Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12 en 14 jaar

We hebben inderdaad prima vluchten gehad. De jetlag is nog wel even lastig. 😉

Want wat is het een fotogeniek land! En wat hebben we veel gedaan, gezien en beleefd!
We zijn net als in 2012 (Florida/Curaçao) erg tevreden over de contacten en reis via Travelnauts. Er zijn volgens mij zelfs al vrienden en kennissen die nu ook bij jullie offertes aanvragen.
Verder spraken we in Palm Springs een gezin dat ook erg tevreden is.

Even op volgorde van de reis onze op/aanmerkingen op de hotels.

 • Handerly Union Square Hotel in San Francisco. We kregen hier 6 vouchers voor gratis ontbijt bij aangrenzende Daily Grill. We hadden na 1 dag dus nog een voucher over, maar konden toen niet in Daily Grill terecht, omdat die op last van de overheid was gesloten (iets met keuken/waterleiding). We werden netjes geïnformeerd dmv brief in kamer. Op vertoon van kassabon van ontbijt elders, kregen we contant geld voor de overgebleven voucher. Erg netjes.
 • Vervoer via BART van en naar luchthaven in San Francisco ging prima.
 • Yosemite View Lodge: prima, goed genoeg voor ons. Fijn zwembad (binnen en buiten). En lekker dicht bij ingang van park. Voor wifi moesten we betalen (niet gedaan). Bereik op telefoon van Gerben was ook slecht. Iets om rekening mee te houden, ook voor thuisfront. Pas midden in Yosemite park weer bereik.
 • Onze hotelkamer in Mammoth Lakes (Juniper Springs) stonk naar hond. Ook zat een van de dekens die in de kast lag voor het 5e bed onder de hondenharen. Daar hebben we bij het uitchecken iets van gezegd, men zou het opvolgen. Men vermoedde dat het van een van de eigenaren van de kamer was, want normaal geen huisdieren toegestaan. Verder fijne kamers met keuken met alles erop en eraan. Geen airco op de kamer, maar ramen met horren en heerlijke temperatuur.
 • Ranch at Death Valley: zelfs op hotelkamer met airco voelt het nog warm aan. Heerlijk zwembad.
 • Luxor in Las Vegas: prima hotel. Een andere keer zouden we toch liever wat meer in het centraler op van De Strip willen zitten, maar dit was eigen keuze. Parkeerkosten (we stonden bij buurhotel geparkeerd): $15 per nacht.
 • Best Western in Bryce Canyon: prima hotel, ontbijt en zwembad.
 • Clarion Inn, Page: prima. Onverwacht was dit inclusief ontbijtbuffet, leuke verrassing!
 • Springhill Suites, Flagstaff: ook hier inclusief ontbijt, leuke verrassing! Wel wat ver van ingangen van Grand Canyon park af. Ook centrum van Flagstaff niet gezien.
 • Renaissance hotel in Palm Springs: ziet er sjiek en modern uit. Heerlijk zwembad. Te weinig tijd voor Palm Springs zelf. Parkeerkosten $ 25 of 30.
 • Best Western Plus aan Sunset Blvd in Los Angeles: zag er op de plaatjes beetje oubollig uit, maar een van de fijnste hotels van de vakantie! Parkeergarage onder hotel aan de achterkant. Hotelkamer ook aan de achterkant, dus geen last van straatverkeer van Sunset Blvd. Wel wat geluiden van feestjes bij zwembad van hotel ernaast, maar niet wakker van gelegen.  Ontbijt inbegrepen, leuke verrassing. Als we ooit weer naar LA zouden gaan, kiezen we weer voor dit hotel. Parkeerkosten $ 22 per nacht.

Wij vinden deze reis een mooie afwisseling tussen grote steden (SF, LA, LV) en natuur.

 • Monument Valley: voordat we in Page naar hotel gingen, toch zelfde dag nog doorgereden naar Monument Valley. Kenden wij al van reis in 2002. Waren bang dat de kinderen dat niet leuk zouden vinden, maar ze vonden het gaaf. Het omrijden (200 km) waard.
 • Lower Antelope Canyon: blij dat we dag van tevoren toch nog geboekt hadden. Hadden we niet willen missen. Gids nam de tijd voor ons, liet andere groepen soms voorgaan, waardoor wij extra tijd voor mooie foto’s hadden. Hierdoor Lake Powell zelf niet van dichtbij gezien.
 • Universal Studios: we hadden uiteindelijk een aanbieding van park zelf, waarbij de tweede dag gratis was. Lange wachtrijen (maar dat wisten we van tevoren), maar erg leuk. De studiotour was de tweede dag weer iets anders dan de eerste dag, leuk! Ook reden we langs een straatjes waar opnames aan de gang waren. Verder leuke attracties en shows. We vinden de entreeprijs erg hoog, maar zeker met de tweede dag gratis nog te doen.

Verder was het gewoon een aaneenschakeling van hoogtepunten! Als we de kinderen vragen wat ze het leukst vonden zeggen ze “alles”.

Het minst leuke vonden de kinderen waarschijnlijk Death Valley, waar het toen 51 graden was. Maar wel heel bijzonder om mee te maken.
Verder was het een vol programma (wisten we van tevoren), waardoor we bijvoorbeeld Zion niet hebben bezocht.

Lang verhaal kort: we hebben erg genoten en zouden de reis zo weer doen!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.