Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 8 jaar

Onze tips & tops:

13 juli, Magic Kingdom, het klassieke Disney park van de plaatjes en voor het ultieme Disney gevoel. Dit park voorbereid met militaire precisie. Vanaf de parkeerplaats gaat een bootje of een monorail naar de poorten. Als je 8.15 op de parkeerplaats bent (easy met jetlag, goede tip gelijk de eerste dag te gaan!) dan ben je 8.45 voor de poorten. Om 9.00 is het openingsritueel wat echt heel leuk is. Dan gaan de poorten open. We zijn gelijk naar een populaire attractie gegaan waar op dat moment geen wachtrij was! Daarna nog 2 attracties in de buurt zonder wachtrij. Ik had de week ervoor al ingeschreven voor de 3 fast pass attracties met een tijdslot, daar hoef je niet extra voor te betalen en de passen zijn op die dag zelf met de disney app te wijzigen. Prima systeem. We hebben het volgehouden tot de electrical parade en zagen op de terugweg het vuurwerk van Epcot vanaf de boot. Mooie dag en absoluut een hoogtepunt voor de kinderen. Tip voor iedereen die gaat: neem je eigen eten mee, want het is echt verschrikkelijk duur, je betaalt al 3,69 dollar voor een halve appel (geen grap).

14 juli, Rock Springs Run Trail Rides (country road 433, Sorrento, FL 32776). Tocht van 1,5 uur is het leukst. Onder leiding van Steve paardrijden door de natuur, iedereen een eigen paard, je hoeft niet ervaren te zijn. Heel kleinschalig, niet commercieel, lekker back to basic. Totaal contrast met Disney 😅

Buena Vista Suites was prima als start. Kamer niet bijzonder, maar we waren er ook nauwelijks dus dat is prima. Heel fijn dat er ontbijt bij zat, want daar kom je die eerste dagen toch niet aan toe. Familie hotel, best internationaal georiënteerd.

15 juli Gainesville, voor mij heel leuk want heb mijn oude huis gezien. De ‘gators’ is de sportploeg van de Universiteit. We hebben daar basketbalkleren gekocht voor Siebren en een pet. De campus was onherkenbaar veranderd. Hilton was een fijn hotel en veel persoonlijker dan het grote Orlando. We hebben een supergafe trail gelopen, de La Chua Trail. Deze gaat voor een deel Paynes Prairie in, een State Park waar wilde paarden lopen en waar het stikt van de alligators. Echte Florida natuur met in het begin een boardwalk met bomen met die typische mosbegroeiing, langs een oud spoorwegtunneltje en door een oude verlaten boerderij en toen de natuur in. Onze eerste alligators in het wild gezien.

16 juli onderweg naar Naples gereden over de sunshine skyway bridge (ten zuiden van St Petersburg). De oude brug ligt er nog naast en de nieuwe is indrukwekkend, is nauwelijks om. Helaas moesten we homosassa springs (manatees) en itchetucknee (rivier afdrijven met tubes) laten gaan vanwege het onweer.

over het weer in het algemeen: zomer is vochtig warm en er is veel onweer. Daar is goed omheen te plannen. De ochtend is vaak prachtig, middag sowieso al te warm en onweer, dus dan doe je weinig, einde middag kun je weer wat ondernemen. Dit is niet elke dag, maar wel vaak.

Naples, Park Shore Resort. Zeer goede keuze! Weet je nog dat we hier toen iets anders wilden, Bart? Deze heb je goed uitgezocht. suite met keuken waar we direct volop gebruik van hebben gemaakt. Gekookt, want daar waren we aan toe na een aantal keer uit eten. En eigen ontbijt. En er was een laundry, ook fijn, want met dat weer kleed je je 2x per dag om. De suites staan in een rechthoek om een ‘parkje’ heen. Er is water, waar je met een brug overheen gaat. Op het eilandje heb je een lekker zwembad en zijn een aantal watervalletjes. Gezellig. 1e dag daar chill en geshopt. 2e dag Corkscrew Sanctuary, echt heel heel mooi. De boardwalk gaat door een moerasgebied en door cyprusbomen, waarvan er 1 meer dan 500 jaar oud is! we hebben een alligator, talloze hagedissen, vlinders, wilde orchideeen en een wasbeer gezien. De weerspiegeling van het groen in het bladstille en heldere water is sprookjesachtig mooi. Gedaan in de ochtend, daarna even onweer 😏 Daarna naar het strand wat het meest in de buurt was van het hote, Clam pass park. Je gaat met een gratis golfkarretje over een boardwalk naar het strand. We zijn niet naar Marco Island gegaan, want de stranden zijn daar weliswaar prachtig, maar het is ook supervol gebouwd en het strand in de buurt is even wit en het is er minder druk. Bij Clam pass een deal aangeboden gekregen voor luxe strandbedden en een uurtje kayakken. Er kwamen een dolfijn en een zeekoe voorbijzwemmen. Top top top. In de middag weer onweer. Volgende dag opbreken en richting Miami met een tussenstop in Everglades City, waar we alligator hebben gegeten. Tamiami trail is de provinciale weg richting Miami, mooie weg, kleinste postkantoortje van Forida staat erlangs, met de vlag halfstok vanwege alle shootings.

Onze vrienden in Miami wonen in Coconut Grove, een hele fijne wijk in Miami. De CocoWalk is een klein winkelgebied waar je, vrij uniek, winkeltjes langs de straat hebt en cafeetjes enzo, waardoor de sfeer gemoedelijker wordt. Die week was heerlijk omdat we op 1 plek konden blijven, huiselijk, ff tot rust komen. Leuke ‘kleine’ dingen om te doen in / vanuit Miami: 1. Barncle house. In coconut grove. Oudste huis dat nog op haar originele fundamenten staat van Dade County. Gebouwd door mr Monroe, een botenontwerper en bouwer. In het boothuisje werd op dat moment een boot van zijn ontwerp op authentieke wijze nagemaakt. In het voorjaar en najaar zijn er concerten enzo in de tuin. Het huis is zo gebouwd dat het orkanen kan weerstaan en goed doorlucht zonder airco. Oud ingericht met 1 van de eerste koelkasten van die tijd, 2. snorkelen op Key Largo, John Pennekamp State Park (is absoluut het beste geregeld daar). snorkelen bij het koraalrif, mooie vissen gezien. Goed te doen want de vestjes kun je wat met lucht vullen, dus zelfs Mare van 8 heeft een uur in het water gelegen. UV kleding absolute must!, 3. alligator farm en airboat bij Minnesukee Indians langs tamiami trail. half uur vanuit miami rijden. Informatief en leuke alligator ‘show’, pijl en boog schieten, alligators bekijken. Aan de overkant van de weg kun je een airboat tochtje maken. Lekker crossen over de ever-glading-graslanden, niet eco verantwoord maar wel heel leuk, haha, 4. strandje van key Biscane bij de vuurtoren is heerlijk, 5. strandje bij South Beach om je ogen uit te kijken naar alle foto shoots, mensen die hardlopen, gigantische boten die uitvaren, je kunt daar ook vissen vanaf de pier, ook erg leuk, maar ja, wij hadden onze eigen visspullen bij ons. Ritje langs ocean drive en door Art deco tegen de avond, 6. kayakken in de baai, dolfijnen gezien, miami skyline op de achtergrond.

Cocoa Beach. Hilton was overboekt! En het duurde niet lang voordat we erachter kwamen waarom. Er was een raketlancering, supergaaf trouwens, bekeken vanaf het strand. Maar wij kwamen vrij laat aan en zij hebben onze kamer natuurlijk voor veel geld kunnen verhuren. We moesten naar de comfort Inn en kregen 50 dollar korting op eten bij hun de volgende dag, toen we er weer terecht konden. Begrijpelijk, zo werken die hotels daar. Wel beetje jammer dat ze jullie de schuld gaven (“we have so much trouble lately met third parties”). Daar geloofde ik persoonlijk niks van, want jullie hebben alles zo goed geregeld en bovenstaande verklaring vond ik aannemelijker. Hotel was heel leuk verder! mooi zwembad, aan het strand en met tiki bar, wat het echt wel heel chill maakte. Raketlancering van het strand dus echt wel heel bijzonder, Kennedy Space Center top. Ik kende de exhibition met de Atlantis nog niet, indrukwekkend en lekker interactief voor de kids, leuk! busritje over het terrein ook een must met tussenstop bij de Apollo die daar in vol ornaat hangt.

Volgende dag eco kayaktocht met Bob (http://www.adayawaykayak.com), van tevoren gereserveerd. Heel heel mooi. Heel kleinschalig, er waren nog 5 anderen. Niet vergeten water mee te nemen en in te smeren, verder niks nodig. Geen faciliteiten op de site zelf, want is back country. Manatee spotting tour. En die hebben we in veelvoud gezien! Gewoon naast je kayak, zo bijzonder. Dit was ook een hoogtepunt voor de kinderen!

Door naar Orlando. Buena Vista Resort Village & Spa is echt een hele goede keuze! zwembad erg leuk en de suite erg luxe met 2 slaapkamers, woonkamer, 2 badkamers en keuken. Goede afsluiter, lekker centraal. Waarschuwing voor de zaterdagavond in Orlando: international drive staat vast, je staat eindeloos in de file overal heen en vooral bij de parken! In Orlando nog geshopt een dag. Zondag naar Seaworld, nog een hoogtepunt voor de kinderen! Vooral de show met de orka’s waarbij je inderdaad echt soaking wet wordt, hihi. Seaworld is niet zo goed georganiseerd als Disney, hoogtepunten in dit park liggen niet voor de hand. Onze hoogtepunten waren: 1. de orka’s, 2. de haaientunnel, 3. de 3d film over turtles, 4. de dolfijnenshow. De wat meer spannende attracties (voor onze kinderen na alle indrukken van de vakantie, gewoonweg te veel, maar voor wat oudere kinderen leuk) zijn: de achtbanen (de meest spannende van heel florida volgens mij) en journey to atlantis (een soort splash mountain). Wij hadden een deal waarbij het eten inclusief was. Dat geld hebben we er meer dan uitgehaald!

Laatste dag uitgecheckt en gaan zwemmen in Wekiwa Springs, lekker koud water, mooi parkje, 6 dollar entree, water komt daar letterlijk uit de grotten omhoog en je kunt over die diepe grotten heen zwemmen en de stroming voelen. bijzonder. Je zou ook kayakken kunnen huren om de rivier af te peddelen.

Van horen zeggen: hollywood studio’s (disney park) wordt omgebouwd naar star wars park, schijnt leuk te worden, en ook iets voor als dat je ding is.

Heerlijke vakantie, mede dankzij jullie! ontzettend bedankt. Volgens mij hebben Pleun en Bas, die nu in Australie zijn en die we ook op jullie hadden afgestuurd, het ook ontzettend naar hun zin.

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties naar Amerika.