Reisverslag familie op camperreis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 14 jaar

Alles is goed verlopen en we hebben een prima vakantie gehad. Jullie hadden ons uitstekend voorbereid en alles goed voor ons geregeld.

We zullen jullie dan ook zeker aanraden bij kennissen.

De overstap in New York (4 uur de tijd) ging niet vlot en was krap qua tijd, door bizar lange wachtrijen, en vervelend arrogant gedrag van de douane en beambten bij de controles. We hebben daardoor nauwelijks nog wat kunnen eten, terwijl we in het vliegtuig ook niet veel kregen. Volgende keer kiezen we voor een directe vlucht (waren we nu al te laat voor bij het boeken). Gelukkig hebben we geen last gehad van de storing bij delta airlines de volgende dag waarbij blijkbaar plots alle vluchten uitvielen en mensen vast kwamen te zitten.

Luxor hotel was erg leuk, hele ervaring, hadden we niet willen missen. Transfer daar naar toe met taxi gaat makkelijk doordat de vertrekkende taxi’s gereguleerd worden. Kostte 13 dollar oid.

De camper is ons goed bevallen, vooral omdat we dan niet steeds vette meuk hoefden te eten.

Wat betreft de bedden klopt de bewering van Road Bear echt niet dat de afmetingen van bedbanken zo rond de 1 m75 zijn. Onze zoon is 1m60 en kwam zeker 20 cm over de rand, maar hij heeft zich er maar in geschikt en het was ons teveel gedoe om weer 2 dagen heen en weer te rijden. Dat was wel jammer, maar wel iets om een volgende keer rekening mee te houden.

Verder hebben we de bijbestelde Wifi hotspot niet uit de doos gehaald. Aan de ene kant omdat er overal wel wifi was, maar vooral omdat we nadat we ervoor betaald hadden ontdekten dat je voor de MB’s nog vet moet bijbetalen. En sommige campings hebben we telefonisch geboekt uit het GoodSam camping boek. De hotspot kan ik dus afraden.

De service van Road Bear was verder goed, ophalen ging redelijk vlot, hoewel ze in het Engels slecht verstaanbaar waren. Een lekke band in Moab werd snel gerepareerd. Inleveren was een eitje en de transfers heel soepel en vlot.

De kosten van het bellen heb ik nog niet gezien, misschien is het goedkoopst om bij Walmart een goedkope simkaart + beltegoed te kopen.

Nog een tip voor het inleveren: aan de huurders werd aangeraden om aan dezelfde weg een RV park te zoeken, de nacht voor inleveren; het is daar echter niet zo’n beste buurt dus lopend een restaurant zoeken is geen goed idee. dus of na het eten pas op het park aankomen, of net even buiten de stad gaan staan. Het park zelf (Charlie’s boulder oid) was wel prima beveiligd+ leuk zwembad. We hoorden dat er op Circus circus veel wordt ingebroken dus dat is wellicht ook geen geweldig alternatief.

De campers van Road Bear leken niet te verschillen van die van andere organisaties, dus qua wagen maakt het niet uit voor welke club je kiest. De transfer en lokatie (bij Walmart) in Las Vegas maken het daar wel makkelijk om voor Road Bear te kiezen, hoewel Cruise America en El Monte daar volgens mij ook vlakbij zitten.

We hebben in 19 dagen 1540 km gereden (vooraf 1500 geschat), hoewel ons 2000 was aangeraden. Belangrijk dat huurders van tevoren een goede inschatting van hun route maken want een extra mijlenpakket krijg je niet terug.

Reserveren van campings op dag zelf of 1 dag van tevoren ging makkelijk, zelfs in Monument Valley (Gouldings) en Grand Canyon Zuid (Tusayan). Enige plek die we niet konden bezoeken was de noordkant van de Grand Canyon, die zat paar weken tevoren al vol. Belangrijk om te beseffen dat meestal alleen in de wat grotere plaatsen een echte supermarkt is, zodat je, zeker als je de wat rustiger wegen kiest, de koelkast moet volstouwen zodra je de kans hebt. Geldt in mindere mate ook voor tanken.

De huurauto (premium van Alamo) beviel ook erg goed. Was ruimer dan weergegeven, je mag bij Alamo er zelf 1 uitzoeken. Ook bij inleveren weer makkelijk een shuttlebusje naar vliegveld. Een GPS via Alamo kostte 20 dollar per dag, zodat ik voor hetzelfde bedrag een Tomtom bij Walmart heb gehaald die we een volgende keer weer kunnen gebruiken of anders verkopen.

De entree kaart voor de national parks hebben we 2e hands in Nederland gekocht voor 35 euro, dat werkte prima, er kunnen nl 2 handtekeningen op.

Hotel Redondo Beach in LA beviel erg goed. Zat ook ontbijt bij, en koffiezetter op kamer, drinken halen in lobby, gratis borrelhapjes einde middag; wisten we niet, zodat we onze waterkoker niet nodig hadden.

In LA is het openbaar vervoer nogal versplinterd, wel uitgebreid, maar lastig te doorgronden. Achteraf hadden we beter de auto kunnen houden tot het eind, zeker gezien de makkelijke shuttle van Alamo naar vliegveld. Hotel regelde voor ons de taxi, en dat ging ook prima (half uur, 45 dollar)

De kinderen vonden vooral het raften in Moab (rustig water helaas) en kanoën in Wahweap (Page) leuk, en hadden wel willen paardrijden. Daar hadden we geen gelegenheid meer voor.

Wijzelf hebben genoten van het rustig onderweg zijn, de uitzichten, de landschappen. Volgende keer misschien zonder kinderen, wat meer wandelen, en San Francisco in. Maar we hebben nu zoveel kunnen doen en zien dat we alle dagen leuke dingen hebben gedaan. We zijn de 2000 foto’s en filmpjes nog aan het uitzoeken, misschien sturen we er idd nog een paar door.

Tot zover bedankt en wie weet  tot de volgende reis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.