Familie Raus in West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Ik moet jullie werkelijk bedanken want alles is vlekkeloos verlopen, de info en tips die we nog meekregen hebben ons ook verder geholpen met het kiezen van de activiteiten.  Het was een van de meest onvergetelijke reizen die we ooit gemaakt hebben.  Toen we de kinderen vroegen wat voor hen het hoogtepunt was konden ze niet meteen kiezen maar Seaworld met de orca- en dolfijnenshow is hen zeer goed bijgebleven.  Verder vertelden ze dat ze eigenlijk alles fijn vonden, net zoals wij.  Vooral de prachtige natuur en de parken afgewisseld met de mooie steden maken van Amerika het prachtige land dat het is.  Met andere woorden, het koste ons niet veel moeite om ons enthousiasme over te brengen op vrienden en familie, het werkt blijkbaar aanstekelijk want het aantal keren dat wij tot in detail alles mochten vertellen is niet meer op 2 handen te tellen. Dus nogmaals een dikke proficiat met de organisatie van deze droomreis!

Als ik dan toch enkele verbeterpunten/opmerkingen moet opschrijven doe ik dit enkel om jullie te helpen, deze reis was voor ons een 10 op 10 en ik moet zoeken naar verbeterpunten maar er zijn er toch enkele die jullie kunnen helpen:

Ik probeer ze chronologisch neer te zetten:
– Het ophalen van de wagen liep vrij vlot, maar toen ik vroeg naar een Cherokee zoals jullie hadden voorgesteld en waar ik ook extra voor betaald had zeiden ze dat dit een categorie hoger was en dat ik betaald had voor een type Hyundai Santa Fe. Uiteindelijk hebben ze ons een Ford Edge gegeven die volgens mij in dezelfde categorie als Cherokee Jeep valt. De wagen is perfect meegevallen dus dat was ok, maar heel even een bron van ergernis.
– De camping buiten Yosemite lag weliswaar niet ver buiten het park maar door de kronkelige weg duurde het telkens 45 minuten om het park te bereiken en moesten we ook telkens via die weg terugrijden.  Hoewel het een mooie weg was hadden we er na 6 keer wel genoeg van, misschien was een overnachting dichterbij het park beter geweest.
– de incheck- en uitcheckuren van sommige hotels kwamen niet overeen met de werkelijke uren
– De helikoptervlucht van 30 minuten was 10 minuten effectief boven de grand canyon.  10 minuten heen en 10 minuten terug over bosgebied waar niets te zien was.  Het voelde ook aan als bandwerk voor die mensen en bij het uitstappen konden we een foto die ze van ons genomen hadden kopen voor 20$.  Ik heb die foto gekocht maar had wel gezegd dat ik dat een overdreven vond van hen, niet dat ze iets gaan veranderen maar ik moest dat toch even kwijt.  Al bij al vonden we die helikoptervlucht heel knap maar toch te duur voor hetgeen het was.
– Het roadboek dat we van jullie kregen was echt super, we hebben het de hele rit gebruikt en van voor naar achter gelezen.  Maar er stonden toch een aantal zaken in die niet klopten en doordat we het zo goed gevolgd hebben hadden we een aantal zaken bijna gemist.  Wat stond er nu ‘verkeerd’ in, enkele ritten stonden in omgekeerde volgorde, bvb de rit van Monterey naar San Francisco werd beschreven in omgekeerde volgorde, dus van San Francisco naar Monterey.  Dit was redelijk verwarrend maar niet echt een probleem, misschien op letten bij de volgende vakantiegangers?

Dit zijn enkele opmerkingen, maar nogmaals, dit doet niets af aan de fantastische ervaringen die we hebben opgedaan en de perfecte organisatie.

Vriendelijke groeten en hopelijk kunnen jullie via onze foto’s ook wat meegenieten van deze droomreis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.