Reisverslag familie op reis door West-Amerika en New York

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 11 jaar

Inmiddels een maand terug van onze reis maar tot de conclusie gekomen dat ik jullie niet had laten weten hoe wij het ervaren hebben.
Allereerst mijn complimenten voor het uitgebreide pakket met informatie dat wij vooraf hadden gekregen. Ik was echt verrast door de hoeveelheid boeken en aanvullingen.
Ik zal de vakantie opdelen in tips en tops:

Tip:
– wij hadden aangegeven niet naar Disneyland te willen maar naar Universal. Een hotel dicht bij Disneyland in Anaheim is dan niet zo handig. Het betekende voor ons twee dagen 1,5 uur v.v. rijden om te zien wat we wilden. In LA vonden wij de bustour door LA niet bijzonder. We hebben heel veel in de bus gezeten en weinig kunnen rondlopen. Zou deze niet aanbevelen.
– Het hotel in Flagstaff ligt 1,5 uur van de Grand Canyon. Met een helikoptervlucht in de vroege ochtend betekende dat wel heel vroeg op pad. Een hotel dichterbij zou ik aanraden. Hotel is overigens wel goed.
– ik zou mensen aanraden een National Park pass te kopen, is een stuk goedkoper dan alle losse entreegelden en je kunt vaak zo doorrijden.
– Voor een aantal nationale parken kun je een app (Gypsy Guide) voor 5,99 USD kopen die op basis van GPS je door het park navigeert en je over de historie en belangrijke punten vertelt. Je kunt zelf bepalen waar je eruit gaat. Erg leuk!

TOP:
– de fastpass kaarten voor Universal waren hun geld dubbel en dwars waard. Soms waren er wachttijden van 3 uur, waar wij door konden lopen. Pretpark was een hoogtepunt voor de kinderen
– Wat was Antelope Canyon mooi! Een must als je deze reis maakt wat ons betreft
– Wandelen bij Mammoth Lakes was heerlijk. De kamers waren een beetje outdated maar heerlijk rustig.
– Ligging van de hotels dicht bij de entree zodat je vroeg en voor de echte drukte naar binnen kon.
– wij hebben uiteindelijk zelf quad rijden (tip van jullie) geboekt, de kinderen vonden dat te gek. Was hoogtepunt voor Tharindu.

Al met al hebben wij een top-vakantie gehad (ondanks ziekte van de kinderen en een bijbehorend ziekenhuis-bezoek in SF).

Wat ik verder super handig vond (ene ik heb er geen aandelen in ;-): ik had de app van Polarsteps gedownload. Deze track gedurende de vakantie waar je bent geweest waardoor je je hele route vastlegt. Je kunt steps met foto’s vastleggen en aan het einde van de vakantie heb je je hele vakantie vastgelegd waar een fotoboek van gemaakt kan worden. Echt supermooi geworden!

Bekijk hier onze kindervriendelijke reizen naar Amerika.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen van 8 – 11 jaar.