Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 15 en 12 jaar

Graag delen wij onze ervaringen met jullie. Laten we beginnen door vooral eerst te noemen dat deze vakantie voor ons een onvergetelijke reis is geworden. En de wijze waarop jullie voor ons zaken georganiseerd hebben, heeft geholpen aan een goede voorbereiding op de reis.

Puntgewijs geven wij onze feedback / tips hieronder weer:

– America Cruise probeert je de service te verkopen bij het terugbrengen van de camper kun je ervoor kiezen dat het bijvullen gastank en legen vuilwatertank gebeurt door Cruise America. Dit kost $50,-  Maar het gasverbruik tijdens onze 14 daagde trip was slechts 4 gallon en bijvullen kan op praktisch elke camping. Het is eenvoudig en voordeliger en zeer eenvoudig om dit zelf te doen.

– Afhalen camper is een drama , lange wachttijden weinig personele bezetting. Wij moesten 3 uren wachten voordat we aan de beurt waren. En de beloofde proefrit komt niks van terecht, maar na zolang wachten heb je er ook geen behoefte meer aan.

– Het gereserveerde beddengoed was niet meer voorradig, wij pakten de laatste 3 setjes. Hadden er vier besteld. We kregen wel meteen het geld terug van het niet geleverde pakket. Diegenen  die na ons kwamen kregen niets meer, ondanks dat ze dit wel hadden gereserveerd.

– Schoonmaken camper is zeer matig uitgevoerd , en ook de technische staat , de slechte banden in ons geval is bedenkelijk.

-Een navigatie systeem is reuze makkelijk , aanschaf ter plaatse ( bij Walmart), 100 dollar. Alternatief is huren in Nederland , zie marktplaats , 30 euro voor 3 weken.

-Radio zenders zijn niet heel best te ontvangen , neem zelf CD’s mee

– voor Max en Twan was het hoogtepunt van de reis, de activiteit bij Mammoth mountain. Het down Hill. Met mountainbike word je door de gondel naar 3.000 meter hoogte gebracht. Daarna heb je een ruim uur durende afdaling. Enige ervaring met mountainbiken is wel vereist. Wij vonden het super gaaf. ( ondanks mijn blessure 🙂

Jullie boekwerk met informatie hebben we bijna dagelijks gebruikt. De info was heel compleet en gaf antwoord op bijna alle vragen die we hadden.

– jullie snelle reactie op onze mails, ook gedurende de reis, was heel erg prettig.

– voor onze reis hebben we nog contact gehad over ons hotel in San Francisco. Ik was bezorgd over de ligging van het hotel. Ik kan alleen maar bevestigen jouw antwoord, dat het een prima hotel was. De metro ingang als ook de ontbijtadresjes, bevonden zich op slechts 100 meter afstand van het hotel. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld daar.

– het Crowne Plaza hotel in LA was meer dan top.

– onze ervaring is dat het reserveren van de campings niet nodig is. Enige uitzondering als je in het Yosemithe Parc wilt verblijven. Voor het overige is onze ervaring dat elke camping die we uitzochten er altijd wel plek was. Heerlijk was dat..

Afgelopen week hebben we nog heerlijk genoten van een weekje vakantie thuis, morgen wacht het werk weer. Zal even weer wennen zijn na deze heerlijke vakantie.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.