Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 17 en 12 jaar

Om 7 uur opgehaald door gezellige taxi chauffeur, na wat kletsen zijn we om 7.45 op Schiphol ✈️. Hier gaat het inchecken best snel en na een uurtje lopen we door de douane.
We gaan even gezellig ontbijten en een bakkie drinken. Uiteraard moet er nog het nodige leesvoer gekocht worden. We begeven ons hierna naar Gate 3 om de laatste bagage te laten controleren en te boarden. Rond half 11 zitten we heerlijk met kussentje en dekentje klaar voor vertrek. We stijgen precies volgens plan om 11.00 uur op.
Tijdens de vlucht krijgen we al snel een lekker drankje, lunch en een after dinner drink. Rond half 7, na 7,5 uur vliegen krijgen we een heerlijke snack, een warm kaas-kalkoen broodje, een zakje chips en een drankje, deze vlucht naar Chigago duurt nog een uurtje. Dan een flinke overstap van Chicago naar Orlando.

Aangekomen in Chicago. Hier maken we de overstap naar Orlando, de douane beambte controleert vlot al onze paspoorten en nadat er van allemaal vingerafdrukken en foto’s gemaakt zijn, mogen we doorlopen, snel de bagage inchecken voor de volgende vlucht. Helaas zijn Ed en ik niet pre-checked en moeten wij als enige in een lange rij door de bagage check. Hier moeten we net niet uitkleden, maar wel schoenen uit. Terwijl Romy en oma al heerlijk aan hun eerste Starbucks zitten, staan wij nog in de rij. Zodra we door de controle zijn, is de eerste Mac een feit! Om 4.10 uur vliegen we de laatste vier uur! Nou, dat was een meevallertje, weer een uur tijdverschil in ons voordeel, dus na twee en een half uur vliegen landen we in Orlando, hier staat een vriendelijke gids ons op te wachten om het regelen van de auto te vergemakkelijken, na een half uur staan we met elkaar nog een beetje ongelovig en moe na een reis van meer dan twintig uur buiten in de staat Florida! We kunnen kiezen uit drie kleuren auto’s, de meeste stemmen gelden voor een mega luxe zwarte SUV, te gekke auto, een luxe bak. Ons navigatie systeem brengt ons langs een eerste supermarkt waar we de hoognodige spullen snel inslaan. Opa is inmiddels tot zijn dieptepunt gezakt en moet heel snel naar bed, griep en vermoeidheid spelen hem parten. Niet zo gek, half 6 opgestaan en ruim twintig uur later om 5 uur Nederlandse tijd arriveren we in een waanzinnig huis, niet normaal, foto’s volgen. De kids zijn helemaal door het dolle heen als ze zien in wat voor Amerikaans huis we terecht zijn gekomen! Echt waanzinnig, voordat we goed en wel alles gezien hebben wordt er al geplonsd in het zwembad en wordt er gekeken of de jacuzzi ook werkt, jaaaaaa echt, een jacuzzi in de tuin bij het zwembed. We maken ons nu op voor nachtje rust en morgen op  27 e april vieren we de verjaardag van opa!

Zondag 27 april, vandaag opa jarig, ben benieuwd hoe hij op zal staan vandaag en of de reis hem niet al te veel parten heeft gespeeld. Ik ben al mega vroeg wakker en blijf nog een beetje ongelovig in bed liggen, we hebben een droomhuis uit een Amerikaanse serie lijkt het wel. Het huis heeft wel drie badkamers en twee master bedrooms, ook voor de kids zijn er twee compleet ingerichte kamers, 1 roze meidenkamer, superleuk! En 1 jongenskamer die compleet met Mickey ingericht is. Room en Jay kiezen de Mickey kamer en al snel was iedereen in dromenland, op naar de avonturen van de komende dagen.
Wowwwwwwww wat een shopwalhalla!!! We zijn allemaal helemaal opgewonden van al het shopgeweld dat je hier kunt laten gebeuren! We zijn vanmorgen eerst echt in een Denny’s gaan ontbijten, wow wat was dat superleuk en lekker!! Van scrambled eggs tot pancakes met maple syrup, tot gebakken aardappelen met worstjes, spek en ei. Aangezien we allemaal heel vroeg wakker waren, zaten we hier al om 8 uur aan het ontbijt. Rond een uurtje of negen vertrokken we met de jarige opa naar de Orlando Premium Outlet Store en daar kon het shopfestijn beginnen, binnen enkele minuten had Jay al twee paar nieuwe Adidas schoenen gescoord, vervolgens konden Room en Ed ook tasjes scoren!! Schoenen, broek, shirtjes, top!! Toen we een uurtje geshopt hadden, was de jarige job niet meer in staat om ons bij te houden en heeft Ed hem terug naar de Grono Mansion gebracht, hier heeft hij lekker de rest van de middag relaxed terwijl wij in vliegende vaart naar de Florida Mall zijn vertrokken.
En wat we hier aantroffen, dat overtrof onze stoutste dromen, ohhhhh my god, wat een winkels!! Hier ook weer het nodige ingekocht, waaronder een nieuwe iPhone 5S, superblij mee! Room en ik ook heerlijk lopen struinen bij de Victoria’s Secret, wat een heerlijke winkel! Ook hier Jay en Room weer schoenen kunnen kopen, wat de totale teller op 1 dag op 6 paar schoenen zet! Rond 6 uur zijn we weer terug naar de jarige job gegaan! Terug op de Grono mansion hebben we heerlijk aan een drankje en een chippie de dag doorgenomen, terwijl de mannen het zwembad onveilig maken. Op naar ons eerste Amerikaanse diner.
Hiervoor kiezen we deze eerste avond voor ‘the red lobster’, al snel blijkt dat inderdaad alles veel is dat je besteld, maar oh wat heerlijk, de eerste mac and cheese heb ik op en was heerlijk! Helaas constateerden we op de heenweg naar het restaurant een vreemd geluid aan de achterkant van de auto, we stoppen en gaan kijken, een heel groot stuk ijzer met een spijker erin in de achterband, na het eten maar contact zoeken met de verhuurder om te horen hoe nu verder. Dit kleine akkefietje remt de eetlust van Ed een klein beetje, maar desalniettemin gaan er nog flink wat shrimps naar binnen. Eenmaal klaar rijden we terug en na nog een afzakkertje duiken we allemaal ons bed in, morgen de Universal Studio’s! En dan eerst nog even het auto akkefietje zien op te lossen.

Maandag 28 april Universal Studio’s
Vanmorgen in alle vroegte zijn we om half 7 opgestaan en is Ed om 7 uur naar de garage gereden voor zijn afspraak met Jeff, deze Jeff gaat proberen om ons van de spijker in de band af te helpen, zodat we de rest van de vakantie de auto hopelijk zonder verdere problemen verder kunnen gebruiken.
Toch nog even terugkomen op de autopech, rond half negen kwam Ed weer terug met een andere auto, wat ‘s gebeurt, op weg naar de autoverhuur op het vliegveld is spontaan de spijker uit de band gesprongen, maar toen gaf de vriendelijke dame van de navigatie aan dat er nog twintig minuten gereden moest worden, na enkele minuten ging het lampje branden dat de band leegliep, Ed kreeg het lichtelijk benauwd vertelde hij bij terugkomst! Er werd bij de verhuur al gevraagd hoe the f#¥>$>g way, could you drive with a flat tire, maar dit was volgens Ed de beste optie, want in je uppie langs de highway staan is ook geen pretje. Lang verhaal kort, nieuwe auto en op naar Universal Studio’s en Adventure Island.
Geen woorden voor, wat een geweldige dag hebben we hier gehad, dit was er met recht 1 met een gouden rand!!!! De aankomst bij het park is al indrukwekkend als je als vergelijkingsmateriaal Drievliet hebt ☺️. Oma en Ed gingen de kaartjes halen en kwamen terug met een mega verrassing, opa en oma vonden het zo gaaf om te doen, we kregen allemaal een fast pass, dus konden we bij elke attractie zo doorlopen en een lange neus maken naar de wachtrijen. Die overigens niet heel lang waren, het was niet mega druk. Het weer ☀️☀️ Was echt helemaal top, 30 graden en een klein zuchtje wind.
Het is teveel om alle attractie helemaal te beschrijven, maar wat een kunstenaars hier in Amerika, echt ongelofelijk wat ze hier maken! We zijn begonnen met twee 4-D ervaringen, te weten, Despicable me en Shrek, echt superleuk om te zien en de eerste ervaringen met elkaar te maken. Ik zelf ben niet zo’n held in attracties, maar je bent maar 1 keer hier, dus had ik me voorgenomen toch zoveel mogelijk te doen. Zo ook de Mummy, mannnnnn wat vreselijk scary, maar zo gaaf! Overigens heb ik twee dare devils van kids, want die zijn nergens bang voor en gaan overal in! Van simulators tot huge rollercoastes! Gaaf om te zien hoe zij genieten! We lopen weer een stukje verder en daar komen opeens de blues brothers aangereden en geven een showtje weg, opa en oma swingen lekker mee en genieten volop.
Dan komen we aan bij een nieuwe film, Disaster, hier nemen we opa ook mee naar binnen, hier wordt een nieuwe film opgenomen, Disaster genaamd. We staan met elkaar in een ruimte en er wordt gevraagd om auditanten voor de film, wat toevallig, ze vragen om een oma, nou die hebben wij in de aanbieding en ja hoor, oma wordt uitgekozen om een hoofdrol te spelen in deze film, wij natuurlijk gieren van de lach. Ze speelt een oma die in een tuin haar onkruid moet wieden, leuk hoedje op, en op de filmset acteren. Ze was de enige buitenlandse actrice en deed het geweldig! Ze is ons nog steeds dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring.
Vervolgens gaan we The Simpson Ride in en ook hier opa mee, ik schreeuwde van angst en opa gierend van de lach naast me in het karretje. Hierna gaan we ET, Phone Home, redden op de fiets, wat ook een onvergetelijke ervaring is.
The Rocket is een mega rollercoaster waar de kids al vanaf binnenkomst naar uitkijken, ze krijgen Ed en oma zover om mee te gaan, respect, ik heb getwijfeld, maar durfde het niet aan. Ze kwamen ongeschonden en mega enthousiast met grote smile op hun gezicht eruit. Opa en ik hebben alleen een hoop gegil gehoord. We gaan even hapje eten en dan door te lopen naar Adventures islands.
Adventures islands is ook een belevenis op zich. Bij binnenkomst zien we gelijk de beangstigende Hulk rollercoaster, de kids willen er gelijk in, maar we zien alleen maar lege karretjes met een noodvaart voorbij gaan, dat er geen rij stond, deed al een belletje rinkelen er was een storing en later op de middag zou hij pas weer open gaan, nou……….niet voor mijn kids hoor, die blijven deze attractie lekker met de beide beentje veilig bij moeders! Was niet de keus van Jay, maar helaas, we hoeven hier niet in de krant te komen. Bij de volgende attractie vertrekken Oma en de kids naar binnen, hier krijgen ze een Spiderman vertoning, die ze prachtig vinden. Vol verhalen komen ze weer naar buiten, terwijl Ed en ik gezellig met opa de omgeving bekijken.
Op links zien en horen we opeens een heleboel watergeweld. Dus we vertrekken snel naar waar we de geluiden vandaan horen komen, alleen opa besluit niet de gok te wagen, en terecht. We gaan redelijk nietsvermoedend in de boomstam zitten en dan vertrekt de stam. Ik zag al mensen met een poncho erin gaan en toen voelde ik al nattigheid, maar ik werd uitgelachen, dus ik dacht, joh, ik doe eens gek, nou dat hebben we geweten, een echte rollercoaster door het water, je raadt het al, echt tot onze onderste draad zeik en zeik nat, ook wel te raden is dat zelfs onze haren eruit zagen alsof we net gedoucht waren, ik kon er gelukkig om schateren en de rest ook!
Bij het verder lopen hoorden alweer een boel watergeweld, ach, we waren toch al nat, dus weer vol goeie moed de rij in, maar dankzij de passen mochten we ons alweer snel in een bootje zetten. Hier kregen we een mooie Jurrassic park jungle tocht voorgeschoteld. Met als slagroom op de taart, weer een watervalafdaling die we onder groot gelach wederom niet droog hielden, als verzopen katjes gingen we weer naar opa terug. Gelukkig is het weer zo mooi dat de verkoeling hartstikke welkom is en binnen een paar minuten zijn we weer zo goed als droog. De volgende doorloop is het dorp van Harry Potter. Beginnen doen we hier in een kleine Potter rollercoaster, appeltje eitje voor ons.
Hierna zien we het grote kasteel van Harry Potter. We vragen bij de entree of deze attractie te doen is voor ons allemaal. Ja hoor, wordt er gezegd, maar opa besluit toch lekker buiten te blijven zitten, en ohhhhhhh wat hadden Ed en ik graag bij hem gebleven, ik vond Harry altijd al niet zo leuk, maar nu helemaal niet, het was een indrukwekkende reis, die wij het grootste gedeelte met onze ogen dicht bekeken hebben. Wat ik gezien heb, was fenomenaal, maar heel hard schommelend door een kastelenstelsel zullen wij niet zo snel meer doen.
Hierna komen we in het paradijs voor little kids, hier wil Room nog even in The Cat with the Hat en dat is dan de laatste attractie die we vandaag doen, we lopen door het supergave park door naar de auto en terwijl we dat doen kijken we nog steeds allemaal onze ogen uit.

Opa had de eerste dag de premium outlet gemist, dus op de terugweg nog even gestopt en daar uiteraard weer van alles geshopt, opa ook leuk geslaagd.
Hierna was het uiteraard weer etenstijd en belanden we in een Perkins waar we ff heerlijk op zijn Amerikaans gegeten hebben als afsluiting van een dag met een dikke gouden rand, papa en mama alvast bedankt voor deze ongelofelijke ervaringen tot nu toe, love you ❤️.

Vandaag, dinsdag 29 april staat de volgende waanzinnige gebeurtenis op de planning. Discovery cove!! Ik ga proberen te beschrijven wat we hier meegemaakt hebben, maar woorden schieten tekort voor deze platina dag!! Want waar ik gister een gouden rand schreef, gaat deze dag als platina de boeken in.
Om 8.30 uur checken we in, hier worden we allervriendelijkst onthaald. We worden door een hostess de weg gewezen, en wat een super verrassing, opa en oma hebben ook hier een VIP treatment geboekt, wat inhoudt dat we een private beach cabine tot onze beschikking hebben, incl. drankjes, ontbijt, lunch, cocktails en snacks. (En niet te vergeten onze personal assistent June, die ons de hele dag bijstaat als er iets nodig mocht zijn). We gaan allereerst heerlijk uitgebreid in het zonnetje ontbijten alvorens we ons installeren in ons beachhouse, voordat om 10.30 uur onze dolfijnen afspraak staat.
In de beach cabine krijgen we snorkels en zwemvesten, want gelijk aan onze cabine is een mini Great Barriere reef gemaakt. En wat ik mezelf nooit voor mogelijk had gehouden is toch echt gebeurd, ik heb pijlsnel mijn snorkel en duikbril opgezet en ben gelijk het water ingegaan en wat we daar zagen overtrof onze stoutste dromen, wat een ongelofelijk mooie onderwaterwereld! De eerste paar meters ademen we goed door de snorkel en al snel zijn we allemaal 1 met het water. Hoe gaaf is dit!! Na een uurtje snorkelen worden we verwacht bij onze dolfijnen trainster. En wat hier gebeurd ontroert ons allemaal en Romy nog het meest, Room staat met tranen in haar ogen in het water als onze dolfijn Axel naar ons toekomt. Eén voor één mogen we de dolfijn aaien, een kus geven en een stukje zwemmen, wat er door je heengaat als je met deze dieren omgaat is niet te beschrijven. Terwijl wij dit doen worden er door een professionele fotograaf foto’s en een dvd gemaakt, zodat we iedereen onze belevenis kunnen laten zien. De dolfijn heeft het ook gaaf, want hij lacht continu. Als kers op de taart mag oma weer naar voren komen en komt er een dolfijn aangezwommen met een boei in zijn bek met de tekst ‘happy 45th anniversay!’. Deze boei nemen opa en oma in hun handen en er wordt uiteraard een mooie foto gemaakt. Na dit alles is het helaas tijd om de dolfijn weer te laten gaan, maar wat een mooie, ontroerende belevenis was dit!!
We lopen weer door de prachtige omgeving naar onze cabine om ons klaar te maken voor de lunch. We kunnen uit allerlei overheerlijke gerechten kiezen en doen ons hier flink aan tegoed. Na de lunch lopen we naar de andere kant van het park waar we in een warm zoet waterbad heerlijk tussen de aapjes en de vogeltjes kunnen zwemmen, onder watervallen kunnen drijven en heerlijk relaxen. Ook hier wordt er door de fotograaf flink gefotografeerd. Van zwemmen wordt je rozig en een aantal van ons legt zichzelf even te ruste in de cabine, terwijl Ed en Jay nog maar weer eens gaan snorkelen en haaien gaan kijken. Jay voelt zich als een vis in het water en aait de mega grote roggen die onder hem zwemmen. Zelfs ik heb een rog geaaid en groot dat die beesten zijn, niet normaal. Zowiezo heb ik echt mijn ogen uitgekeken onderwater, wat een prachtige wereld. Aan het eind van deze prachtdag halen we onze foto’s, poster, dvd en cd vol met foto’s op zodat we een prachtige blijvende herinnering aan deze dag hebben.
Als we om half zes, als het park zijn deuren sluit, moe maar voldaan Discovery Cove verlaten pakken zich donkere wolken samen boven Orlando. Zodra we in de auto zitten barst er een gigantische stortbui los, we zien geen hand meer voor ogen op de highway.
We pakken bij de pizza hut heerlijk een pizza en rijden terug naar de Grono mansion, alwaar we het die avond niet laat maken en versleten ons bedje ingaan  om te dromen over deze platina dag.

Vandaag woensdag 30 april, al vroeg zijn er een aantal van ons wakker en vanaf 5 uur lig ik lekker krantje te lezen op mijn iPad en even de leuke reacties te checken op facebook. Na een uurtje horen we een plons en ligt oma heerlijk een paar baantjes te trekken in het zwembad. Langzaamaan ontwaakt de mansion en gaan we zo bepalen wat vandaag het plan wordt. We hebben dit even laten afhangen van het weer, want in zo’n bui als gister kun je bijna niets doen. Maar, niets veranderlijker dan het weer, om 8.30 uur schijnt de ☀️☀️.
We besluiten eerst lekker te gaan ontbijten bij IHOP, the international house of pancakes. Zodra we hier de kaart voorgeschoteld krijgen zitten we allemaal likkebaardend te kijken wat voor lekkers we allemaal gaan nemen. Ik zal hier ook nog vermelden dat echt overal waar we komen de service zo relaxed en zo vriendelijk is, echt superleuk om te zien hoe de amerikanen je verwelkomen in hun land. We vallen aan op het overheerlijke ontbijt dat we krijgen, binnen no time zitten er eggs, pancakes,  omelets en hashbrown potatoes in onze buikjes zodat we met een gevulde maag naar Disney’s Animal Kingdom kunnen vertrekken, want dat is de keus van vandaag.
Zodra we de lange highway oprijden waar alle Disney parken gelegen zijn, valt onze mond weer open, wat een goed georganiseerd land! Er komen hier per dag tienduizenden bezoekers, maar geen file of geen rijen bij de kassa te bekennen, unbelievable!! Wanneer we de auto op de immense parkeerplaats gezet hebben worden we keurig met een treintje naar de ingang gebracht. We kopen de kaartjes en gaan naar binnen, hier kun je voor drie attracties een fast pas krijgen, dus we maken een keuze. Het Animal Kingdom is verdeeld over zes gedeeltes, in Azië geldt de eerste fast pass, dit is the Expedition Everest rollercoaster, de kids en oma gaan deze eerste rit maken, de rest past nog even, nog lichtelijk groen van de Harry Potter ervaring van gister. Deze rollercoaster vinden de kids te gek, dus ze gebruiken onze fast passes om nog een keer te gaan!!
Jay had zijn oog hierna op een tochtje op de Kali River Rapids laten vallen, het was pas half elf en na gister had ik me voorgenomen om mezelf niet meer zo nat te laten worden, ik had al nattigheid moeten voelen, want er liepen echt al drijfnatte mensen rond. Maar goed, dit is once in al life time, dus okay Jay, we gaan. Arghhhhhhhhhh hadden we het maar nooit gedaan, we gaan in een grote ronde boot de kolkende rivier op en binnen no time zijn we echt tot op onze onderste draad zeik en zeik nat, bedankt Jay. Als een stel verzopen katten komen we weer bij opa terug, die wijselijk aan de kant was gebleven.
Vervolgens gaan we de Maharaja Jungle Trek door de jungle lopen, waar we, weliswaar achter glas, tijgers en andere wilde beesten spotten.
Na al dit avontuur is het tijd voor een lekkere lunch bij Yak en Yeti Asian food. Waar de noedels, egg rolls en rijst prima smaken. Na de lunch hebben we een fast pass voor een supergave trip in landrovers door het land van de Dinosaurussen, ook dit is weer zo spectaculair, dat iedereen, inclusief opa zijn ogen weer uitkijkt.
Op de weg naar Afrika lopen we in Discovery Island tegen een 3-D film aan en omdat er zich donkere wolken boven ons samenpakken, gaan we ‘it’s tough to be a bug’ in en hier komen we gierend van de lach weer naar buiten, de insecten kruipen over je benen, kriebelen in je rug en stinken een uur in de wind, geweldig hoe dit gedaan wordt. Als we weer buiten komen regent het niet en lijkt de bui langs te drijven. We gaan ff een drankje doen en willen dan naar de Parade gaan kijken, eenmaal gesetteld voor de parade wordt het afgelast i.v.m. het naderende onweer. Vooralsnog is het nog droog, dus kunnen we de Pangani Forest Exploration Trail gaan lopen, maar eenmaal onderweg barst het noodweer los. Bikkels die we zijn, kopen we een regen poncho en trotseren we de hoosbui, jezus wat kan het hier hozen. Haar technisch gezien een complete ramp voor mij, maar ik ga hier meerdere grenzen over, dus ook deze. Gehuld in de poncho’s vervolgen we onze tocht. We worden bij de gorilla’s beloond met een vermakelijk schouwspel tussen een mega gorilla en een kleine deugniet gorilla die elkaar heerlijk voor onze neus aan het plagen zijn, prachtig!! Wanneer we verder willen lopen worden we omgeleid omdat het onweer te hevig is en gevaarlijk kan worden. Het is al beduidend rustiger in het park. Maar we laten ons niet kennen en gaan kijken of we onze laatste fast pass nog kunnen gebruiken voor de Kilimanjaro Safari, het blijkt dat we het beste tot het laatst bewaard hebben. We nemen als enige plaats in een grote jungle landrover en maken een onvergetelijk safari. Het is Afrika in het klein en we gaan op zoek naar The Big Five. Tijdens deze barre tocht door onweer en regen spotten we achtereenvolgens, tijgers, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, te lief spelende olifantjes, zebrapaarden, apen, antilopes, flamingo’s en nog een aantal dieren waar ik de naam niet meer van weet, maar het mag duidelijk zijn dat we het beste voor het laatst hebben bewaard en dat dit de slagroom op de taart was.
Inmiddels lopen we vreselijk te soppen in onze schoenen, maar raad eens, we vonden het nog leuk ook. Na al dit natuurgeweld verlaten we Animal Kingdom en nemen we op de weg naar de mansion nog een kijkje in de Wal Mart, een mega supergrote supermarkt, waar Room al snel helemaal hyper van wordt, we laden ons karretje weer vol met allerlei veel goedkopere spullen dan dat we in Nederland hebben, dus we gaan weer los.
We gaan douchen en aankleden en om half negen zitten we in Denny’s weer eens lekker te eten, langzaamaan wordt iedereen iets stiller en slaat de vermoeidheid toe. Waar ik overigens net nog lovend sprak over de bediening, moet ik hier helaas een kanttekening maken, we hadden een bitch. Snel betalen en wegwezen! Inmiddels is het kwart over tien, zijn we moe en gaan we met een heleboel herinneringen heerlijk slapen.

Donderdag 1 mei, de dag dat we besluiten om naar Sea World te gaan! Hier heb ik zoveel gave verhalen over gehoord, ben heel benieuwd hoe we dit gaan vinden. Op een lege maag kunnen we de dag niet aan, dus starten we eerst met een ontbijtje bij de IHOP, want daar staat zoveel lekkers op de kaart, daar zien ze ons vaker terug.
Om een uurtje of tien rijden we het parkeerterrein van Sea World op, wederom alles weer keurig geregeld en je zou weer niet zien dat hier duizenden mensen zijn.
We worden gelijk bij binnenkomst verwend, want we starten bij de Dolphins nursery, grote en baby dolfijnen laten Room vertedert toekijken, wat een schattige dieren! We spreken af dat we eerst de drie grote shows gaan bekijken zodat we daarna op ons gemak de rest van het park kunnen bekijken. Het weer is licht bewolkt, maar met 30 graden, heerlijk om te doen! De eerste show is die van de sea lion and the otters, een leuke piraten show met zeeleeuwen in de hoofdrol, na een half uurtje lachen is het tijd voor de grote dolfijnen show, wat we hier zien is zo gaaf om te zien, dat mensen dit kunnen leren aan dieren, geweldig. De dolfijnen veroveren de harten ❤️ van alle mensen. Ze springen, maken salto’s en zwemmen rond met de trainers op hun rug, ze maken er uiteraard een hele liefdesshow van. Op een gegeven moment komen er acrobaten en die springen dat het een lieve lust is. Samen met de dolfijnen maken ze er een supershow van. Ze sluiten af met een spetterend afscheid.
Kijken naar dolfijnen maakt dorstig en hongerig, dus we doen een heerlijk drankje en voor sommigen van ons een heerlijke cheesecake! De orka show is de grootste en spectaculairste show van vandaag, wat een ongelofelijke dieren zijn dat! Behalve heel groot, zo lief en vooral zo lenig, hoe die hun logge lijven uit het water getild krijgen is echt een wonder. Drie kwartier lang kijken we onze ogen uit. We zitten net achter de wetzone, dus deze keer houden we het gelukkig droog.
De haaien in het aquarium zijn het volgende hoogtepunt, op een rollerband worden we door een mega haaien aquarium geleid, blij dat hier een glazen wand tussen zit!
Antarctica is het volgende doel, hier staat The empire of the penquins op het programma, hiervoor staan we een kleine twintig minuten in de rij, maar zelfs dit is leuk om te doen, want we wanen ons echt op de zuidpool, terwijl het buiten 30 graden is, gaan we naar rond het vriespunt ❄️. We kunnen hier kiezen uit twee tochten, the wild of the mild, aangezien we de rest van de dag nog door willen komen kiezen we voor the mild en dat blijkt een goeie keus, de wild versie draait als een malle in de rondte en wij kunnen tenminste rustig de hele pinguïn wereld goed in ons opnemen. Ook deze dieren stelen ons hart! Aan het eind van deze tocht komen we bij een echte pinquin grot, heel gaaf om een kleine versie van the march of the pinquins te zien. Hier maken we uiteraard de nodige foto’s, we zijn er niet weg te slaan, maar de kou drijft ons toch weer naar buiten ☀️.
De volgende wandeling voert ons naar alligators, zeekoeien en reuze schildpadden.
Hierna trekt de dolfijnengrot de aandacht van Room weer, hier zijn we weer niet weg te branden, Room staat met haar neus aan het raam geplakt en de dolfijnen spelen dat het een lieve lust is. We moeten toch echt verder, want de magen knorren. Om vier uur eten we een verlate hotdog lunch en kunnen we ff uitpuffen.
Gelukkigen hebben de stingray’s net gegeten en kunnen we deze grote roggen aaien. Heel bizar gevoel, deze grote vissen hebben een fluweelzacht huidje. Tegen vijf uur besluiten we nog naar Aquatica te gaan, een groot glijbanenpark. We sluiten sea world af met een wandelingetje naar de uitgang, pakken de auto en komen erachter dat Aquatica maar tot vijf uur open was, dan nog maar langs de nike store. Hier scoort oma een paar hippe Nikes en Jay nog drie gave shirts voor weinig. En zo is de dagsessie weer ten einde. Naar the mansion. Ed, oma en Jay maken het bad ff onveilig met bommetjes voor de omstanders, terwijl wij vanaf de kant toekijken.
We besluiten om te gaan eten bij Johnny Rocket, tip van Gerry! Ger, je wordt onwijs bedankt voor deze gouden tip, hier eet je dus de lekkerste hamburgers ter wereld, heerlijk!! Als side bestellen we sweet potatoe fries en fried onion rings. De milkshakes worden handgemaakt en de 1 na de ander besteld er toch voor de lekker eentje. Tonnetje rond sluiten we weer een mooie dag af, die trouwens tegen de verwachting in, droog is gebleven.

Vrijdag twee mei wordt er om half acht gestart met een potje waterpolo tussen oma en Jay! Ff heerlijk fris de dag beginnen in onze private pool! De temperatuur is al heerlijk, dus Ed pakt al snel een bakkie en slaat samen met opa het tafereel vanaf de kant gade, leuke manier om de dag mee te beginnen.
Oma wil graag het stadje Celebration bekijken en omdat we de afgelopen dagen van park naar park zijn gegaan, lijkt ons dit een goed plan, Celebration is ontworpen vanuit een duidelijk ideologisch oogpunt. In dit kleinschalige stadje, waar iedereen elkaar kent, zijn de problemen waar grote steden mee kampen – criminaliteit, armoede, parkeerproblemen, et cetera – nagenoeg afwezig. Om dit te bereiken is een aantal strenge regels opgesteld die iedere bewoner contractueel moet nakomen, teneinde een goede leefgemeente te creëren waar iedereen in harmonie met elkaar samenleeft. De stad heeft onder andere een eigen televisiestation, krant en gezamenlijke vieringen van bijvoorbeeld Nieuwjaarsdag, 4th of July en het Oktoberfest, veelal georganiseerd vanuit de centrale cityhall! (Zie internet) stadje is ontworpen door Walt Disney. Alle huizen en gebouwen zien er lieflijk uit. Het is er superrustig en we gaan lekker ontbijten. Na het ontbijt gaan we door het stadje lopen, maar hier blijkt niet echt heel veel te beleven. We stappen na een half uurtje weer in de auto en gaan opa en Jay naar the mansion terugbrengen, want het gaat regenen. En als het regent is het shoptime ⌚️. Ed is de rotste niet en gaat gezellig met de dames mee! (Komt ie later nog wel van terug). Eenmaal in the Florida mall gaat Room los, o.a. de Zara en Victoria’s Secret zijn niet veilig. Zelf koop ik nog een paar schoenen. Op advies ga ik nog the Abercrombie en Fitch in en kan het niet laten om voor Jay nog een leuke outfit te kopen. Na een overheerlijke frozen yoghurt besluiten we om terug naar de mannen te gaan, onderweg naar de auto kan Room een gave bikini niet laten hangen. je bent maar 1 keer in Amerika. Eenmaal in de auto terug is het inmiddels vrijdagavond spits en rijden we langzaam richting the mansion, maar ik zal het eerlijk opbiechten, ik had spijt dat ik iets niet gekocht had en toen ik dat in de auto meldde, heeft Ed de auto gekeerd en zijn we teruggereden ☺️☺️, niet veel mannen hadden hem dat denk ik nagedaan, want ook de andere kant op. Maar het is gelukt, rond half 7 zijn we weer terug en kunnen we al onze aankopen showen. De magen knorren inmiddels en weer op aanraden van Ger gaan we naar The Outback Steakhouse, hier krijgen we bij binnenkomst een buzzer waar ze je mee oppiepen als er plaats is, leuk systeem. Binnen tien minuten hebben we een plekje, we eten vooraf een blooming onion, en daarna heerlijke steaks, spare ribs en Ceasar salads. Oma kan hier eindelijk genieten van een welverdiend wijntje, want dat is niet in alle Amerikaanse restaurants te krijgen. Maar dat kun je haar niet wijsmaken zodra de serveerster gister aangeeft dat ze geen alcohol verkopen, zegt ze gerust, doe dan maar een biertje, tot grote hilariteit van ons allemaal.
Na de steaks zit er weer een regenachtige dag op, maar die hebben we we goed besteed. Op naar Magic Kingdom morgen, de verschillende weersites geven aan dat het een droge dag zal worden, hier bidden we dan maar om voordat we gaan slapen.

Zaterdag drie mei, we staan weer vroeg naast ons bed voor een dagje Disney’s magic Kingdom. Helaas worden we wakker en stroomt het van de regen. Maar we laten ons niet kisten en gaan ons eerst mentaal voorbereiden met een IHOP ontbijt. Volgens mij heb ik nog niet verteld dat we hier met elkaar liters Minute Maid citroen lemonade wegdrinken, heerlijk! Maar jah, het ontbijt is op en we gaan richting het park, wederom niet te geloven hoe alles hier weer georganiseerd is, we parkeren de auto en worden met een trammetje naar een stationnetje gebracht en vanuit daar worden we weer met een railway naar de ingang van het park gebracht, dit alles neemt nog geen kwartier  tijd in beslag. Getogen in onze Disney regencapes zien we eruit om door een ringetje te halen. We kiezen voor een aantal attracties een fast pass, maar die blijkt niet echt nodig, de wachttijden zijn verbazingwekkend kort.
We starten in Adventureland met een jungle cruise, die doet vermoeden dat we door een heuse jungle varen met alle bijbehorende dieren en planten. Pirates of the Carribean met captain Jack Sparrow is een gave boottocht met allemaal piratengeweld links en rechts van ons. In Frontierland gaan we gelijk de Splash Mountain in, we durven het nu gelijk aan, want we hebben toch onze capes aan, we gillen wat af tijdens deze rit. Volgens Room storten we rechtlood naar beneden. De andere attracties laten we hier links liggen, we wilden in the big thunder mountain, maar die is gesloten en we wandelen door naar Fantasyland, waar we starten in It’s a small world, een schattige attractie waar alle landen van de wereld samenkomen met een liedje dat de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaat.
Dan is het tijd voor een drankje, een cupcake en ff opdrogen, voordat de de flight van Peter Pan gaan beleven. We maken een leuke vlucht in piratenbootjes.
We willen eigenlijk doorlopen, maar zien aan onze rechterhand een grote Mickey 3-D muziekshow en aangezien er geen rij staat, glippen we toch naar binnen, hier komen alle bekende Disney liedjes voorbij met levensechte 3d belevenissen.
In grote schelpen karretjes gaan we diep onder het zeeniveau om de Under the sea avonturen van the little mermaid te beleven, gaaf gedaan.
Tomorrowland is het volgende land, hier gaan papa en ik lekker zitten terwijl de rest in de rij gaan staan voor The space mountain, gelukkig is het inmiddels droog en kunnen we zonder regencapes verder. Hier is het voor het eerst dat er drie kwartier gewacht moet worden, maar dat hebben ze er graag voor over. Hongerig komen ze hier weer naar buiten en er worden een paar corn dogs weggewerkt (soort unox worst met een krokant laagje op een stokje). Monsters Inc. moet een comedy voorstellen, maar we vonden er niet veel aan, beetje flauwe humor.
Bij the great escape van Stitch verwachten we een heleboel nadat we flink ingesnoerd in een bakje gaan zitten, achteraf gebeurde er niet zoveel, behalve dat er allerlei vieze luchtje de rondte in werden gespoten. Inmiddels is het een uurtje of 6 en raken we allemaal versleten, maar aangezien we nog niet in een roller coaster zijn geweest, gaan we kijken of big thunder mountain het alweer doet, en ja, we doen nog een leuk ritje als toetje. Ook the haunted house was de hele dag gesloten, maar bij het naar huis gaan ziet Ed dat ook deze attractie weer open is en hij moet en zal hier nog naar binnen gaan, we moeten wel weer een half uur in de rij, maar was de moeite waard, al vond Jay het saai.
Hierna stappen we toch echt op de railway naar de auto en besluiten gelijk langs Johnny Rocket te rijden voor een heerlijke hamburger als afsluiting van weer een geweldige dag. Johnny Rocket is een hamburger restaurant zoals we ze kennen uit de film Grease. Nadat we onze bestelling gedaan hebben, gaat het personeel in het midden van de zaak dansen op The Hippy Shake, dus vermaak alom, we genieten! En zetten onze tanden in de lekkerste hamburgers en milkshakes ever.
Room moet nog ff snel een paar Nikes scoren en dan om 9 uur zijn we weer terug en duurt het niet lang voordat iedereen weer op 1 oor ligt. Morgen alweer de laatste dag, we horen Room al een paar keer zeggen ‘nooit meer naar huis’.

Zondag 4 mei breekt helaas de laatste dag aan van een onvergetelijke reis. Na de regenachtige dag van gister, staan we vanmorgen op met een strakblauwe lucht , hier hebben we naar verlangd! We hadden al besloten dat we vandaag naar Aquatica zouden gaan, dit is een heel gaaf waterglijbanen park dat bij Sea World hoort. Na het ontbijt bij onze vaste serveerster Becky van de IHOP  rijden we om 10 uur Aquatica binnen, en zelfs van een waterpark weten ze hier iets onwijs gaafs te maken. Ik, die totaal niet van zwemmen of niet functioneel nat worden houdt, lig al binnen een paar minuten in het water, weliswaar met een grote band van een mega glijbaan naar beneden getorpedeerd, maar wat leuk!!
Bij binnenkomst hebben we trouwens eerst weer een private cabana gehuurd, zodat we de hele dag een heerlijk plekje voor onszelf hebben. Opa is onze supervisor hier. In deze cabana zit een kluisje en een gevulde koelkast, handdoeken en ligbedden ook tot onze beschikking, wat een luxe. Hebben we nodig na deze intensieve dagen. Lach niet, maar ik vind al die glijbanen gewoon gaaf!! We gaan van de een naar de ander  en hebben de grootste lol, het zijn net rollercoasters, maar dan nat!
Van zwemmen krijg je honger, dus wordt er weer overheerlijk geluncht, ongelofelijk hoe lekker en goed verzorgd alles weer is. Na het lunchen doen we een wildwaterbaan en nog wat glijbanen, hierna is het rusttijd ☀️. Om 5 uur sluit het park en kunnen we met recht zeggen dat we de negende topdag beleefd hebben, wat een toetje op deze reis! We moeten Jay uit het water sleuren, want die is er niet uit te slaan.
Aangezien het nog vroeg is besluiten we nog een rondje Wal Mart te doen, in deze mega supermarkt doen we de allerlaatste inkopen, Room benut deze tijd weer optimaal! We nemen deze keer wat lekkere dingetjes mee naar ons huis en eten dat lekker bij het zwembad op. Het is nog heerlijk warm en daar willen we nog van genieten, want in de restaurants zit je vanwege de airco constant met je jas aan.
Straks de tassen weer inpakken en kijken of we alles mee terug krijgen.
Met deze regels komt er een eind aan echt een onvergetelijke vakantie, ik spreek ook namens Ed en de kids als ik mijn superlieve ouders, bedank voor dit supergave cadeau, geen woorden voor! Lieverds, alvast onwijs gefeliciteerd met jullie 45-jarige trouwdag en BEDANKT , love you !

Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Florida.