Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 10 jaar

We hebben een geweldige tijd gehad, en alles was prima geregeld! Uiteraard heb ik even een paar dingetjes op een rijtje gezet, die misschien interessant zijn voor jullie. Ik weet niet of er voor jullie onbekende hotels bij zitten, daarom stip ik ze allemaal maar even aan.

* Het Sofitel Lafaytte Square in Washington was van een ongekende luxe, en lag op loopafstand van alles! Het restaurant was van een andere prijsklasse dan dat wij gewend zijn (b.v. ontbijt voor 30 dollar pp), dus we hebben alleen twee keer roomservice besteld. Maar dat was wel fantastisch! Op tien minuten lopen lag de foodcourt in het Ronald Reagan gebouw, daar hebben we een paar keer broodjes gehaald en een warme maaltijd.

* De Amish View Inn was net zo leuk en kneuterig als ik had gehoopt. Goed om te weten is dat op zondag (natuurlijk) bijna alle musea, winkels, buggy rides en te bezoeken boerderijen, molens en andere bezienswaardigheden gesloten zijn! De Amish zijn aan het kerken en zijn onzichtbaar voor toeristen. Gelukkig hadden wij op zaterdag al veel gezien en gedaan, maar toeristen kunnen hun bezoek aan Lancaster beter op andere dagen laten plaatsvinden.

* Het Holiday Inn by the Falls vonden wij een wat onpersoonlijk maar wel fijn hotel. Als je bij de receptie een coupon vraagt, eten de kids gratis (ontbijt- of dinerkindermenu) of met korting (ontbijtbuffet of à la carte diner) bij betalende ouders in het restaurant Coco’s, dat zich in hetzelfde pand bevindt. Je kan net zoveel coupons halen als je wilt. Het hotel biedt deze coupons niet aan, je moet hier om vragen. Er was gratis wifi op de kamer. Ik ben blij dat je ons aan de Canadese kant had gezet, dit is de mooiste plek om de watervallen te bekijken.

* Het Hampton Inn & Suites in Lake George was eveneens een prachtig hotel. Het was nog een aardig stukje lopen naar het centrum, maar wel rustig gelegen. Ook hier bleek het (uitgebreide) ontbijt toch bij de prijs inbegrepen te zijn, evenals opnieuw de wifi op de kamer. Het tuben in Lake Luzerne was ook erg gaaf. Het plaatsje zelf voldeed niet helemaal aan onze verwachtingen: het Million Dollar Beach was slechts een smal strookje groezelig strand, het centrum was nogal kermisachtig, en bijna alle hiking trails begonnen jammer genoeg op drie kwartier met de auto vanuit Lake George. Dit kwam omdat je eerst terug moest naar de highway voordat je weer richting het begin van de trails kon gaan. Waarschijnlijk had het beter geweest als we de moeite hadden genomen iets dieper de Adirondacks in te rijden. Het is dus niet voor niks dat die pakketreizen allemaal Lake Placid o.i.d. aandoen, en niet Lake George.

* The Village of Loon Mountain was verouderd, maar dit paste wel in de omgeving. Het bed was prima, hoewel onze kinderen bijna te groot waren voor de bedbank. Het appartement lag ideaal gelegen tussen de nature hikes, en met de auto waren we in vijf minuten in het centrum voor de boodschappen. Het zwembad en tennisbanen waren ook oud, maar voor de kids prima. Wel vervelend dat tijdens ons hele verblijf de housekeeping niet is gekomen, ondanks twee dringende telefoontjes. Het management had er geen verklaring voor, maar stortte wel 50 euro terug op onze creditcard. Het appartement had overigens geen airco, dat was even wennen.

* Dan’l Webster Inn vonden we prachtig, je had geen woord teveel gezegd. Het eten was heerlijk, en minder duur dan je zou verwachten. Ontbijt was met 15 dollar per rekening korting. Tevens gratis wifi op de kamer. Om naar Provincetown te komen binnen de anderhalf uur, moest je wel vroeg vertrekken i.v.m. het verkeer. Uiteindelijk hebben we de Seashore vaker bezocht dan verwacht, dus logistiek gezien had een plaatsje in het oosten achteraf handiger geweest. Maar Sandwich is natuurlijk wel een schattig plaatsje, en minder druk dan andere badplaatsen. Overigens ben ik blij dat we dat duurdere hotel direct aan het strand uiteindelijk niet hebben gekozen, want het zeewater was steenkoud. Niemand waagde zich er in, ook de locals niet.

* Het Edison Hotel is wat we van je hadden begrepen: geen supergoed hotel, maar wel een toplocatie. Wifi op de kamer was tegen betaling. Het was wel knetterdruk in heel Manhattan, en het duurde vijf kwartier om met de taxi op JFK te komen.

Laat het me even weten als je nog fotootjes wil van bepaalde plekken voor toekomstige klanten.

Bekijk hier onze voorbeeldreis naar Noordoost-Amerika.