Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14 en 12 jaar

Samengevat maar 1 woord -> FANTASTISCH.
Echt heerlijke vakantie gehad, enorme berg aan ervaringen opgedaan, schitterende hoogtepunten, goede vluchten en zo enorm veel gezien en gedaan. De kinderen (Lieke en Iris 🙂 weten eigenlijk geen hoogtepunt te benoemen want t zijn er simpelweg o zoveel.
Zal eens proberen een beetje samenvatting te geven, ga zometeen zeker denken ik vergeet de helft maar ok, en daarna wat tips/leermomenten en jullie inbreng.

Vlucht A’dam-San Franscisco en LA naar A’dam prima, goeie stoelen en wij zijn altijd blij met KLM te vliegen (ondanks dat de gemiddelde leeftijd van de crew 50+ is ) maar geeft gewoon goed gevoel.

Steden:
San Francisco:

Locatie hotel top; West Francis direct aan Union Square.
Hebben eigenlijk alles per voet of cable car (kaart gekocht voor 3 dagen) en hop on-hop off gedaan.
Fietsen gehuurd en Golden Gate gefietst (aanrader dit echt te doen en met het pontje terug over te steken)
Alcatraz heel interessant vooral de toer door de cellen (hadden vooraf kaarten gekocht, wel nodig)
China town (heerlijk gegeten bij House of Nanking)
Shoppen
Geweldig leuke stad.

Las Vegas:

Hotel the Venetian; beste kamer van hele reis; heerlijk aan de strip
Tja, wij houden van de gekte van LV. Echt een rondje hotels gedaan, en vinden Fremont Street nog steeds enorm de moeite waard.
De kinderen met open mond staan kijken
Shoppen top
Geweldig leuke stad / geweldige gekte.

Los Angeles:

Hotel Oceana Beach echt top maar wellicht zouden we nu voor Loews kiezen (ligt toch wat dichter bij pier, en wat meer mensen om je heen). Oceana beach wel wat kleinschalig en minder gasten. Maar het gebruik van de fietsen hebben we dankbaar gebruik van gemaakt en super vriendelijk personeel.
Universal gedaan (front of row kaarten gekocht; duur maar echt wel z’n geld opgebracht)
Beverly Hills, Rodeo Drive, Walk of fame etc. etc. met hop on hop off
Santa Monica en Venice beach met de fiets
Hadden nog wel een relaxdagje aan stand willen hebben; dat lukte niet.
Wel enorm grote stad, en dat merk je als je op de weg zit.

Parken:

We zijn eigenlijk (op Zion na) iedere keer met de auto het park ingereden (1 keertje kaart kopen voor alle parken), auto ergens neergezet en daar de bus of voet gebruikt.
Tja ieder park eigen charme, ieder park eigen sfeer. Allemaal even speciaal.
Bryce toch wel echt fantastisch, Gran Canyon erg druk (chinezen)
Alle hotels echt prima, we moeten niet te verwend raken.
Uitschieters naar boven Yosemite lodge view; omdat we hier een hele leuke kamer aan de rivier hadden (ze wilden eerst overigens een andere simpelere kamer geven) en de sfeer leuk was
Ruby’s Inn hadden we niet zoveel mee.

Helikopter Gran Canyon werelds. Natuurlijk is het wel een toeristisch gebeuren met 5 helicopters naast elkaar die iedere keer weer vol toeristen wegvliegen. Dus denk vooral niet dat je de enige bent die een helikoptervlucht doet, maar de belevenis is echt giga. Oudste dochter had wat angst maar niet willen missen. Goed hotel ook daar trouwens (Best Western), en lekker dicht bij dat theater !

Travelnauts; Superdank voor jullie inspanningen; perfect geregeld, top contacten met jullie en het is gewoon vertrouwd op vakantie gaan !!!!!
We zullen jullie zeker aanbevelen als we het kunnen (en wij weten jullie ook te vinden), want wij voelen ons prima.

Paar leermomenten:
– Autohuur -> advies is echt de auto op te halen in de stad. Nu giga lange rij op het vliegveld (terwijl Alamo niet de enige verhuurder is), plus taxikosten die niet nodig zijn.
– Autohuur -> deze keer wilden ze ons echt een grotere en duurdere versie verkopen; niet gelukt. Maar de koffers die jullie in jullie voorwerk hadden staan, kwamen niet overeen met de versie die ze daar op de balie hadden staan.
– Autohuur -> auto was prima hoor, maar zou nu wellicht een grotere gekozen hebben (liever een Gran Cherokee dan een Compass). Beetje jezelf verwennen.
– Paar kleine foutjes in jullie reisbeschrijving. Mn de tijd tussen Bryce en Gran Canyon was door jullie wat positief ingeschat.
– Ons leermoment -> wellicht zouden we tussen LV en LA toch een camper doen (maar dan is de periode wel best kort). Je kunt dan toch nog meer halen uit de parkbezoeken en bent er nog meer in betrokken (je campingplaats zit immers in het park) !

Weet je, Wij vinden Amerika een enorm gaaf land, vinden de mensen en hun manier van doen en laten leuk, en hebben met de Oost en West-Amerika reizen heerlijke ervaringen opgedaan.
En we bedanken jullie echt hartelijk want jullie hebben echt je steentje bijgedragen !!
En ik vergeet hier de helft, er was nog veel en veel meer, maar als jullie eens vragen hebben -> stel ze gerust. Altijd welkom.

Thanks a lot !!!

Touwens:
Antelope ook erg gaaf !!!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.