een reisschema opgesteld dat ik je bijvoeg. Misschien haal je er nog leuke zaken uit. Tevens hadden we voor de kids een dagoverzicht annex dagboek gemaakt dat ze elke dag konden lezen en invullen. Dat vonden ze erg leuk en zo wisten ze ook wat ze konden verwachten.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.