Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 17 en 14 jaar

We genieten na van een geweldige reis. Dank voor jullie inzet en goede organisatie. We waren onder de indruk van de hotelkeuze (vaak heel gunstig gelegen t.o.v het OV en/of van de highways en van de stadscentra). Dat maakte voor ons de reis nog plezieriger.

Enkele opmerkingen over de accommodatie/reis:

* Washington Hilton vonden we een prachtig hotel, met heerlijk zwembad op het dak. Het hotel was bovendien op loopafstand van Georgetown (zeker de moeite waard!), het Witte Huis en de Mall.

* Philadelphia Holiday Inn, plezierig hotel vlakbij Independence Hall en het station. Philadelphia is een heel plezierige stad. Het was goed om Philadelphia te doen tussen Washington en New York (was een prima ‘opstapje’ naar de grote stad NY)

* Edison NY, geweldige locatie, goed doch eenvoudig hotel. Locatie. locatie, locatie!

* Met Amtrak treinreizen was heel plezierig. Eén advies: wijs de reizigers op de aanwezigheid van de Red Caps op het station. Zij zorgen ervoor (tegen fooi) dat je vóór de anderen in de trein bent. Zo kun je zonder stress als gezin bij elkaar zitten in een wagon. Prima dienstverlening!

* Harrisburg Holiday Inn Express was een heel plezierig hotel met heel vriendelijk personeel bij de balie. Met gratis uitgebreid ontbijt bovendien! Een goede keuze voor het bijwonen van de conferentie. Ik zou andere reizigers in deze omgeving toch eerder op het geweldige Amish View Inn wijzen (ligt geweldig, luxe uitstraling, prachtig ontbijt en mooi zwembad)

* Best Western, Bradford. Prima hotel, al ligt het in een wat triestige omgeving. Bradford is nou ook niet bepaald een aantrekkelijk oord. Wél gratis ontbijt en zwembad! Aan doorgaande weg bovendien. Is er in deze omgeving wellicht een meer aantrekkelijke keuze voorhanden? De bosrijke omgeving is namelijk prachtig.

* Best Western Plus, Niagara Falls. Prima hotel, op loopafstand gelegen van de Falls. Mooi zwembad. Wel een heel toeristisch oord (vernield wat ons betreft door de casino’s en speelhallen).

* Datzelfde geldt ook enigszins voor de omgeving van Lake George, ook daar dreigt de prachtige omgeving te worden tot een toeristische pretindustrie. Clarion Inn was overigens prima hotel, net buiten de drukte, met ontbijt en zwembad. We zaten beneden op de BG zodat we ook nog even op ons terras in de zon konden genieten. Wandelen in dit gebied was prachtig, mooie vergezichten! Blijf vooral uit de buurt van het massa-toerisme hier.

* Jackson, Eagle Mountain. Prachtig in de natuur gelegen (het mooiste van alle hotels). Historische omgeving, wel gedateerd hier en daar en toe aan modernisering. Maar een ongelooflijk nostalgische plek. Prachtig zwembad in het groen en vlakbij een waterval waarin je prima kunt badderen. Mooie wandelomgeving. Romantisch tot rust komen!

* Boston, Midtown, prachtige, ruime, lichte hotelkamer. Netjes en verzorgd. Locatie, locatie, locatie! Op loopafstand van het centrum en de Freedom Trail. Vlakbij uitvalswegen, parkeergarage heel gemakkelijk! Aanrader in Boston.

* Cape Cod. Helemaal geweldig deze plek. Hotel Heritage House vlakbij haventje, Main Street en strand. Hotel had prima zwembaden, was bovendien goed schoon. Personeel leek niet altijd even accuraat, maar David (oudere manager?) loste alles op. Via hotel Whale Cruise geregeld (met korting). Geweldige ervaring. Echt een aanrader om dat te doen. In Hyannis kun je prima eten, goede restaurant op loopafstand.,

Tot zover onze indrukken. Het mag dus duidelijk zijn dat we ons heel goed hebben vermaakt deze reis. We hebben zoveel indrukken opgedaan. Dank voor jullie prima organisatie. Van ieder hotel begreep ik de afweging die jullie hadden gemaakt, het toont jullie ervaring op dat terrein.

Het auto huren via Alamo ging weer heel plezierig. We hadden weliswaar een Kia, maar de Van voldeed volop. Fijn dat we vanuit Boston konden terugvliegen, mooie luchthaven.